Een simpele witlofsalade met walnoot en blauwe kaas die boordevol smaak zit. Heerlijk met een makkelijke zelfgemaakte dressing. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlofsalade-met-walnoot-en-blauwe-kaas
Ik gebruikte roquefort, maar je kunt ook andere soorten blauwschimmelkaas gebruiken.
Je kunt de dressing direct in de grote kom maken. Meng de mosterd samen met witte wijnazijn. Schenk geleidelijk zonnebloemolie erbij terwijl je mengt tot een mooie dikke dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verwijder indien nodig de buitenste bladeren van de witlof. Verwijder dan ook de harde kern en snijd de witlof in lange repen.
Was indien nodig de peterselie en hak deze fijn.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Hak de walnoten grof.
Meng de witlof samen met de appel, walnoten, peterselie en dressing. Maak af met blauwe kaas in stukjes, dit kun je het makkelijkste doen door deze met je handen te verkruimelen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.