Deze pasta met biefstuk en groene asperges is een heerlijke lente pasta die snel klaar is, ideaal dus voor een doordeweekse maaltijd. Lekker fris met citroen en rucola.
Een simpele pasta met biefstuk en groene asperges is te maken met weinig ingrediënten en door het gebruik van het kookvocht zal deze vrij romig worden zonder gebruik van room. Je kunt de hoeveelheid biefstuk eventueel verhogen, maar in combinatie met de groene asperges en pasta is een kleine hoeveelheid biefstuk meer dan genoeg.
Door de warme smaak die zwarte peper aan gerechten geeft krijgt de smaak van deze pasta extra diepgang. De citroen maakt de pasta fris en de nootachtige groene asperges en rucola balanceren goed met de biefstuk en tomaatjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-05-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-06-2025
Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Je kunt de biefstuk alvast in reepjes snijden, of snijd deze na het bakken pas in reepjes.
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de cherrytomaten en snijd deze door de helft.
Snijd de kontjes van de groene asperges weg en was de asperges indien nodig. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm.
Was de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Kook de pasta al dente in het kokende water.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en bak de biefstuk kort aan beide kanten. Zorg ervoor dat deze enkel is dichtgeschroeid, maar nog rood van binnen is. Haal de biefstuk na het dichtschroeien direct uit de pan. Mocht je de biefstuk nog niet in stukjes hebben gesneden kun je dit na het bakken doen.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak de asperges 4 minuten lang. Bak de sjalot en knoflook nog kort mee tot de sjalot glazig is geworden.
Voeg de tomaatjes toe samen met de rasp en het sap 1 citroen en bak het geheel nog 2 minuten langer.
Voeg de pasta toe samen met een flinke scheut van het kookwater, door het zetmeel in het water zal de pasta romig worden. Kook het geheel nog enkele minuten langer tot het vocht ingekookt is.
Roer de biefstuk erdoor en breng op smaak met zwarte peper en zout. Serveer de pasta met biefstuk en groene asperges met een beetje rucola en maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Moet ik groene asperges schillen?
In principe hoef je groene asperges niet te schillen, behalve als de groene asperges heel dik of al iets ouder zijn. Dan zullen ze namelijk draderiger worden, wat verholpen kan worden door ze te schillen. Schil dan enkel de onderste helft van de asperge.
Hoe wordt pasta romig zonder room?
Voeg een flinke scheut kookwater van de pasta toe aan de pastasaus, het zetmeel van de pasta zal er dan voor zorgen dat de saus romig zal worden zonder dat het nodig is om (kook)room toe te voegen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
75 | gram | fusilli | gluten | 269.25 | 50.25 g | 2.78 g | 2.25 g | 0.52 g | 10.13 g | 2.55 g | 15.00 mg | 1.20 mg | 22.50 mg | 45.00 mg | 120.00 mg | 150.00 mg | 0.11 mg | 1.20 mg | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.13 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | - | 6.00 µg | - | - | - |
60 | gram | biefstuk | 76.20 | - | - | 2.10 g | 0.42 g | 14.28 g | - | 42.00 mg | 1.32 mg | 3.00 mg | 12.00 mg | 210.00 mg | 120.00 mg | 0.04 mg | 2.64 mg | - | - | - | 0.06 mg | - | 0.02 mg | 0.04 mg | 0.12 mg | 0.96 µg | 3.00 µg | - | - | - | |
0.25 | sjalot | 2.00 | 0.46 g | - | 0.01 g | - | 0.11 g | 0.16 g | - | 0.09 mg | 4.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | 1.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
125 | gram | groene asperges | 21.25 | 1.63 g | 1.50 g | 0.25 g | - | 2.38 g | 1.88 g | 5.00 mg | 1.25 mg | 25.00 mg | 25.00 mg | 250.00 mg | 62.50 mg | 0.19 mg | 0.63 mg | - | - | 25.00 mg | - | 137.50 mg | 0.14 mg | 0.15 mg | 0.08 mg | - | - | - | 60.00 µg | - | |
0.25 | handvol | cherrytomaten | 2.25 | 0.49 g | 0.33 g | 0.03 g | - | 0.11 g | 0.15 g | 0.63 mg | 0.04 mg | 1.25 mg | 1.38 mg | 29.63 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.01 µg | 1.50 mg | - | 104.13 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.88 µg | 0.07 mg | 0.60 µg | - | |
0.25 | citroen | 10.80 | 1.95 g | 0.90 g | 0.12 g | - | 0.15 g | 0.66 g | 0.60 mg | 0.03 mg | 3.00 mg | 3.00 mg | 45.00 mg | 6.00 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | 13.50 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.40 µg | - | - | - | ||
geraspte parmezaanse kaas | melk | 79.13 | 0.38 g | 0.34 g | 5.34 g | 3.38 g | 7.50 g | - | 187.50 mg | 0.22 mg | 187.50 mg | 8.63 mg | 22.50 mg | 168.75 mg | 0.09 mg | 1.13 mg | - | - | - | 0.09 mg | 0.06 mg | - | 0.11 mg | 0.02 mg | 0.38 µg | 1.88 µg | - | - | - | ||
olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
zwarte peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
0.25 | flinke handvol | rucola | 1.63 | 0.13 g | 0.10 g | 0.03 g | - | 0.16 g | 0.19 g | 1.25 mg | 0.14 mg | 5.00 mg | 1.25 mg | 27.50 mg | 4.38 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | 1.88 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 4.38 µg | - | - | - | |
473.82 | 57.38 g | 5.98 g | 10.42 g | 4.38 g | 35.21 g | 6.09 g | 591.25 mg | 4.43 mg | 261.70 mg | 98.28 mg | 736.71 mg | 520.69 mg | 0.48 mg | 5.72 mg | 0.57 µg | 0.03 µg | 44.88 mg | 0.15 mg | 241.75 mg | 0.33 mg | 0.38 mg | 0.31 mg | 1.34 µg | 19.84 µg | 0.15 mg | 63.46 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!