Ohmydish.nl


Rode bieten parelcouscous salade

Binnenkort een BBQ? Maak dan deze heerlijke rode bieten parelcouscous salade als bijgerecht. Vol van smaak met een mooie opvallende kleur!

Rode bieten parelcouscous salade
30 minuten 8 personen Lunch
Rode bieten parelcouscous salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram parelcouscous
  • 3 middelgrote rauwe rode bieten (of gebruik voorgekookte rode bieten)
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gladde mosterd (bijv. Dijon mosterd)
  • 25 ml appel cider azijn
  • 75 ml olijfolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: 1 groentebouillon blokje
  • klein handjevol peterselie
  • klein handjevol dille
Rode bieten parelcouscous salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • borstel of spons om de bieten schoon te maken
  • aluminiumfolie
  • oven
  • blender
  • klein mesje
  • houten lepel
  • vork

Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 8 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-parelcouscous-salade


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Als je rauwe bieten gebruikt, dien je deze eerst goed schoon te maken. Daarna kun je ze het makkelijkste garen in de oven, dit kun je makkelijk doen door ze een uur op 180 graden Celsius te roosteren. Vergeet de bieten niet eerst in te pakken met aluminiumfolie, dit hoeft niet perse per biet apart!

Pel ondertussen de knoflooktenen en sjalot, snijd de knoflook en helft van de sjalot fijn. De andere helft van de sjalot is voor de dressing. Voeg de andere helft van de sjalot samen met peterselie (eerst wassen indien nodig), mosterd en appel cider azijn toe aan de blender. Mix tot een glad mengsel en voeg dan langzaam 75 ml olijfolie toe en blijf mixen tot een dikke dressing is ontstaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in de middelgrote pan en fruit de knoflook en sjalot kort aan. Voeg de parelcouscous toe en bak nog ongeveer 2 minuten mee. Schenk ongeveer een halve liter water erbij, tot de couscous net onder staat. Je kunt het water op smaak brengen met zout of een groentebouillon blokje gebruiken voor meer smaak. Kook de couscous ongeveer 5 minuten en roer regelmatig. Je hoeft de couscous niet af te gieten, dus gebruik niet teveel water. Schep de couscous in een kom en laat het een beetje afkoelen.

Rode bieten parelcouscous salade Rode bieten parelcouscous salade

Rode bieten parelcouscous salade afmaken -- 10 minuten

Gebruik een houten lepel om de parelcouscous los te roeren, anders zal het een grote klont worden en dat willen we natuurlijk niet. Zodra de bieten gaar zijn en net genoeg afgekoeld om ze vast te pakken, kun je ze schillen met een klein mesje. Snijd de rode bieten grof en gebruik een vork om een grove puree te creëren. Meng de "puree", parelcouscous en dressing goed. Breng op smaak met peper en zout en voeg de verse dille toe. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Tartiflette

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.