Rode coleslaw

(1)

Deze vrolijke rode coleslaw is gemaakt van rode kool, wortel en ui. Een lekkere frisse salade dat je bij een barbecue of lunch gerecht kunt serveren.

20 minuten 8 personen Salades 153 calorieën p.p.
Rode coleslaw

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ½ rode kool
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel venkelzaad
  • Peper en zout naar smaak
Rode coleslaw ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grove rasp
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde
  • dunschiller

Bereiden


20 minuten 8 personen Salades 153 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-coleslaw


Voorbereiding – 15 minuten

Voeg 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel suiker en 1 theelepel venkelzaad toe aan een kleine kom. Meng dit met behulp van een garde tot een mooie saus, breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en halveer deze. Verwijder dan ook de harde kern en stengel, rasp de rode kool grof met de rasp in een grote kom.

Schil de 2 wortels met een dunschiller. Pel de ui en rasp deze samen met de wortel in de grote kom. Meng de geraspte rode kool, wortel en ui samen in de grote kom.

Rode coleslaw
Rode coleslaw

De rode coleslaw afmaken – 5 minuten

Meng de saus van mayonaise en rode wijnazijn door de geraspte rode kool, wortel en ui heen. Meng de dressing pas door de rode coleslaw heen als je de salade vooraf wilt maken.

Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout. Je kunt ervoor kiezen om de smaken in te laten trekken door deze een uur lang in de koelkast te bewaren. Geniet ervan!

Rode coleslaw: veelgestelde vragen

Kan ik de rode kool ook vervangen?

Een klassieke coleslaw is met witte kool. Maar ook andere soorten kool zijn er erg lekker bij. Je kunt het recept voor een klassieke coleslaw hier vinden.

Hoe lang kan ik de rode coleslaw bewaren?

Je kunt de rode coleslaw een aantal dagen bewaren, mits afgedekt en in de koelkast.

Wat eet je bij een rode coleslaw?

Behalve barbecue gerechten kun je een rode coleslaw ook in een burger met pulled chicken serveren. Het recept voor snelle pulled chicken kun je hier vinden.

Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Snelle pulled chicken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.