Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)

(63)

Deze ouderwetse komkommersalade met azijn is lekker fris en kun je het beste bij een pittig gerecht serveren. Deze zet je binnen een handomdraai op tafel! Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • Zout
  • Gemalen witte peper
  • Natuurazijn
  • Zonnebloemolie
Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70) Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grove rasp
  • Kom
  • Lepel

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ouderwetse-komkommersalade-uit-de-jaren-70


Voorbereiding – 5 minuten

Was de komkommer, snijd eventueel doormidden en rasp deze grof in een kommetje.

Schil het kleine uitje en snijd in zo fijn mogelijke blokjes of stukjes, voeg toe aan het kommetje.

Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)
Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)

De ouderwetse komkommersalade afmaken – 5 minuten

Voeg flink wat zout (1 eetlepel of meer) toe en ongeveer een halve eetlepel aan witte peper. Voeg naar smaak meer zout of peper toe.

Giet nu flink wat natuurazijn erbij, totdat de geraspte komkommer halverwege onder staat. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar heen.

Je kunt deze makkelijke komkommersalade direct serveren, of afgedekt in de koelkast tot 2 dagen later bewaren. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
63 stemmen

Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70): Veel gestelde vragen

Kan ik zure komkommersalade ook minder zuur maken?

Je kunt in plaats van standaard natuurazijn ook gebruik maken van rijstazijn of bruine natuurazijn.

Het zuur in rijstazijn is namelijk een stuk milder, en ietswat zoetig. Voeg eventueel naar smaak wat kristalsuiker toe, en roer deze goed door de salade heen.

Ik heb geen rasp, kan ik deze salade alsnog maken?

In plaats van de komkommer in stukjes te raspen kun je er ook voor kiezen deze in dunne plakjes te snijden.

Het makkelijkste gaat dit met bijvoorbeeld een mandoline, maar een snijplank en mesje gaat ook prima!


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.