Tomatensalade met mozzarella

(14)

Een tomatensalade kan altijd en is het lekkerste met smaakvolle en sappige tomaten. Die hebben niet veel extra nodig, zó simpel is deze tomatensalade met mozzarella.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Tomatensalade met mozzarella

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 bol mozzarella
  • handvol verse basilicum
  • paar takjes verse peterselie
  • ongeveer 40 ml balsamico azijn of crème
  • scheut olijfolie (van goede kwaliteit)
  • grof zeezout naar smaak
  • peper naar smaak
Tomatensalade met mozzarella Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensalade-met-mozzarella


Voor deze tomatensalade kun je verschillende soorten tomaten gebruiken. Combineer bijvoorbeeld cherry tomaten met grote tomaten.

Voorbereiding – 10 minuten

Laat de mozzarella bij voorkeur op kamertemperatuur komen. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de grote tomaten in plakken en de kleinere tomaten door de helft.

Pel de sjalot en snijd deze fijn.

Tomatensalade met mozzarella
Tomatensalade met mozzarella

Tomatensalade met mozzarella afmaken – 10 minuten

Meng de tomaten samen met fijngesneden sjalot en een flinke kneep balsamico azijn of crème. 

Hak de peterselie fijn en roer dit door de tomaten. Snijd de helft van de verse basilicum fijn en roer dit er ook doorheen. Breng op smaak met grof zeezout en peper.

Verdeel de tomaten over een grote schaal en besprenkel met (goede) olijfolie en eventueel meer (grof) zout en peper. 

Maak de salade af met de rest van de basilicum en scheur de mozzarella in stukjes. Eet smakelijk!

Tomatensalade met mozzarella: Veel gestelde vragen

Wat is balsamico crème?

Balsamico crème is ingedikte en siroopachtige balsamico azijn.

Kun je andere soorten kaas gebruiken bij een tomatensalade?

Je kunt eventueel ook burrata gebruiken of eventueel feta voor een sterkere smaak.

Wat vind jij van dit recept?
14 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Fajita's met biefstuk
Volgend recept →
Kweepeer compote

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!