Een simpele en heerlijke maaltijdsalade met kip en yoghurt dressing. Extra lekker met aardappels in de schil, kaas en eieren.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maaltijdsalade-met-kip-en-yoghurt-dressing
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was ondertussen de aardappelen en snijd deze met schil in vrij dikke plakken. Kook de aardappelplakken gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken.
Kook de eieren in een kleine pan voor ongeveer 8 minuten. Je kunt ze korter of langer koken, net wat je wilt. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Laat de mais uitlekken.
Maak een simpele dressing in een grote kom door de yoghurt te mengen met knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
Snijd de ijsbergsla in stukken en meng deze samen met de dressing, stukken paprika en een half blikje mais in de grote kom.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de stukjes kip mooi gaar en goudbruin.
Pel ondertussen de eieren en verdeel deze in partjes. Maak de salade af met de aardappelschijfjes, een flinke handvol kaas schaafsels, ei partjes en de gebakken kipstukjes. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.