Binnenkort een BBQ? Maak dan deze heerlijke rode bieten parelcouscous salade als bijgerecht. Vol van smaak met een mooie opvallende kleur!
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-parelcouscous-salade
Pel ondertussen de knoflooktenen en sjalot, snijd de knoflook en helft van de sjalot fijn. De andere helft van de sjalot is voor de dressing. Voeg de andere helft van de sjalot samen met peterselie (eerst wassen indien nodig), mosterd en appel cider azijn toe aan de blender. Mix tot een glad mengsel en voeg dan langzaam 75 ml olijfolie toe en blijf mixen tot een dikke dressing is ontstaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in de middelgrote pan en fruit de knoflook en sjalot kort aan. Voeg de parelcouscous toe en bak nog ongeveer 2 minuten mee. Schenk ongeveer een halve liter water erbij, tot de couscous net onder staat. Je kunt het water op smaak brengen met zout of een groentebouillon blokje gebruiken voor meer smaak. Kook de couscous ongeveer 5 minuten en roer regelmatig. Je hoeft de couscous niet af te gieten, dus gebruik niet teveel water. Schep de couscous in een kom en laat het een beetje afkoelen.
Rode bieten parelcouscous salade
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.