Deze pasta alla sorrentina is een simpele pasta met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Een heerlijke pasta die gebakken wordt in de oven, zodat de kaas kan smelten voor extra smaak.
Deze pasta alla sorrentina is het ultieme comfort food, met geurige en hartige tomatensaus, basilicum en gesmolten mozzarella. Deze pasta komt uit de regio Campania, waar Sorrento.
Voor een snelle versie kun je de pasta direct serveren i.p.v. in de oven zetten, maar de gesmolten mozzarella geeft deze pasta juist zijn romige smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-04-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-05-2025
Vul een pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Plet en pel de knoflookteen, maar laat deze heel. Verhit een scheut olijfolie samen met de hele knoflookteen op laag vuur in een diepe bakpan en laat de olie de smaak opnemen van de knoflook.
Voeg de passata samen met 2 takjes basilicum toe en laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta al dente in het kokende water. Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verwijder de knoflookteen en takjes basilicum uit de tomatensaus en breng op smaak met zout.
Zodra de pasta beetgaar is roer je deze door de tomatensaus en breng eventueel nogmaals op smaak met zout.
Verdeel de helft van de pasta over een ovenschaal. Verdeel hier de helft van de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas over en dan de rest van de pasta.
Maak af met de andere helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas en bak de pasta ovenschotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De pasta alla sorrentina is klaar zodra de kaas mooi goudbruin is geworden.
Serveer met verse basilicum en een frisse groene salade, eet smakelijk!
Welke pasta voor pasta alla sorrentina?
Voor een pasta alla sorrentina wordt vaak gebruik gemaakt van een grote pasta soort, zoals conchiglie, fusilli of penne rigate (gigante). Ook wordt deze pasta regelmatig gemaakt met gnocchi en dan heet het gnocchi alla sorrentina.
Kan ik pasta alla sorrentina opnieuw opwarmen?
Je kunt pasta alla sorrentina makkelijk opwarmen in de oven, het is dan aan te raden deze af te dekken met aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen. Je kunt de pasta ook kort in een pan bakken om opnieuw te verwarmen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
125 | gram | conchiglie pasta | gluten | 123.75 | 21.88 g | 1.88 g | 1.25 g | 0.25 g | 5.63 g | 1.00 g | 2.50 mg | 0.88 mg | 12.50 mg | 12.50 mg | 25.00 mg | 50.00 mg | 0.08 mg | 0.38 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 7.50 µg | - | - | - |
0.5 | knoflookteen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
200 | ml | passata | 204.00 | 36.80 g | 27.60 g | 7.60 g | 2.40 g | 5.60 g | 2.40 g | 400.00 mg | 0.80 mg | 40.00 mg | 40.00 mg | 1000.00 mg | 120.00 mg | 0.04 mg | 0.12 mg | - | - | 48.00 mg | - | 0.20 mg | 0.60 mg | 0.04 mg | 0.24 mg | - | 60.00 µg | - | - | - | |
0.5 | scheut | olijfolie | 44.15 | 0.01 g | - | 4.99 g | 0.73 g | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
62.5 | gram | mozzarella | melk | 153.75 | 2.88 g | - | 10.31 g | 6.25 g | 12.50 g | - | 75.00 mg | 0.13 mg | 250.00 mg | 6.25 mg | 25.00 mg | 150.00 mg | 0.06 mg | 1.50 mg | - | - | 0.63 mg | 0.06 mg | 0.09 mg | 0.02 mg | 0.17 mg | 0.04 mg | 0.94 µg | 9.38 µg | - | - | - |
35 | gram | parmezaanse kaas | melk | 147.70 | 0.70 g | 0.63 g | 9.98 g | 6.30 g | 14.00 g | - | 350.00 mg | 0.42 mg | 350.00 mg | 16.10 mg | 42.00 mg | 315.00 mg | 0.18 mg | 2.10 mg | - | - | - | 0.18 mg | 0.11 mg | 0.01 mg | 0.21 mg | 0.03 mg | 0.70 µg | 3.50 µg | - | - | - |
1.5 | takje | verse basilicum | 0.71 | 0.08 g | 0.07 g | 0.01 g | - | 0.05 g | 0.06 g | 0.15 mg | 0.08 mg | 3.75 mg | 0.15 mg | 4.50 mg | 0.60 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.45 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
zout | - | - | - | - | - | - | - | 1200.00 mg | 0.01 mg | 0.30 mg | 8.70 mg | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
678.96 | 63.32 g | 30.21 g | 34.14 g | 15.93 g | 37.98 g | 3.53 g | 2027.84 mg | 2.36 mg | 662.50 mg | 84.40 mg | 1117.65 mg | 640.15 mg | 0.36 mg | 4.14 mg | 0.05 µg | - | 49.57 mg | 0.24 mg | 0.40 mg | 0.67 mg | 0.44 mg | 0.35 mg | 1.64 µg | 80.52 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!