Beef tataki
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Beef tataki

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.

30 minuten
4 personen
Beef tataki ingrediënten
Recept beef tataki

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dit kan een groot stuk biefstuk of een aantal kleinere biefstukken zijn.

Meng de biefstuk met een eetlepel sesamolie en gekneusde zwarte peper naar smaak en zet opzij.

Was de komkommer, wortels en radijsjes. Schil de wortels en verwijder de uiteindes van de radijsjes. Maak slierten van de komkommer en wortel, dit kun je makkelijk met een dunschiller doen.

Snijd de radijsjes door de helft en de bosui in ringetjes. 

Beef tataki
Beef tataki

Beef tataki afmaken – 10 minuten

Meng 2 eetlepels citroensap samen met 4 eetlepels rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels saké in de grote kom.

Meng dit samen met de slierten komkommer en wortel en voeg hier de radijsjes, bosui en een handvol taugé aan toe. 

Verdeel de knapperige salade over 4 borden en verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur.

Schroei 600 gram biefstuk kort aan alle kanten, een tataki is nog rauw en enkel rondom in een hete pan bruin gebakken zodat de biefstuk zeer sappig zal blijven. 

Snijd het rundvlees in dunne plakjes en verdeel over de salade. Garneer de beef tataki af met sesamzaadjes, eet smakelijk!

Tips!

Wat is tataki?

Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of vis bijna rauw wordt geserveerd. Het wordt kort dichtgeschroeid in een hete pan of boven vuur en vervolgens in plakjes gesneden. 

Wat kan ik bij beef tataki serveren?

Behalve op een knapperige salade, kun je beef tataki ook serveren met enkel een dipsausje van bijvoorbeeld sojasaus en sesam.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
378.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.21 g
6.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.95 g
3.25 g
Eiwitten
40.37 g
Vezels
2 g
Natrium
1223.58 mg
Mineralen
Ijzer
5.25 mg
Calcium
79.44 mg
Magnesium
57.93 mg
Kalium
57.93 mg
Fosfor
383.5 mg
Koper
0.25 mg
Zink
7.02 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
16.06 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
44.11 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
2.4 µg
Foliumzuur
35.21 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
15.53 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Beef tataki"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.