Kofta met parelcouscous

(15)

Kofta met parelcouscous salade is een fris gerecht, ideaal voor een warme dag. Extra lekker met citroen, komkommer en verse munt.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-03-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kofta met parelcouscous

Ingrediënten


  • 250 gram parelcouscous
  • ½e citroen
  • 1 rode paprika
  • ½e komkommer
  • ½e rode ui
  • 150 gram feta
  • ¼e recept voor tzatziki
  • 2 little gems
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 1 recept voor kofta

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • middelgrote kom
  • optioneel: citruspers

Kofta met parelcouscous Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kofta-met-parelcouscous


Voorbereiding – 30 minuten

Maak eerst de tzatziki, je kunt ook eventueel kant-en-klare tzatziki gebruiken. 

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout of een groentebouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous tot deze gaar is. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort parelcouscous die je gebruikt. 

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in blokjes. Snijd een halve komkommer in blokjes. Pel een halve rode ui en snijd deze fijn.

Giet de parelcouscous af en spoel kort af met water om plakken te voorkomen. Meng de parelcouscous samen met de paprika, komkommer en rode ui. 

Kofta met parelcouscous
Kofta met parelcouscous

Kofta met parelcouscous afmaken – 30 minuten

Maak de kofta, ofwel gehakt kebabs met kruiden en pijnboompitten. 

Was de sla indien nodig en verdeel deze in stukken. Breng de sla op smaak met een klein beetje citroensap, olijfolie, peper en zout.

Snijd een klein handjevol verse munt fijn en roer dit door de parelcouscous. Breng de parelcouscous salade op smaak met peper en zout en maak af met verkruimelde feta en tzatziki. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-03-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Kofta met parelcouscous: Veel gestelde vragen

Waar is parelcouscous van gemaakt?

Parelcouscous wordt gemaakt van grofgemalen durumtarwe. 

Kun je parelcouscous vervangen door gewone couscous?

Ja, dat kan. De bereidingswijze is net iets anders. Parelcouscous dien je eerst te koken tot deze gaar is, terwijl couscous volstaat met enkel gaar stomen in kokend water. Couscous neemt het vocht volledig op en is dan direct klaar voor gebruik.

Waar kan ik parelcouscous kopen?

Parelcouscous is te koop bij de toko, maar ook steeds vaker bij grotere supermarkten.

0 reacties op Kofta met parelcouscous

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.