Tomatensalade met mozzarella

(23)

Een tomatensalade kan altijd en is het lekkerste met smaakvolle en sappige tomaten. Die hebben niet veel extra nodig, zó simpel is deze tomatensalade met mozzarella.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Tomatensalade met mozzarella

Ingrediënten


  • 1 kilo tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 bol mozzarella
  • handvol verse basilicum
  • paar takjes verse peterselie
  • ongeveer 40 ml balsamico azijn of crème
  • scheut olijfolie (van goede kwaliteit)
  • grof zeezout naar smaak
  • peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom

Tomatensalade met mozzarella Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensalade-met-mozzarella


Voor deze tomatensalade kun je verschillende soorten tomaten gebruiken. Combineer bijvoorbeeld cherry tomaten met grote tomaten.

Voorbereiding – 10 minuten

Laat de mozzarella bij voorkeur op kamertemperatuur komen. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de grote tomaten in plakken en de kleinere tomaten door de helft.

Pel de sjalot en snijd deze fijn.

Tomatensalade met mozzarella
Tomatensalade met mozzarella

Tomatensalade met mozzarella afmaken – 10 minuten

Meng de tomaten samen met fijngesneden sjalot en een flinke kneep balsamico azijn of crème. 

Hak de peterselie fijn en roer dit door de tomaten. Snijd de helft van de verse basilicum fijn en roer dit er ook doorheen. Breng op smaak met grof zeezout en peper.

Verdeel de tomaten over een grote schaal en besprenkel met (goede) olijfolie en eventueel meer (grof) zout en peper. 

Maak de salade af met de rest van de basilicum en scheur de mozzarella in stukjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Tomatensalade met mozzarella: Veel gestelde vragen

Wat is balsamico crème?

Balsamico crème is ingedikte en siroopachtige balsamico azijn.

Kun je andere soorten kaas gebruiken bij een tomatensalade?

Je kunt eventueel ook burrata gebruiken of eventueel feta voor een sterkere smaak.

0 reacties op Tomatensalade met mozzarella

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.