Boerenkoolsalade

(3)

Een boerenkoolsalade met rode biet en een heerlijke muntdressing is een ideale frisse lente salade. Boordevol kleur en boerenkool bevat ook nog eens veel voedingsstoffen.

30 minuten 4 personen Lunch
Boerenkoolsalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • flinke handvol verse boerenkool
  • handvol cherry tomaatjes
  • handvol parmezaanse kaas schaafsels
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 grote knoflookteen
  • 4 sneetjes brood
  • optioneel: handvol bloemetjes van het komkommerkruid

Ingrediënten muntdressing

  • handvol verse muntblaadjes
  • halve citroen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Boerenkoolsalade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine blender
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan

Bereiden


30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/boerenkoolsalade


Voorbereiding – 20 minuten

Was de muntblaadjes en plaats deze in een kleine blender samen met de rasp en het sap van een halve citroen. Pureer deze zo fijn mogelijk en voeg een scheut olijfolie toe. Voeg geleidelijk meer olijfolie toe tot de dressing mooi dik is. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Was de verse boerenkool en maak deze eventueel droog met een sla centrifuge. 

Snijd het brood in blokjes voor de croutons en pel de knoflookteen. Verwarm een flinke scheut olijfolie samen met de knoflook in een middelgrote bakpan. 

Laat de olie de knoflook langzaam opnemen op laag vuur. Verwijder dan de knoflook en bak het brood in de knoflookolie tot deze mooi goudbruin en krokant is geworden. 

Boerenkoolsalade
Boerenkoolsalade

De boerenkoolsalade afmaken – 10 minuten

Was de cherry tomaatjes en snijd deze in vieren. Snijd de rode biet in blokjes en verdeel de boerenkool is kleine stukjes. 

Verdeel de boerenkool, tomaatjes, rode biet en kaas schaafsels over 4 borden. Maak af met muntdressing, knoflook croutons en eventueel bloemetjes. Eet smakelijk!

Boerenkoolsalade: veelgestelde vragen

Waar kan ik verse boerenkool kopen?

Verse boerenkool is bij elke supermarkt te koop, deze is echter vaak al gesneden. Je kunt ook gesneden boerenkool gebruiken, maar de hele boerenkool is vaak bij de groenteboer, de kweker of op de markt te koop.

Welke rode bieten voor het maken van een salade?

Je kunt gekookte rode bieten kopen, deze zijn vaak vacuüm verpakt. Je kunt rauwe bieten ook zelf koken in ruim kokend water. Je kunt de rauwe bieten ook roosteren in de oven.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Kip in mosterdroomsaus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.