Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-08-2024
Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dit kan een groot stuk biefstuk of een aantal kleinere biefstukken zijn.
Meng de biefstuk met een eetlepel sesamolie en gekneusde zwarte peper naar smaak en zet opzij.
Was de komkommer, wortels en radijsjes. Schil de wortels en verwijder de uiteindes van de radijsjes. Maak slierten van de komkommer en wortel, dit kun je makkelijk met een dunschiller doen.
Snijd de radijsjes door de helft en de bosui in ringetjes.
Meng 2 eetlepels citroensap samen met 4 eetlepels rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels saké in de grote kom.
Meng dit samen met de slierten komkommer en wortel en voeg hier de radijsjes, bosui en een handvol taugé aan toe.
Verdeel de knapperige salade over 4 borden en verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur.
Schroei 600 gram biefstuk kort aan alle kanten, een tataki is nog rauw en enkel rondom in een hete pan bruin gebakken zodat de biefstuk zeer sappig zal blijven.
Snijd het rundvlees in dunne plakjes en verdeel over de salade. Garneer de beef tataki af met sesamzaadjes, eet smakelijk!
Wat is tataki?
Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of vis bijna rauw wordt geserveerd. Het wordt kort dichtgeschroeid in een hete pan of boven vuur en vervolgens in plakjes gesneden.
Wat kan ik bij beef tataki serveren?
Behalve op een knapperige salade, kun je beef tataki ook serveren met enkel een dipsausje van bijvoorbeeld sojasaus en sesam.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.