Ohmydish.nl


Kofta met parelcouscous

Kofta met parelcouscous salade is een fris gerecht, ideaal voor een warme dag. Extra lekker met citroen, komkommer en verse munt.

1 uur 4 personen Salades
Kofta met parelcouscous

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram parelcouscous
  • ½e citroen
  • 1 rode paprika
  • ½e komkommer
  • ½e rode ui
  • 150 gram feta
  • ¼e recept voor tzatziki
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 1 recept voor kofta
Kofta met parelcouscous ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • middelgrote kom
  • optioneel: citruspers

Bereiden


1 uur 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kofta-met-parelcouscous


Voorbereiding – 30 minuten

Maak eerst de tzatziki, je kunt ook eventueel kant-en-klare tzatziki gebruiken. 

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout of een groentebouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous tot deze gaar is. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort parelcouscous die je gebruikt. 

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in blokjes. Snijd een halve komkommer in blokjes. Pel een halve rode ui en snijd deze fijn.

Giet de parelcouscous af en spoel kort af met water om plakken te voorkomen. Meng de parelcouscous samen met de paprika, komkommer en rode ui. 

Kofta met parelcouscous
Kofta met parelcouscous

Kofta met parelcouscous afmaken – 30 minuten

Maak de kofta, ofwel gehakt kebabs met kruiden en pijnboompitten. 

Was de sla indien nodig en verdeel deze in stukken. Breng de sla op smaak met een klein beetje citroensap, olijfolie, peper en zout.

Snijd een klein handjevol verse munt fijn en roer dit door de parelcouscous. Breng de parelcouscous salade op smaak met peper en zout en maak af met verkruimelde feta en tzatziki. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Kofta met parelcouscous: veelgestelde vragen

Waar is parelcouscous van gemaakt?

Parelcouscous wordt gemaakt van grofgemalen durumtarwe. 

Kun je parelcouscous vervangen door gewone couscous?

Ja, dat kan. De bereidingswijze is net iets anders. Parelcouscous dien je eerst te koken tot deze gaar is, terwijl couscous volstaat met enkel gaar stomen in kokend water. Couscous neemt het vocht volledig op en is dan direct klaar voor gebruik.

Waar kan ik parelcouscous kopen?

Parelcouscous is te koop bij de toko, maar ook steeds vaker bij grotere supermarkten.

Aangeraden producten (6)

Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Bubble tea (boba)
Volgend recept →
Gekarameliseerde witlof

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!