Een zomerse pastasalade met tonijn is makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Heerlijk fris met paprika, augurk en meer. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastasalade-met-tonijn
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de pasta tot deze beetgaar is en giet deze dan af. Spoel de pasta koud zodat deze niet gaat plakken.
Was ondertussen de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Pel de sjalot en snijd deze fijn. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en giet het blikje mais en het blikje tonijn af.
Meng de groene paprika, sjalot, augurkjes, zilveruitjes en mais samen met de pasta. Meng hier het blikje tonijn door samen met 3 eetlepels mayonaise.
Breng de pastasalade op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Welke tonijn is het beste in een pastasalade?
Je kunt voor een pastasalade zowel tonijn uit blik op olie of water gebruiken.
Kun je van een pastasalade ook een macaroni salade maken?
Ja, deze salade met tonijn is ook geschikt om als macaroni salade te maken. Je kunt dan eventueel een eetlepel minder mayonaise gebruiken.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.