Rode coleslaw
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode coleslaw vegetarisch

Deze vrolijke rode coleslaw is gemaakt van rode kool, wortel en ui. Een lekkere frisse salade dat je bij een barbecue of lunch gerecht kunt serveren.

20 minuten
8 personen
Rode coleslaw ingrediënten

Recept rode coleslaw

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 21-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Voeg 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel suiker en 1 theelepel venkelzaad toe aan een kleine kom. Meng dit met behulp van een garde tot een mooie saus, breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en halveer deze. Verwijder dan ook de harde kern en stengel, rasp de rode kool grof met de rasp in een grote kom.

Schil de 2 wortels met een dunschiller. Pel de ui en rasp deze samen met de wortel in de grote kom. Meng de geraspte rode kool, wortel en ui samen in de grote kom.

Rode coleslaw
Rode coleslaw

De rode coleslaw afmaken – 5 minuten

Meng de saus van mayonaise en rode wijnazijn door de geraspte rode kool, wortel en ui heen. Meng de dressing pas door de rode coleslaw heen als je de salade niet lang erna wilt gaan serveren. Als je dit namelijk te vroeg doet, zullen de groenten te zacht worden.

Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout. Je kunt ervoor kiezen om de smaken in te laten trekken door deze een uur lang in de koelkast te bewaren. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik de rode kool ook vervangen?

Een klassieke coleslaw is met witte kool. Maar ook andere soorten kool zijn er erg lekker bij. Je kunt het recept voor een klassieke coleslaw hier vinden.

Hoe lang kan ik de rode coleslaw bewaren?

Je kunt de rode coleslaw een aantal dagen bewaren, mits afgedekt en in de koelkast.

Wat eet je bij een rode coleslaw?

Behalve barbecue gerechten kun je een rode coleslaw ook in een burger met pulled chicken serveren. Het recept voor snelle pulled chicken kun je hier vinden.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
100.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.59 g
3.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.4 g
1.23 g
Eiwitten
1.24 g
Vezels
2.15 g
Natrium
206.94 mg
Mineralen
Ijzer
0.46 mg
Calcium
33.4 mg
Magnesium
15.32 mg
Kalium
15.32 mg
Fosfor
30.72 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.28 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
26.03 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.02 µg
Foliumzuur
14.05 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
1.66 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode coleslaw"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.