Menugang: salades

185 Recepten

Hier vind je verschillende recepten voor heerlijke en lekkere salades. Voor ieder wat wils, van salades die licht vallen, heel knapperig en vers zijn of juist heel erg vullend zijn. Eet een heerlijke zelfgemaakte salade tijdens de lunch of als avondeten. Ruime keuze uit salades met bijvoorbeeld kip, rund, vis, pasta of rijst. Ook vind je hier vegetarische en vegan salades.


Kartoffelsalat

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.


Beef tataki

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.


Geitenkaas salade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze geitenkaas salade is een salade die smaakt alsof je hem in een restaurant besteld hebt. Maar dan gewoon zelf thuis gemaakt! Met geitenkaas en gebakken spekjes.


Spitskool salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Deze heerlijke spitskool salade met ei is verfrissend en zit boordevol smaken. Met een makkelijke yoghurt dressing, radijsjes en walnoten. Een ideaal bijgerecht voor de bbq of als lunch.


Witte kool salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een witte kool salade is een heerlijk frisse salade die ideaal is als bijgerecht tijdens de barbecue, of als frisse tegenhanger van bijvoorbeeld vet vlees.


Boerenkoolsalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een boerenkoolsalade met rode biet en een heerlijke muntdressing is een ideale frisse lente salade. Boordevol kleur en boerenkool bevat ook nog eens veel voedingsstoffen.


Burrata salade met pesto

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Maak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas.


Tonijn tataki

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een tonijn tataki is een makkelijk voorgerecht. Tataki is een Japanse manier van bereiden. Dat wil je een keer proberen, dat zo simpel zó lekker kan zijn!


Rode coleslaw

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze vrolijke rode coleslaw is gemaakt van rode kool, wortel en ui. Een lekkere frisse salade dat je bij een barbecue of lunch gerecht kunt serveren.


Taugé salade

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een super simpele en knapperige taugé salade is een ideaal bijgerecht bij vele soorten gerecht, zoals een rijsttafel.


Tomatensalade met mozzarella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een tomatensalade kan altijd en is het lekkerste met smaakvolle en sappige tomaten. Die hebben niet veel extra nodig, zó simpel is deze tomatensalade met mozzarella.


Halloumi salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een halloumi salade met een heerlijk romige dressing van o.a. basilicum. Deze vegetarische salade is nóg lekkerder door de gegrilde avocado.


Bietensalade met appel en feta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een bietensalade met appel en feta is heerlijk fris en hartig. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.


Avocado salade met kip

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een avocado salade met kip zit boordevol smaken met o.a. limoen en een vleugje wasabi. Extra lekker met gegrilde kip en gekookte eieren.


Spinaziesalade met tomaat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met eend en sinaasappel ? Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

Ingrediënten


  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • flinke handvol rucola of andere sla soort
  • 1 kleine venkel
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • 1 sinaasappel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(15)
1
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 
2
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 
3
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.
4
Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.Salade met eend en sinaasappel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.