Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas vegetarisch

Een simpele witlofsalade met walnoot en blauwe kaas die boordevol smaak zit. Heerlijk met een makkelijke zelfgemaakte dressing. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.

15 minuten
4 personen
Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas ingrediënten
Recept witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Ik gebruikte roquefort, maar je kunt ook andere soorten blauwschimmelkaas gebruiken.

Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt de dressing direct in de grote kom maken. Meng de mosterd samen met witte wijnazijn. Schenk geleidelijk zonnebloemolie erbij terwijl je mengt tot een mooie dikke dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. 

Verwijder indien nodig de buitenste bladeren van de witlof. Verwijder dan ook de harde kern en snijd de witlof in lange repen.

Was indien nodig de peterselie en hak deze fijn. 

Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas
Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas afmaken – 5 minuten

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Hak de walnoten grof.

Meng de witlof samen met de appel, walnoten, peterselie en dressing. Maak af met blauwe kaas in stukjes, dit kun je het makkelijkste doen door deze met je handen te verkruimelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
576.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
10.82 g
5.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
54.49 g
10.53 g
Eiwitten
10.43 g
Vezels
6.29 g
Natrium
579.83 mg
Mineralen
Ijzer
3.12 mg
Calcium
270.35 mg
Magnesium
62.54 mg
Kalium
62.54 mg
Fosfor
172.69 mg
Koper
0.62 mg
Zink
0.9 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
48.9 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
84.61 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.