Ohmydish.nl


Avocado salade met kip

Een avocado salade met kip zit boordevol smaken met o.a. limoen en een vleugje wasabi. Extra lekker met gegrilde kip en gekookte eieren.

30 minuten 2 personen Lunch
Avocado salade met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rijpe avocado
  • anderhalve kipfilet
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Klein scheutje room
  • Wasabi pasta
  • 2 handenvol rucola
  • 2 - 3 artisjokharten
  • 2 eieren
  • half blikje zoete mais
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • klein handjevol pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Avocado salade met kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • kleine bakpan
  • klein kommetje
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • grillpan
  • vleestang

Bereiden


30 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/avocado-salade-met-kip


Voorbereiding – 20 minuten

Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat ze dan schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd deze in partjes. Rooster de pijnboompitten in een kleine droge bakpan.

Voeg 2 eetlepels mayonaise en een klein scheutje room toe aan een kommetje. Meng goed door elkaar heen met behulp van een garde, de room is nodig om de mayonaise iets vloeibaarder te maken.

Voeg naar smaak 1 of 2 theelepels wasabi pasta toe aan de mayonaise. Meng goed door elkaar heen, proef en bepaal of je nog meer wasabi pasta wil toevoegen.

Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in stukken. Laat het blikje mais uitlekken. Was de rucola en snijd de tomaat in partjes. 

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukken, niet al te klein maar ook niet te groot.

Maak een dressing in een middelgrote kom door het sap van een limoen te mengen met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Avocado salade met kip
Avocado salade met kip

Avocado salade met kip afmaken – 10 minuten

Verhit de grillpan op hoog vuur en besprenkel de stukken kip met olijfolie. Grill de kipfilet aan beide kanten tot deze mooi goudbruin en gaar zijn.

Meng de rucola samen met de limoen dressing en verdeel over twee grote borden of kommen. Verdeel hier de tomaat, avocado, mais, gekookte eieren en eventueel artisjokharten over. 

Maak de salade af met gegrilde kip, wasabi mayonaise en pijnboompitten. Eet smakelijk!

Avocado salade met kip: veelgestelde vragen

Welke kip kan ik het beste gebruiken voor een salade?

Je kunt kipfilets gebruiken, maar kippendijen hebben net iets meer smaak.

Hoe weet je of een avocado rijp is?

Je kunt zien of een avocado rijp is door de kleur, hardheid en aan het pitje aan de onderkant. Zie hier voor uitgebreide uitleg over avocado's.

Ik heb geen grillpan, kan ik ook een bakpan gebruiken?

Je kunt de kip eventueel bakken in een bakpan, maar door te grillen krijgt kip net iets meer smaak.

Aangeraden producten (8)

Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Eton mess
Volgend recept →
Kruidige popcorn maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.