Spitskool salade

(30)

Deze heerlijke spitskool salade met ei is verfrissend en zit boordevol smaken. Met een makkelijke yoghurt dressing, radijsjes en walnoten. Een ideaal bijgerecht voor de bbq of als lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Spitskool salade

Ingrediënten


  • halve spitskool
  • handvol radijsjes
  • 3 wortelen
  • handjevol walnoten
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 9 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak
  • 4 gekookte eieren

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: rasp, mandoline of keuken snijmachine

Spitskool salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spitskool-salade


Voorbereiding – 20 minuten

Maak eerst de dressing in een grote kom. Meng hiervoor 2 eetlepels grove mosterd samen met 3 eetlepels witte wijnazijn. Voeg hier druppelsgewijs 9 eetlepels olie aan toe terwijl je mengt met een garde. Roer de yoghurt erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd of rasp een halve spitskool vrij fijn en voeg dit toe aan de grote kom met de dressing.

Schil de wortelen en snijd of rasp deze ook vrij fijn. Was de radijsjes en snijd deze in dunne plakjes.

Spitskool salade
Spitskool salade

De spitskool salade afmaken – 10 minuten

Hak de walnoten grof en meng de spitskool, wortel, radijs en walnoten goed met de dressing. Breng de spitskool salade op smaak met peper en zout.

Pel de gekookte eieren en snijd deze in partjes. Serveer de spitskool salade met de eipartjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-06-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Spitskool salade: Veel gestelde vragen

Kan ik spitskool vervangen door witte kool?

Je kunt voor deze salade eventueel ook witte kool gebruiken. Spitskool is echter iets zachter van smaak in vergelijking met witte kool.

Kan ik de eieren weglaten?

Je kunt de gekookte eieren eventueel weglaten voor een minder vullende salade.

Hoe lang vooraf kan ik spitskool salade maken?

Je kunt de spitskool salade een dag, maximaal 2 dagen vooraf maken. Houd de eieren en walnoten dan apart, zodat de walnoten niet zacht zullen worden.

Hoe lang kan ik deze spitskool salade bewaren?

De spitskool salade kan 2, maximaal 3 dagen bewaard worden in de koelkast.

0 reacties op Spitskool salade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.