Deze ouderwetse komkommersalade met azijn is lekker fris en kun je het beste bij een pittig gerecht serveren. Deze zet je binnen een handomdraai op tafel!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ouderwetse-komkommersalade-uit-de-jaren-70
Was de komkommer, snijd eventueel doormidden en rasp deze grof in een kommetje.
Schil het kleine uitje en snijd in zo fijn mogelijke blokjes of stukjes, voeg toe aan het kommetje.
Voeg flink wat zout (1 eetlepel of meer) toe en ongeveer een halve eetlepel aan witte peper. Voeg naar smaak meer zout of peper toe.
Giet nu flink wat natuurazijn erbij, totdat de geraspte komkommer halverwege onder staat. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar heen.
Je kunt deze makkelijke komkommersalade direct serveren, of afgedekt in de koelkast tot 2 dagen later bewaren. Eet smakelijk!
Kan ik zure komkommersalade ook minder zuur maken?
Je kunt in plaats van standaard natuurazijn ook gebruik maken van rijstazijn of bruine natuurazijn.
Het zuur in rijstazijn is namelijk een stuk milder, en ietswat zoetig. Voeg eventueel naar smaak wat kristalsuiker toe, en roer deze goed door de salade heen.
Ik heb geen rasp, kan ik deze salade alsnog maken?
In plaats van de komkommer in stukjes te raspen kun je er ook voor kiezen deze in dunne plakjes te snijden.
Het makkelijkste gaat dit met bijvoorbeeld een mandoline, maar een snijplank en mesje gaat ook prima!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!