Menugang: hoofdgerechten

886 Recepten

Ontdek bijzondere, mooie maar vooral lekkere hoofdgerechten. Heb je zin in een stukje vlees, vis, iets vegetarisch of een lekkere knapperige salade? Wat eten we vandaag? Van wok tot stamppot, simpel tot uitgebreid, hier vind je heel veel verschillende soorten gerechten. Maak een keuze uit deze recepten en probeer gerechten uit van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit de Italiaanse, Franse of Hollandse keuken.


Traybake met pompoen en merguez worstjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een traybake met pompoen en merguez worstjes is een plaat vol groenten, feta en vlees voor een complete maaltijd. Een makkelijk recept met veel smaak en heerlijke knapperige pompoenpitten.


Pasta met truffel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Verse pasta met truffel staat binnen 20 minuten op tafel, je kunt deze heerlijke tagliatelle met verse truffel of met truffeltapenade maken. Een restaurantwaardige maaltijd maak je makkelijk thuis.


Pasta alla Nerano

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een pasta alla Nerano is een Italiaanse klassieker die binnen no-time op tafel staat. Een makkelijke pasta met courgette, basilicum en kaas.


Broccoli quiche met kip en paprika

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een broccoli quiche met kip en paprika is een ideale doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en extra lekker met eieren, geitenkaas en tomaatjes.


Broodje hamburger

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Het ultieme broodje hamburger, met zelfgemaakte burgers, kaas, spek en meer. Een malse burger die smelt in je mond, extra lekker met frietjes.


Bulgur met aubergine en ingelegde citroen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Bulgur met aubergine en ingelegde citroen is een heerlijk doordeweeks gerecht met ontzettend smaakvolle warme bulgur, gebakken aubergine en geroosterde tomaatjes.


Provençaalse pasta met kalkoen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze Provençaalse pasta met kalkoen, tomaatjes en courgette is een snelle pasta die binnen een handomdraai op tafel staat. Een slanke pasta bomvol groenten.


Varkenshaas met tijm en citroen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Varkenshaas met tijm en citroen is een heerlijk stuk vlees tijdens de zomer. Heerlijk fris met een makkelijke marinade en het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk.


Soba noedels met groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze soba noedels met groenten zijn een makkelijke doordeweekse maaltijd voor drukke dagen. Een heerlijk vegetarisch wokgerecht met kaas die dit gerecht een unieke smaak geeft.


Cobb salad

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een klassieke Cobb salad is te maken in veel variaties en verschillende soorten dressings. De cobb salad is o.a. bekend van Jennifer Aniston (Friends) en dat snappen we: hij is héérlijk!


Provençaalse groentenschotel

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze Provençaalse groentenschotel uit de oven maak je met de lekkerste groenten, aardappelen en kruiden. Een makkelijke ovenschotel bomvol kleurrijke groenten.


Keftedes - Griekse gehaktballetjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Keftedes zijn Griekse gehaktballetjes met oregano, munt, peterselie, knoflook en meer. Verrassend lekkere gehaktballetjes die vaak geserveerd worden met tzatziki.


Lasagne met rode biet en courgette

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze lasagne met rode biet en courgette is mega smaakvol door het gebruik van geroosterde bieten, gegrilde courgette en 2 soorten kaas.


Pasta pesto met groene groenten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pasta pesto met groene groenten is een makkelijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten. Heerlijke tagliatelle met pesto en knapperige seizoensgroenten.


Risotto met doperwten

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een vegetarische risotto met doperwten, broccoli en trostomaatjes is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Extra vol van smaak door de kaas en een vleugje pesto.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere indiase butter chicken - murgh makhani ? Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

Ingrediënten


  • 3 kipfilets of kipdijfilet
  • 60 gram roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • zonnebloemolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren

Bereiding

(47)
1
Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.
2
Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.
3
Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 
4
Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Makhani kip - Indiase boterkip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.