Bietensalade met appel en feta

(26)

Een bietensalade met appel en feta is heerlijk fris en hartig. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-06-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Salades
Bietensalade met appel en feta

Ingrediënten


  • 500 gram rode bieten
  • 1 appel
  • 100 gram feta
  • handvol walnoten
  • 1 theelepel mosterd
  • 30 ml rode wijnazijn
  • ongeveer 90 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: handjevol verse dille

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • grote lepel

Bietensalade met appel en feta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bietensalade-met-appel-en-feta


Voorbereiding – 10 minuten

Maak een dressing in een middelgrote kom door de mosterd samen met azijn te mengen. Voeg geleidelijk zonnebloemolie toe en roer met een garde tot een gladde dressing en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rode bieten in plakjes of blokjes en meng deze door de dressing.

Bietensalade met appel en feta
Bietensalade met appel en feta

Bietensalade met appel en feta afmaken – 10 minuten

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes. Roer de appel direct door de dressing om verkleuren te voorkomen.

Verkruimel de feta en walnoten door de salade. Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout en serveer eventueel met een beetje verse dille. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-06-2023


Waardeer dit recept!
26 stemmen

Bietensalade met appel en feta: Veel gestelde vragen

Welke rode bieten kun je het beste gebruiken voor een salade?

Je kunt hiervoor voorgegaarde rode bieten gebruiken, je kunt ook rauwe verse bieten gebruiken en deze zelf koken, stomen of roosteren.

Kan ik ook andere soorten noten gebruiken?

Behalve walnoten, combineren hazelnoten ook goed met rode bieten.

0 reacties op Bietensalade met appel en feta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.