Pasta met een super romige saus met knoflook, ui en kaas is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Deze pasta met knoflookroomsaus staat binnen een handomdraai op tafel, lekker met een salade.
Een simpele pasta met knoflookroomsaus die binnen no-time klaar is, ideaal tijdens een drukke dag. Extra smaakvol door het gebruik van veel knoflook en Parmezaanse kaas.
Door het toevoegen van een scheut van het water waar de pasta in is gekookt, zal de saus nog romiger worden. Dit komt door het zetmeel dat tijdens het koken van de pasta in het water terecht is gekomen. Daarom is het altijd aan te raden de pasta met een beetje kookvocht toe te voegen aan de saus i.p.v. af te gieten in een vergiet of zeef.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-06-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-06-2025
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.
Kook de pasta al dente in het kokende water.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Schenk de room erbij en zet het vuur laag zodra de room kookt. Laat de room zachtjes koken tot de ui zacht is geworden.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zwarte peper en zout.
Voeg de beetgare pasta toe samen met een beetje van het kookvocht. Laat het geheel nog enkele minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
Garneer met verse peterselie en serveer bijvoorbeeld met een groene salade, eet smakelijk!
Wat betekent al dente?
Al dente is Italiaans voor beetgaar, dit betekent dat de pasta nét niet volledig gaar is.
Kan ik pasta met knoflookroomsaus vooraf maken?
Je kunt de pasta met knoflookroomsaus eventueel vooraf maken en vervolgens opwarmen in de pan. Je dient dan waarschijnlijk wel een extra scheut room of water toe te voegen zodat de roomsaus niet zal aanbranden.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | gram | pasta | gluten | 359.00 | 67.00 g | 3.70 g | 3.00 g | 0.70 g | 13.50 g | 3.40 g | 20.00 mg | 1.60 mg | 30.00 mg | 60.00 mg | 160.00 mg | 200.00 mg | 0.15 mg | 1.60 mg | - | - | - | - | 0.06 mg | 0.17 mg | 0.07 mg | 0.06 mg | - | 8.00 µg | - | - | - |
0.25 | ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
1.25 | knoflooktenen | 12.25 | 2.45 g | 0.08 g | 0.01 g | - | 0.52 g | 0.17 g | 0.35 mg | 0.12 mg | 14.87 mg | 1.75 mg | 52.50 mg | 11.38 mg | 0.02 mg | 0.09 mg | 0.13 µg | - | 1.22 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.35 µg | - | - | - | ||
75 | ml | room | melk | 252.75 | 2.10 g | 2.10 g | 27.00 g | 15.00 g | 1.50 g | - | 26.25 mg | - | 56.25 mg | 7.50 mg | 71.25 mg | 45.00 mg | 0.01 mg | 0.15 mg | - | - | 0.75 mg | 0.68 mg | 0.26 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.15 µg | 2.25 µg | - | - | - |
12.5 | gram | geraspte parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
zwarte peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
0.25 | takje | verse peterselie | 0.30 | 0.01 g | - | - | - | 0.04 g | 0.04 g | 0.26 mg | 0.07 mg | 0.35 mg | 0.44 mg | 7.44 mg | 1.14 mg | - | 0.01 mg | - | - | 1.40 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 1.05 µg | - | - | - | |
694.72 | 74.85 g | 8.02 g | 33.92 g | 18.04 g | 21.12 g | 4.83 g | 513.81 mg | 2.18 mg | 239.85 mg | 79.89 mg | 371.96 mg | 384.65 mg | 0.28 mg | 2.86 mg | 0.65 µg | 0.02 µg | 6.74 mg | 0.74 mg | 0.37 mg | 0.22 mg | 0.24 mg | 0.18 mg | 0.40 µg | 16.20 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!