Kind- en budgetvriendelijke doordeweekse vullende maaltijd waar je maar een aantal ingrediënten voor nodig hebt.
Macaroni met gehakt is zo’n klassieker die altijd in de smaak valt. Een echte Hollandse doordeweekse maaltijd waar je zonder moeite van kunt genieten, zonder uren in de keuken te hoeven staan.
Naast dat het heerlijk is, is dit gerecht ook vriendelijk voor de portemonnee. Met een paar betaalbare ingrediënten zet je zo een stevige en smakelijke maaltijd op tafel. Jong én oud smullen ervan! Wil je het nog goedkoper maken? Vervang het gehakt eens door hamblokjes, minstens zo lekker en net zo makkelijk.
Voor mij blijft dit een gouwe ouwe die het hele jaar door niet mag ontbreken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 19-08-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 08-11-2025
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Bereid in de tussentijd de ingrediënten voor.
Was en snijd een hele prei en snijd deze in rondjes. Was deze eventueel extra goed in een vergiet of zeef om er zeker van te zijn dat er geen zand meer tussen zit.
Plet een teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk.
Was de rode en de gele paprika, snijd deze in kleine blokjes.

Zodra het water in de grote pan kookt voeg je de macaroni toe, kook deze tot beetgaar.
Verhit een flinke scheut olijfolie of een klont boter in de diepe roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak deze tot bijna rul. Voeg dan ook de fijngesneden knoflook en prei toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Als laatste voeg je de blokjes paprika toe en zet het vuur ietjes lager.
Breng de saus op smaak met macaroni kruidenmix (heel makkelijk zelf te maken) en laat deze kort volledig gaar worden.
Zodra de macaroni beetgaar is giet je deze af. Voeg de gekookte macaraoni toe in de diepe roerbakpan en schep alles goed door.
Proef en voeg naar smaak eventueel wat meer macaroni kruiden toe.
Server de macaroni met gehakt in een diep pastabord met geraspte Parmezaane kaas, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 50 | gram | macaroni | gluten | 179.50 | 33.50 g | 1.85 g | 1.50 g | 0.15 g | 6.75 g | 1.70 g | 10.00 mg | 0.80 mg | 15.00 mg | 30.00 mg | 80.00 mg | 100.00 mg | 0.08 mg | 0.80 mg | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.04 mg | 0.03 mg | - | 4.00 µg | - | - | - |
| 62.5 | gram | gehakt | 130.63 | 0.50 g | - | 9.13 g | 4.63 g | 11.94 g | - | 43.75 mg | 0.25 mg | 6.25 mg | 12.50 mg | 187.50 mg | 112.50 mg | - | 3.00 mg | - | - | 12.50 mg | - | - | 0.02 mg | 0.04 mg | 0.11 mg | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | prei | 4.69 | 0.63 g | 0.47 g | 0.05 g | - | 0.28 g | 0.39 g | 0.78 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 1.56 mg | 39.06 mg | 4.69 mg | - | 0.05 mg | - | - | 3.91 mg | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 9.38 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | knoflooktenen | 2.45 | 0.49 g | 0.02 g | - | - | 0.11 g | 0.03 g | 0.07 mg | 0.02 mg | 2.98 mg | 0.35 mg | 10.50 mg | 2.28 mg | - | 0.02 mg | 0.03 µg | - | 0.25 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.07 µg | - | - | - | ||
| 0.13 | rode paprika | 4.88 | 0.84 g | 0.66 g | - | - | 0.19 g | 0.38 g | 1.88 mg | 0.08 mg | 3.75 mg | 1.88 mg | 65.63 mg | 0.94 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | - | 28.13 mg | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 9.38 µg | - | - | - | ||
| 0.13 | gele paprika | 4.88 | 0.84 g | 0.66 g | - | - | 0.19 g | 0.38 g | 1.88 mg | 0.08 mg | 3.75 mg | 1.88 mg | 65.63 mg | 0.94 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | - | 28.13 mg | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 9.38 µg | - | - | - | ||
| 17.5 | gram | tomatenpuree | 13.30 | 2.45 g | 1.75 g | - | - | 0.61 g | 0.51 g | 78.75 mg | 0.70 mg | 5.25 mg | 9.63 mg | 148.75 mg | 12.25 mg | 0.09 mg | 0.26 mg | - | - | 5.25 mg | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 5.25 µg | - | - | - | |
| 0.38 | eetlepel | macaroni kruidenmix | 11.40 | 2.55 g | 0.15 g | 0.41 g | 0.08 g | 0.15 g | 1.88 g | 2.89 mg | 1.35 mg | 46.13 mg | 7.13 mg | 102.75 mg | 16.50 mg | 0.11 mg | 0.26 mg | - | 0.17 µg | 2.29 mg | - | 9.90 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 10.28 µg | 1.01 mg | 8.85 µg | - | |
| 0.13 | flinke handvol | geraspte parmezaanse kaas | melk | 26.38 | 0.13 g | 0.11 g | 1.78 g | 1.13 g | 2.50 g | - | 62.50 mg | 0.08 mg | 62.50 mg | 2.88 mg | 7.50 mg | 56.25 mg | 0.03 mg | 0.38 mg | - | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.13 µg | 0.63 µg | - | - | - |
| olijfolie | 1.02 | - | - | 0.11 g | 0.02 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 379.10 | 41.93 g | 5.66 g | 12.98 g | 5.99 g | 22.71 g | 5.26 g | 202.49 mg | 3.51 mg | 154.98 mg | 67.79 mg | 707.31 mg | 306.34 mg | 0.32 mg | 4.86 mg | 0.03 µg | 0.17 µg | 80.44 mg | 0.03 mg | 10.03 mg | 0.17 mg | 0.18 mg | 0.31 mg | 0.13 µg | 48.35 µg | 1.01 mg | 8.85 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!