Binnenkort een BBQ? Maak dan deze heerlijke rode bieten parelcouscous salade als bijgerecht. Vol van smaak met een mooie opvallende kleur!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-07-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je rauwe bieten gebruikt, dien je deze eerst goed schoon te maken. Daarna kun je ze het makkelijkste garen in de oven, dit kun je makkelijk doen door ze een uur op 180 graden Celsius te roosteren. Vergeet de bieten niet eerst in te pakken met aluminiumfolie, dit hoeft niet perse per biet apart!
Pel ondertussen de knoflooktenen en sjalot, snijd de knoflook en helft van de sjalot fijn. De andere helft van de sjalot is voor de dressing.
Voeg de andere helft van de sjalot samen met peterselie (eerst wassen indien nodig), mosterd en appel cider azijn toe aan de blender. Mix tot een glad mengsel en voeg dan langzaam 75 ml olijfolie toe en blijf mixen tot een dikke dressing is ontstaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in de middelgrote pan en fruit de knoflook en sjalot kort aan. Voeg de parelcouscous toe en bak nog ongeveer 2 minuten mee. Schenk ongeveer een halve liter water erbij, tot de couscous net onder staat. Je kunt het water op smaak brengen met zout of een groentebouillon blokje gebruiken voor meer smaak.
Kook de couscous ongeveer 5 minuten en roer regelmatig. Je hoeft de couscous niet af te gieten, dus gebruik niet teveel water. Schep de couscous in een kom en laat het een beetje afkoelen.
Gebruik een houten lepel om de parelcouscous los te roeren, anders zal het een grote klont worden en dat willen we natuurlijk niet.
Zodra de bieten gaar zijn en net genoeg afgekoeld om ze vast te pakken, kun je ze schillen met een klein mesje. Snijd de rode bieten grof en gebruik een vork om een grove puree te creëren.
Meng de "puree", parelcouscous en dressing goed. Breng op smaak met peper en zout en voeg de verse dille toe. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.