Spitskool salade
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spitskool salade vegetarisch

Deze heerlijke spitskool salade met ei is verfrissend en zit boordevol smaken. Met een makkelijke yoghurt dressing, radijsjes en walnoten. Een ideaal bijgerecht voor de bbq of als lunch.

30 minuten
6 personen
Spitskool salade ingrediënten
Recept spitskool salade

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Maak eerst de dressing in een grote kom. Meng hiervoor 2 eetlepels grove mosterd samen met 3 eetlepels witte wijnazijn. Voeg hier druppelsgewijs 9 eetlepels olie aan toe terwijl je mengt met een garde. Roer de yoghurt erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd of rasp een halve spitskool vrij fijn en voeg dit toe aan de grote kom met de dressing.

Schil de wortelen en snijd of rasp deze ook vrij fijn. Was de radijsjes en snijd deze in dunne plakjes.

Spitskool salade
Spitskool salade

De spitskool salade afmaken – 10 minuten

Hak de walnoten grof en meng de spitskool, wortel, radijs en walnoten goed met de dressing. Breng de spitskool salade op smaak met peper en zout.

Pel de gekookte eieren en snijd deze in partjes. Serveer de spitskool salade met de eipartjes, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik spitskool vervangen door witte kool?

Je kunt voor deze salade eventueel ook witte kool gebruiken. Spitskool is echter iets zachter van smaak in vergelijking met witte kool.

Kan ik de eieren weglaten?

Je kunt de gekookte eieren eventueel weglaten voor een minder vullende salade.

Hoe lang vooraf kan ik spitskool salade maken?

Je kunt de spitskool salade een dag, maximaal 2 dagen vooraf maken. Houd de eieren en walnoten dan apart, zodat de walnoten niet zacht zullen worden.

Hoe lang kan ik deze spitskool salade bewaren?

De spitskool salade kan 2, maximaal 3 dagen bewaard worden in de koelkast.

Wat vind je van dit recept?

30 waarderingen
😍
30
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
331.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.61 g
3.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.75 g
5.3 g
Eiwitten
8.49 g
Vezels
2.07 g
Natrium
384.54 mg
Mineralen
Ijzer
1.48 mg
Calcium
86.81 mg
Magnesium
26.25 mg
Kalium
26.25 mg
Fosfor
159.78 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.93 mg
Jodium
1.39 µg
Selenium
0.22 µg
Vitamines
Vitamine C
19.66 mg
Vitamine D
0.84 mg
Vitamine A
0.52 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.54 µg
Foliumzuur
36.2 µg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spitskool salade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.