Tonijn tataki

(11)

Een tonijn tataki is een makkelijk voorgerecht. Tataki is een Japanse manier van bereiden. Dat wil je een keer proberen, dat zo simpel zó lekker kan zijn!

10 minuten 2 personen Salades
Tonijn tataki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 tonijnsteaks
  • 2 theelepels sojasaus
  • halve theelepel zwarte peper
  • handvol zwarte sesamzaadjes
  • handvol witte sesamzaadjes
  • optioneel: wakame salade om erbij te serveren
Tonijn tataki ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier
  • kleine kom
  • vleestang
  • middelgroot bord
  • middelgrote bakpan

Bereiden


10 minuten 2 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tonijn-tataki


Tonijn tataki maken – 10 minuten

Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en leg deze in een kleine kom. Besprenkel met 2 theelepels sojasaus en een halve theelepel gemalen zwarte peper. Draai de tonijn enkele keren zodat deze beide bedekt zijn aan alle kanten.

Meng het sesamzaad op een middelgroot bord en druk de op smaak gebrachte tonijn aan alle kanten in het sesamzaad.

Tonijn tataki
Tonijn tataki

Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur, voeg geen olie of boter toe. Bak de tonijn kort aan alle kanten in de droge pan. Zorg ervoor dat alle kanten mooi dicht geschroeid zijn en de binnenkant nog rauw is.

Snijd de tonijn in plakken en serveer direct met bijvoorbeeld wakame salade, eet smakelijk!

Tonijn tataki: veelgestelde vragen

Welke tonijn voor tonijn tataki?

Je kunt hiervoor verschillende soorten rauwe tonijn gebruiken, wij gebruikten witte tonijnsteaks. 

Wat is een wakame salade?

Een wakame salade is gemaakt van zeewier. Het zieweer wordt in dunne sliertjes gesneden en smaakt fris en licht ziltig met een knapperige structuur.

Een wakame salade kun je zelf maken, maar het is vaak kant-en-klaar te koop. Zowel vers als uit de diepvries.

Wat is tataki?

Tataki is een Japanse manier van bereiden. Vlees of vis wordt bijna rauw geserveerd, het wordt enkel rondom kort dichtgeschroeid.

Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Bloody mary
Volgend recept →
Koe loe kai

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.