Geitenkaas salade

Deze geitenkaas salade is een salade die smaakt alsof je hem in een restaurant besteld hebt. Maar dan gewoon zelf thuis gemaakt! Met geitenkaas en gebakken spekjes.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch Calorieën 328 calorieën p.p.
Geitenkaas salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram geitenkaas
  • 150 gram gemengde sla
  • 50 gram rucola
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 zoetzure appel
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • Extra virgin olijfolie
  • Kneepje honing
  • Peper en zout
Geitenkaas salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank & koksmes
  • Kleine bakpan
  • Middelgrote kom
  • Garde
  • Kommetje
  • optioneel: sla centrifuge

Bereiden


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch Calorieën 328 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geitenkaas-salade


Voorbereiding – 5 minuten

Haal de geitenkaas uit de koelkast zodat deze alvast op kamertemperatuur kan komen.

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de tomaatjes in kwarten en zet opzij.

Meng 1 theelepel scherpe mosterd samen met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel balsamico azijn, een scheutje extra virgin olijfolie en 1 - 2 kneepjes honing. Gebruik een garde om de salade dressing tot een egaal geheel te mengen.

Breng op smaak met peper en zout, proef en bepaal of er meer honing, peper of zout in moet.

Geitenkaas salade
Geitenkaas salade

De geitenkaas salade afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de geitenkaas in niet al te dikke plakken en de appel in partjes. Voeg de gemengde sla toe aan een kom samen met de rucola. Haal eventueel de steeltjes van de rucola af.

Meng de sla samen met de tomaatjes en de dressing. Verdeel de sla en tomaatjes over borden en verdeel hier de geitenkaas en appel over en eventueel extra dressing. Eet smakelijk!

Geitenkaas salade: veelgestelde vragen

Is deze salade ook lekker met warme geitenkaas?

Zeker, je kunt de geitenkaas eventjes in een pan met een goede anti-aanbaklaag opwarmen. Draai een keertje om en leg de warme geitenkaas bovenop de salade. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitjes.

Kan ik de geitenkaas salade vooraf maken?

Je kunt deze geitenkaas salade een dag vooraf maken. Voeg dan pas op het laatst de geitenkaas en dressing toe.

Wat voor soort geitenkaas is het lekkerst?

Dat hangt volkomen af van je persoonlijke voorkeur. Voor dit recept raden wij een jonge geitenkaas aan, aangezien deze vrij licht valt en perfect op een salade past. De keuze is aan jou!

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spinazie omelet
Volgend recept →
Zelf chapati maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!