Ohmydish.nl


Rauwkostsalade

Een frisse rauwkostsalade met een simpele yoghurtdressing is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue of lunch. Lekker met witte kool en wortel.

Rauwkostsalade
30 minuten 8 personen Lunch
Rauwkostsalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • halve witte kool
  • 6 wortels
  • 1 grote ui
  • flinke handvol verse peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 125 gram naturel yoghurt
  • peper en zout naar smaak
Rauwkostsalade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • garde
  • grove rasp of keukenmachine
  • snijplank & koksmes

Bereiden

30 minuten 8 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rauwkostsalade


Voorbereiding -- 20 minuten

Meng mosterd samen met witte wijnazijn in de grote kom. Schenk er druppelsgewijs de zonnebloemolie bij terwijl je mengt met een garde. Door de olie langzaam bij de azijn te schenken zal het zich goed mengen. 

Roer de yoghurt door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp de witte kool. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp deze dan ook. Pel en rasp de ui.

Rauwkostsalade
Rauwkostsalade

Rauwkostsalade afmaken -- 10 minuten

Meng de geraspte witte kool, wortel en ui door de yoghurt dressing. Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de salade. Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout.

Als je de salade laat intrekken, zal de smaak nog beter zijn. Een ideale rauwkostsalade voor bij de barbecue of lunch. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelfgemaakte kipschnitzel
Volgend recept →
Gevulde paprika's met gehakt

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.