Deze geitenkaas salade is een salade die smaakt alsof je hem in een restaurant besteld hebt. Maar dan gewoon zelf thuis gemaakt! Met geitenkaas en gebakken spekjes.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geitenkaas-salade
Haal de geitenkaas uit de koelkast zodat deze alvast op kamertemperatuur kan komen.
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de tomaatjes in kwarten en zet opzij.
Meng 1 theelepel scherpe mosterd samen met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel balsamico azijn, een scheutje extra virgin olijfolie en 1 - 2 kneepjes honing. Gebruik een garde om de salade dressing tot een egaal geheel te mengen.
Breng op smaak met peper en zout, proef en bepaal of er meer honing, peper of zout in moet.
Bak de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de geitenkaas in niet al te dikke plakken en de appel in partjes. Voeg de gemengde sla toe aan een kom samen met de rucola. Haal eventueel de steeltjes van de rucola af.
Meng de sla samen met de tomaatjes en de dressing. Verdeel de sla en tomaatjes over borden en verdeel hier de geitenkaas en appel over en eventueel extra dressing. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Is deze salade ook lekker met warme geitenkaas?
Zeker, je kunt de geitenkaas eventjes in een pan met een goede anti-aanbaklaag opwarmen. Draai een keertje om en leg de warme geitenkaas bovenop de salade. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitjes.
Kan ik de geitenkaas salade vooraf maken?
Je kunt deze geitenkaas salade een dag vooraf maken. Voeg dan pas op het laatst de geitenkaas en dressing toe.
Wat voor soort geitenkaas is het lekkerst?
Dat hangt volkomen af van je persoonlijke voorkeur. Voor dit recept raden wij een jonge geitenkaas aan, aangezien deze vrij licht valt en perfect op een salade past. De keuze is aan jou!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.