Een tonijn tataki is een makkelijk voorgerecht. Tataki is een Japanse manier van bereiden. Dat wil je een keer proberen, dat zo simpel zó lekker kan zijn!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-01-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en leg deze in een kleine kom. Besprenkel met 2 theelepels sojasaus en een halve theelepel gemalen zwarte peper. Draai de tonijn enkele keren zodat deze beide bedekt zijn aan alle kanten.
Meng het sesamzaad op een middelgroot bord en druk de op smaak gebrachte tonijn aan alle kanten in het sesamzaad.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur, voeg geen olie of boter toe. Bak de tonijn kort aan alle kanten in de droge pan. Zorg ervoor dat alle kanten mooi dicht geschroeid zijn en de binnenkant nog rauw is.
Snijd de tonijn in plakken en serveer direct met bijvoorbeeld wakame salade, eet smakelijk!
Welke tonijn voor tonijn tataki?
Je kunt hiervoor verschillende soorten rauwe tonijn gebruiken, wij gebruikten witte tonijnsteaks.
Wat is een wakame salade?
Een wakame salade is gemaakt van zeewier. Het zieweer wordt in dunne sliertjes gesneden en smaakt fris en licht ziltig met een knapperige structuur.
Een wakame salade kun je zelf maken, maar het is vaak kant-en-klaar te koop. Zowel vers als uit de diepvries.
Wat is tataki?
Tataki is een Japanse manier van bereiden. Vlees of vis wordt bijna rauw geserveerd, het wordt enkel rondom kort dichtgeschroeid.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.