Tijdens warme dagen is een pastasalade met broccoli, komkommer en meer een echte aanrader. Boordevol verse ingrediënten en een makkelijke dressing.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente. Was eventueel de spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Maak de dressing direct in de grote kom door mosterd met rode wijnazijn te mengen. Voeg hier geleidelijk ongeveer 100 ml olie van de tomaatjes aan toe en meng met een garde tot een mooie dikke dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Was de komkommer, snijd deze door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in plakken, niet te dun.
Laat het blikje mais uitlekken. Snijd de olijven door de helft. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spekjes enkele minuten en voeg dan de kleine broccoli roosjes toe.
Voeg een klein scheutje water toe en plaats de deksel op de pan. Laat het op laag vuur enkele minuten garen, de broccoli is het lekkerste als deze beetgaar is.
Giet de pasta af en spoel deze eventueel koud onder stromend water. Meng de pasta samen met de komkommer, tomaatjes, mozzarella, dressing, mais en olijven.
Voeg dan de verse spinazie, broccoli en spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Welke pasta is het beste voor pastasalade?
Een kleine pasta soort is het meest geschikt voor een pastasalade, zoals fusilli, penne, farfalle of orecchiette.
Hoe lang kan ik pastasalade bewaren?
Pastasalade kun je tot 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.