Zalm van de BBQ - gelakte zalm met een volle smaak
😍 2 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Zalm van de BBQ

Een fantastische zalm van de BBQ met een heerlijke glazuur met o.a. sojasaus, gember en citroen. Een zachte zalm die perfect gaar is, makkelijk en snel te bereiden op een barbecue.

30 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Goed
7.3/10
Glycemische index
Glycemische belasting
43.03 (Laag)
9.19 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
449.60 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.35 g
19.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.71 g
5.24 g
Eiwitten
33.44 g
Vezels
0.72 g
Natrium
1902.08 mg

De roze peperkorrels geven de zalm een extra smaakexplosie, maar zonder is deze zalm nog steeds ontzettend smaakvol. Heerlijk in combinatie met de smaakvolle saus van honing, sojasaus, citroen, gember en meer.

Een gelakte zalm van de zalm kun je ook maken met stukken zalmfilet, of gebruik een hele zalmzijde. Dit kan zowel met als zonder huid, maar door de huid zal de zalm minder snel aan het rooster van de barbecue blijven plakken.

Zalm van de BBQ ingrediënten

Recept zalm van de bbq

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zalm van de bbq allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-05-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 17-05-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de kolen barbecue alvast voor zodat deze goed heet is zodra de zalm en saus zijn voorbereid.

Schil ongeveer 2 cm gember en rasp deze fijn. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit een halve citroen.

Zalm van de BBQ - gelakte zalm met een volle smaak
Zalm van de BBQ - gelakte zalm met een volle smaak

Plaats de geraspte gember samen met de citroenrasp, citroensap, sojasaus en honing in een kleine sauspan. Verwarm tot de gember zacht is geworden en de saus een beetje stroperig is geworden.

Controleer of de zalmfilet eventueel nog graten heeft en verwijder deze met een vispincet. Verwijder eventueel ook de schubben van de huid.

Kneus de roze peperkorrels lichtjes en zet opzij.

Zalm op de BBQ bereiden – 20 minuten

Besmeer de huid in met olijfolie en plaats de zalm met de huidkant op het rooster van de barbecue.

Gebruik een siliconen kwast om de zalm meermaals in te smeren met de saus. Herhaal dit gedurende een kwartier.

Zalm van de BBQ besmeren
Zalm van de BBQ besmeren

De zalm is klaar zodra deze net gaar is, grill deze niet te lang aangezien de zalm dan droog zal worden. Je kunt eventueel controleren met een kernthermometer, de kerntemperatuur van zalm behoort ongeveer 50 graden Celsius te zijn.

Besprenkel de zalm met maldon zout en gekneusde roze peperkorrels. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang moet zalm op de barbecue?

Hoe lang zalm exact op de barbecue moet is afhankelijk van meerdere factoren; o.a. welke soort barbecue gebruik je en hoe dik is de zalm.

Doorgaans kun je ongeveer 15 minuten aanhouden voor een barbecue zonder deksel.

Hoe weet je of zalm gaar is op de barbecue?

Je kunt een kernthermometer gebruiken om de controleren of de zalm gaar is, dit is het geval bij een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden Celsius.

Je kunt ook voorzichtig met een spatel of vork op de zalm drukken, zodra de zalm gemakkelijk uit elkaar lijkt te vallen, is de zalm gaar genoeg. Zalm hoeft namelijk niet heel gaar te worden, een te gare zalm zal namelijk droog en daardoor minder lekker zijn.

Wat vind je hiervan?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
449.60 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.35 g
19.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.71 g
5.24 g
Eiwitten
33.44 g
Vezels
0.72 g
Natrium
1902.08 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
150 gram zalmfilet vis 330.00 - - 23.55 g 4.95 g 30.30 g - 225.00 mg 1.50 mg 30.00 mg 45.00 mg 600.00 mg 300.00 mg 0.30 mg 1.20 mg 37.50 µg - - 13.50 mg 0.15 mg 0.24 mg 0.45 mg 0.52 mg 4.50 µg 18.00 µg - - -
0.75 eetlepel honing 57.75 14.16 g 14.08 g - - 0.08 g - 1.31 mg 0.24 mg 0.94 mg 0.38 mg 9.38 mg 3.75 mg 0.02 mg 0.11 mg - - 0.60 mg - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
1.25 eetlepel sojasaus soja, gluten 32.00 5.00 g 5.00 g 0.03 g - 2.88 g - 1375.00 mg 1.25 mg 15.00 mg - 125.00 mg 12.50 mg - - - - - - - - - - - 2.00 µg - - -
0.5 cm verse gember 0.62 0.12 g - 0.01 g - 0.01 g 0.01 g 0.05 mg 0.02 mg 0.20 mg 0.40 mg 2.60 mg 0.30 mg - 0.02 mg - - 0.05 mg - - - - - - - - - -
0.25 citroen 10.80 1.95 g 0.90 g 0.12 g - 0.15 g 0.66 g 0.60 mg 0.03 mg 3.00 mg 3.00 mg 45.00 mg 6.00 mg 0.02 mg 0.03 mg - - 13.50 mg - - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.40 µg - - -
0.25 scheutje olijfolie 17.66 - - 2.00 g 0.29 g - - 0.02 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 theelepel maldon zout - - - - - - - 300.00 mg - 0.08 mg 2.18 mg 0.04 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 theelepel roze peperkorrels 0.77 0.13 g - 0.01 g - 0.03 g 0.05 g 0.10 mg 0.07 mg 1.00 mg - 3.25 mg 0.45 mg - - - - - - - - - - - - - - -
    449.60 21.35 g 19.98 g 25.71 g 5.24 g 33.44 g 0.72 g 1902.08 mg 3.12 mg 50.21 mg 50.95 mg 785.26 mg 323.00 mg 0.33 mg 1.37 mg 37.50 µg - 14.15 mg 13.50 mg 0.15 mg 0.26 mg 0.46 mg 0.55 mg 4.50 µg 22.40 µg - - -
0 reacties op "Zalm van de BBQ"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Vis Zalm Citrus Barbecue

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.