Boerenkoolsalade

(7)

Een boerenkoolsalade met rode biet en een heerlijke muntdressing is een ideale frisse lente salade. Boordevol kleur en boerenkool bevat ook nog eens veel voedingsstoffen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-09-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Boerenkoolsalade

Ingrediënten


  • flinke handvol verse boerenkool
  • handvol cherry tomaatjes
  • handvol parmezaanse kaas schaafsels
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 grote knoflookteen
  • 4 sneetjes brood
  • optioneel: handvol bloemetjes van het komkommerkruid

Ingrediënten muntdressing

  • handvol verse muntblaadjes
  • halve citroen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine blender
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan

Boerenkoolsalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/boerenkoolsalade


Voorbereiding – 20 minuten

Was de muntblaadjes en plaats deze in een kleine blender samen met de rasp en het sap van een halve citroen. Pureer deze zo fijn mogelijk en voeg een scheut olijfolie toe. Voeg geleidelijk meer olijfolie toe tot de dressing mooi dik is. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Was de verse boerenkool en maak deze eventueel droog met een sla centrifuge. 

Snijd het brood in blokjes voor de croutons en pel de knoflookteen. Verwarm een flinke scheut olijfolie samen met de knoflook in een middelgrote bakpan. 

Laat de olie de knoflook langzaam opnemen op laag vuur. Verwijder dan de knoflook en bak het brood in de knoflookolie tot deze mooi goudbruin en krokant is geworden. 

Boerenkoolsalade
Boerenkoolsalade

De boerenkoolsalade afmaken – 10 minuten

Was de cherry tomaatjes en snijd deze in vieren. Snijd de rode biet in blokjes en verdeel de boerenkool is kleine stukjes. 

Verdeel de boerenkool, tomaatjes, rode biet en kaas schaafsels over 4 borden. Maak af met muntdressing, knoflook croutons en eventueel bloemetjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-09-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Boerenkoolsalade: Veel gestelde vragen

Waar kan ik verse boerenkool kopen?

Verse boerenkool is bij elke supermarkt te koop, deze is echter vaak al gesneden. Je kunt ook gesneden boerenkool gebruiken, maar de hele boerenkool is vaak bij de groenteboer, de kweker of op de markt te koop.

Welke rode bieten voor het maken van een salade?

Je kunt gekookte rode bieten kopen, deze zijn vaak vacuüm verpakt. Je kunt rauwe bieten ook zelf koken in ruim kokend water. Je kunt de rauwe bieten ook roosteren in de oven.

0 reacties op Boerenkoolsalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.