Deze cannelloni met gehakt en mozzarella heeft even tijd nodig om te maken en is de ideale maaltijd om indruk te maken tijdens een etentje. Heerlijk met een romige vulling, tomatensaus en 2 soorten kaas.
Je kunt de tomatensaus zelf maken of gebruik een kant-en-klaar tomatensaus, je kunt hiervoor een basissaus gebruiken of met toevoeging van bijvoorbeeld basilicum, ui of andere smaakmakers.
Cannelloni is een gevulde pastasoort die je kunt vullen met wat je maar wilt. Voor deze versie wordt gekookte ham gebruikt voor een extra volle smaak en de béchamelsaus maakt de vulling extra romig.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-10-2025
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de mozzarella en de plakken ham in kleine stukjes, zorg ervoor dat ze niet te grof zijn omdat het vullen van de cannelloni dan moeilijker zal gaan.
Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg 25 gram bloem toe, roer glad en laat dit kort gaar worden om de bloemsmaak te verwijderen.
Schenk langzaam 350 ml melk erbij en roer telkens glad. Laat de béchamelsaus kort indikken en breng op smaak met peper en zout.

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig begint te worden.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de ham toe samen met béchamelsaus en mozzarella. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal.
Vul de cannelloni met het gehaktmengsel, je kunt dit het makkelijkste doen met een spuitzak (zonder spuitmond), maar met een klein lepeltje werkt ook.
Leg de gevulde cannelloni op elkaar en verdeel de resterende tomatensaus over de bovenkant.
Dek af met aluminiumfolie en gaar de cannelloni ongeveer 20 minuten.
Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie en verdeel een laag (fijn) geraspte Parmezaanse kaas over de bovenkant.
Bak de cannelloni met gehakt en mozzarella nogmaals ongeveer 10 minuten. Controleer of de pasta gaar is en de kaas mooi goudbruin is en serveer direct met bijvoorbeeld een knapperige salade. Eet smakelijk!
Hoeveel cannelloni's per persoon?
Voor een hoofdmaaltijd kun je rekenen op ongeveer 6 tot 8 cannelloni's per persoon. Voor een lichtere maaltijd of voor kleine eters ga je voor 4 cannelloni's per persoon.
Kan ik cannelloni vooraf maken?
Je kunt cannelloni vooraf maken en deze opnieuw opwarmen in de oven of eventueel in de magnetron. Je kunt deze ook eventueel vooraf maken en een dag later pas bakken.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 62.5 | gram | cannelloni | gluten | 61.88 | 10.94 g | 0.94 g | 0.63 g | 0.13 g | 2.81 g | 0.50 g | 1.25 mg | 0.44 mg | 6.25 mg | 6.25 mg | 12.50 mg | 25.00 mg | 0.04 mg | 0.19 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 3.75 µg | - | - | - |
| 100 | gram | gehakt | 209.00 | 0.80 g | - | 14.60 g | 7.40 g | 19.10 g | - | 70.00 mg | 0.40 mg | 10.00 mg | 20.00 mg | 300.00 mg | 180.00 mg | - | 4.80 mg | - | - | 20.00 mg | - | - | 0.03 mg | 0.07 mg | 0.17 mg | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
| 62.5 | gram | mozzarella | melk | 153.75 | 2.88 g | - | 10.31 g | 6.25 g | 12.50 g | - | 75.00 mg | 0.13 mg | 250.00 mg | 6.25 mg | 25.00 mg | 150.00 mg | 0.06 mg | 1.50 mg | - | - | 0.63 mg | 0.06 mg | 0.09 mg | 0.02 mg | 0.17 mg | 0.04 mg | 0.94 µg | 9.38 µg | - | - | - |
| 0.5 | plak | gekookte ham | 17.00 | 0.19 g | 0.13 g | 0.85 g | 0.29 g | 2.18 g | - | 125.00 mg | 0.11 mg | 1.25 mg | 2.50 mg | 37.50 mg | 37.50 mg | 0.01 mg | 0.31 mg | - | - | - | 0.04 mg | - | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.06 µg | 0.63 µg | - | - | - | |
| 12.5 | gram | geraspte parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
| 6.25 | gram | roomboter | melk | 45.94 | 0.04 g | 0.04 g | 5.16 g | 3.38 g | 0.04 g | - | 0.31 mg | 0.01 mg | 0.81 mg | 0.13 mg | 0.94 mg | 1.25 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 6.25 | gram | bloem | gluten | 22.75 | 4.36 g | 0.09 g | 0.09 g | 0.01 g | 0.71 g | 0.18 g | 0.13 mg | 0.06 mg | 1.25 mg | 1.25 mg | 11.25 mg | 6.25 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 2.19 µg | - | - | - |
| 87.5 | ml | volle melk | melk | 54.25 | 3.76 g | 3.76 g | 2.98 g | 1.84 g | 3.24 g | - | 38.50 mg | - | 105.00 mg | 8.75 mg | 140.00 mg | 86.63 mg | 0.01 mg | 0.44 mg | - | - | 1.75 mg | 0.09 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.15 mg | 0.04 mg | 0.35 µg | 3.50 µg | - | - | - |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 87.5 | gram | tomatensaus | 44.63 | 8.05 g | 6.04 g | 1.66 g | 0.53 g | 1.22 g | 0.53 g | 87.50 mg | 0.18 mg | 8.75 mg | 8.75 mg | 218.75 mg | 26.25 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | 10.50 mg | - | 0.04 mg | 0.13 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 13.13 µg | - | - | - | |
| 684.51 | 35.29 g | 13.17 g | 40.19 g | 22.15 g | 47.57 g | 2.49 g | 864.77 mg | 1.76 mg | 527.64 mg | 64.78 mg | 847.71 mg | 644.56 mg | 0.25 mg | 8.38 mg | 0.57 µg | 0.02 µg | 36.73 mg | 0.33 mg | 0.26 mg | 0.30 mg | 0.51 mg | 0.42 mg | 1.60 µg | 37.25 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!