Ohmydish.nl


Pastasalade met broccoli

Tijdens warme dagen is een pastasalade met broccoli, komkommer en meer een echte aanrader. Boordevol verse ingrediënten en een makkelijke dressing.

40 minuten 4 personen Salades
Pastasalade met broccoli

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram pasta, bijv. fusilli
  • 1 komkommer
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • flinke handvol zwarte olijven
  • 1 kleine broccoli
  • ongeveer 50 gram verse spinazie
  • ongeveer 100 gram zoete mais
  • 100 gram gerookte spekjes
  • handvol mini mozzarella bolletjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml rode wijnazijn
  • peper en zout naar smaak
Pastasalade met broccoli ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • vergiet
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • grote kom
  • middelgrote bakpan & deksel
  • houten lepel

Bereiden


40 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastasalade-met-broccoli


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente. Was eventueel de spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Maak de dressing direct in de grote kom door mosterd met rode wijnazijn te mengen. Voeg hier geleidelijk ongeveer 100 ml olie van de tomaatjes aan toe en meng met een garde tot een mooie dikke dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Was de komkommer, snijd deze door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in plakken, niet te dun.

Laat het blikje mais uitlekken. Snijd de olijven door de helft.  Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Pastasalade met broccoli
Pastasalade met broccoli

Pastasalade met komkommer afmaken – 20 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spekjes enkele minuten en voeg dan de kleine broccoli roosjes toe. 

Voeg een klein scheutje water toe en plaats de deksel op de pan. Laat het op laag vuur enkele minuten garen, de broccoli is het lekkerste als deze beetgaar is.

Giet de pasta af en spoel deze eventueel koud onder stromend water. Meng de pasta samen met de komkommer, tomaatjes, mozzarella, dressing, mais en olijven.

Voeg dan de verse spinazie, broccoli en spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Pastasalade met broccoli: veelgestelde vragen

Welke pasta is het beste voor pastasalade?

Een kleine pasta soort is het meest geschikt voor een pastasalade, zoals fusilli, penne, farfalle of orecchiette

Hoe lang kan ik pastasalade bewaren?

Pastasalade kun je tot 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak.

Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.