Beef tataki

(24)

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Beef tataki

Ingrediënten


  • 600 gram biefstuk
  • 1 eetlepel sesamolie
  • zwarte peper naar smaak

Knapperige salade

  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • handvol radijsjes
  • 1 bosui
  • flinke handvol taugé
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels saké
  • kleine handvol zwarte en witte sesamzaadjes

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote kom
  • middelgrote bakpan
  • vleestang

Beef tataki Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beef-tataki


Voorbereiding – 20 minuten

Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dit kan een groot stuk biefstuk of een aantal kleinere biefstukken zijn.

Meng de biefstuk met een eetlepel sesamolie en gekneusde zwarte peper naar smaak en zet opzij.

Was de komkommer, wortels en radijsjes. Schil de wortels en verwijder de uiteindes van de radijsjes. Maak slierten van de komkommer en wortel, dit kun je makkelijk met een dunschiller doen.

Snijd de radijsjes door de helft en de bosui in ringetjes. 

Beef tataki
Beef tataki

Beef tataki afmaken – 10 minuten

Meng 2 eetlepels citroensap samen met 4 eetlepels rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels saké in de grote kom.

Meng dit samen met de slierten komkommer en wortel en voeg hier de radijsjes, bosui en een handvol taugé aan toe. 

Verdeel de knapperige salade over 4 borden en verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur.

Schroei 600 gram biefstuk kort aan alle kanten, een tataki is nog rauw en enkel rondom in een hete pan bruin gebakken zodat de biefstuk zeer sappig zal blijven. 

Snijd het rundvlees in dunne plakjes en verdeel over de salade. Garneer de beef tataki af met sesamzaadjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
24 stemmen

Beef tataki: Veel gestelde vragen

Wat is tataki?

Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of vis bijna rauw wordt geserveerd. Het wordt kort dichtgeschroeid in een hete pan of boven vuur en vervolgens in plakjes gesneden. 

Wat kan ik bij beef tataki serveren?

Behalve op een knapperige salade, kun je beef tataki ook serveren met enkel een dipsausje van bijvoorbeeld sojasaus en sesam.

0 reacties op Beef tataki

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.