Deze vrolijke rode coleslaw is gemaakt van rode kool, wortel en ui. Een lekkere frisse salade dat je bij een barbecue of lunch gerecht kunt serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 21-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel suiker en 1 theelepel venkelzaad toe aan een kleine kom. Meng dit met behulp van een garde tot een mooie saus, breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en halveer deze. Verwijder dan ook de harde kern en stengel, rasp de rode kool grof met de rasp in een grote kom.
Schil de 2 wortels met een dunschiller. Pel de ui en rasp deze samen met de wortel in de grote kom. Meng de geraspte rode kool, wortel en ui samen in de grote kom.
Meng de saus van mayonaise en rode wijnazijn door de geraspte rode kool, wortel en ui heen. Meng de dressing pas door de rode coleslaw heen als je de salade niet lang erna wilt gaan serveren. Als je dit namelijk te vroeg doet, zullen de groenten te zacht worden.
Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout. Je kunt ervoor kiezen om de smaken in te laten trekken door deze een uur lang in de koelkast te bewaren. Geniet ervan!
Kan ik de rode kool ook vervangen?
Een klassieke coleslaw is met witte kool. Maar ook andere soorten kool zijn er erg lekker bij. Je kunt het recept voor een klassieke coleslaw hier vinden.
Hoe lang kan ik de rode coleslaw bewaren?
Je kunt de rode coleslaw een aantal dagen bewaren, mits afgedekt en in de koelkast.
Wat eet je bij een rode coleslaw?
Behalve barbecue gerechten kun je een rode coleslaw ook in een burger met pulled chicken serveren. Het recept voor snelle pulled chicken kun je hier vinden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.