Een Italiaanse quiche met pesto en mozzarella heeft alle smaken die je aan Italië laat denken. Een fantastische hartige taart met tomaten, champignons, ham en knoflook.
Voor een vegetarische versie van deze smaakvolle Italiaanse quiche met pesto en mozzarella kun je simpelweg de rauwe ham weglaten. De quiche zal dan minder hartig zijn, dus breng de quiche dan meer op smaak met zout.
De lekkerste quiche wordt gemaakt met zelfgemaakte quichedeeg, maar je kunt eventueel ook een rol hartig deeg of bladerdeeg kopen voor een snelle versie. Deze hoef dan niet blind te bakken, terwijl dat bij zelfgemaakt deeg wel aan te raden is om de baktijd te verkorten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-09-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-11-2025
Begin met het maken van het quiche deeg, of gebruik kant-en-klaar deeg.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd de champignons vervolgens in plakjes.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, de olijven in plakjes en de plakken ham in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de quichevorm in met boter.

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit.
Bekleed de quichevorm met het deeg, verwijder overtollig deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Plaats een stuk bakpapier op het deeg en vul dit met blindbakbonen. Je kunt eventueel ook gedroogde bonen of rijst gebruiken.
Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit ondertussen een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten in een middelgrote bakpan.
Bak de champignons mooi goudbruin in ongeveer 5 minuten. Bak de knoflook nog een minuut mee.
Meng de eieren samen met room en pesto en breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier van de taartbodem en verdeel een klein laagje paneermeel over de bodem.
Verdeel de gebakken champignons over de bodem gevolgd door de zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven en ham.
Schenk het roommengsel over de quiche en verdeel hier de mozzarella in stukken overheen.
Plaats gehalveerde cherrytomaten (met de snijkant naar boven) bovenop en maak af met een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de Italiaanse quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Eet smakelijk!
Welke deeg voor een quiche (of hartige taart)?
Voor het maken van een quiche gebruik je quichedeeg, ook wel hartige taart deeg genoemd. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken met roomboter, bloem en water, maar je kunt ook een rol hartig deeg of eventueel bladerdeeg kopen.
Kan ik een quiche opnieuw opwarmen?
Je kunt een quiche gemakkelijk opnieuw opwarmen in een oven of airfryer (op 180 graden Celsius). Dek deze dan eerst af met aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.25 | rol | hartig deeg | melk | 235.75 | 15.47 g | 0.17 g | 17.65 g | 6.38 g | 4.66 g | 0.69 g | 281.17 mg | 1.27 mg | 35.07 mg | 14.37 mg | 82.80 mg | 90.85 mg | 0.17 mg | 0.80 mg | - | 7.88 µg | - | - | 117.30 mg | 0.23 mg | 0.17 mg | 0.11 mg | 0.35 µg | 40.25 µg | 1.44 mg | 4.02 µg | - |
| 0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
| 62.5 | gram | champignons | 10.00 | 0.19 g | 0.13 g | - | - | 1.69 g | 1.56 g | 5.00 mg | 0.75 mg | 5.00 mg | 6.88 mg | 265.63 mg | 78.13 mg | 0.38 mg | 0.25 mg | - | - | 3.06 mg | - | - | 0.06 mg | 0.28 mg | 0.04 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | |
| 1.5 | zongedroogde tomaten | 38.70 | 8.06 g | 5.73 g | 0.59 g | 0.08 g | 2.11 g | 1.90 g | 10.35 mg | 1.37 mg | 20.85 mg | 27.00 mg | 381.45 mg | 0.12 mg | 0.22 mg | 0.33 mg | - | 0.15 µg | 6.45 mg | - | 0.27 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | 0.46 mg | - | 2.10 µg | 0.53 mg | 11.76 µg | - | ||
| 1.5 | plak | rauwe ham | 75.38 | 0.38 g | 0.38 g | 4.69 g | 1.65 g | 8.06 g | - | 675.00 mg | 0.86 mg | 5.63 mg | 11.25 mg | 101.25 mg | 67.50 mg | 0.04 mg | 0.83 mg | - | - | - | 0.08 mg | - | 0.22 mg | 0.08 mg | 0.13 mg | 0.19 µg | 0.75 µg | - | - | - | |
| 0.25 | handvol | zwarte olijven | 20.40 | 0.03 g | - | 2.07 g | 0.38 g | 0.21 g | 0.63 g | 315.00 mg | 0.22 mg | 14.25 mg | 3.00 mg | 6.75 mg | 2.55 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | handvol | cherry tomaten | 2.25 | 0.49 g | 0.33 g | 0.03 g | - | 0.11 g | 0.15 g | 0.63 mg | 0.04 mg | 1.25 mg | 1.38 mg | 29.63 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.01 µg | 1.50 mg | - | 104.13 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.88 µg | 0.07 mg | 0.60 µg | - | |
| 0.75 | eieren | ei | 64.80 | 0.50 g | 0.09 g | 4.50 g | 1.13 g | 5.63 g | - | 54.00 mg | 0.81 mg | 22.50 mg | 4.50 mg | 58.50 mg | 81.00 mg | 0.04 mg | 0.59 mg | 15.75 µg | 13.82 µg | - | 0.81 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.14 mg | 0.07 mg | 1.04 µg | 27.00 µg | 0.50 mg | 0.11 µg | - | |
| 50 | ml | room | melk | 168.50 | 1.40 g | 1.40 g | 18.00 g | 10.00 g | 1.00 g | - | 17.50 mg | - | 37.50 mg | 5.00 mg | 47.50 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | - | 0.50 mg | 0.45 mg | 0.18 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.10 µg | 1.50 µg | - | - | - |
| 12.5 | gram | pesto | melk, sesamzaad | 25.38 | 0.43 g | 0.19 g | 3.81 g | 0.68 g | 0.49 g | 0.38 g | 139.38 mg | 0.36 mg | 14.75 mg | 6.50 mg | 56.25 mg | 15.13 mg | 0.05 mg | 0.14 mg | - | 0.53 µg | 0.50 mg | - | 71.25 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | - | 2.75 µg | 0.61 mg | 22.88 µg | - |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 0.25 | handvol | paneermeel | ei, gluten, soja | 47.88 | 9.13 g | 0.75 g | 0.38 g | 0.19 g | 1.63 g | 0.50 g | 106.25 mg | 0.15 mg | 2.50 mg | 1.25 mg | 37.50 mg | 12.50 mg | 0.04 mg | 0.11 mg | - | - | 0.75 mg | - | - | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
| 0.25 | klontje | boter | melk | 22.05 | 0.02 g | 0.02 g | 2.48 g | 1.62 g | 0.02 g | - | 0.15 mg | - | 0.39 mg | 0.06 mg | 0.45 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.25 | handvol | geraspte parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
| 0.25 | bol | mozzarella | melk | 76.88 | 1.44 g | - | 5.16 g | 3.13 g | 6.25 g | - | 37.50 mg | 0.06 mg | 125.00 mg | 3.13 mg | 12.50 mg | 75.00 mg | 0.03 mg | 0.75 mg | - | - | 0.31 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.47 µg | 4.69 µg | - | - | - |
| 849.99 | 39.87 g | 9.44 g | 62.96 g | 27.49 g | 37.24 g | 6.32 g | 2106.20 mg | 6.18 mg | 419.64 mg | 92.09 mg | 1127.29 mg | 574.93 mg | 1.09 mg | 4.75 mg | 16.32 µg | 22.40 µg | 14.90 mg | 1.46 mg | 293.34 mg | 0.73 mg | 1.00 mg | 0.94 mg | 2.39 µg | 101.23 µg | 3.22 mg | 42.24 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!