Pizza met ansjovis en kappertjes - een heerlijk frisse pizza
😍 5 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Pizza met ansjovis en kappertjes

Luister naar dit recept

Pizza met ansjovis en kappertjes combineert de zoutige vis met frisse kappertjes en citroen voor een heerlijk zomerse pizza. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

30 minuten
2 personen

Voedingsbalansscore

Goed
7.3/10
Glycemische index
Glycemische belasting
68.54 (Medium)
47.65 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
451.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.52 g
10.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.94 g
6.07 g
Eiwitten
20.58 g
Vezels
4.45 g
Natrium
960.80 mg

Een pizza met ansjovis en kappertjes is een frisse pizza met een vleugje citroen en wordt in Italië ook wel een pizza napolitana genoemd. Voor een echte pizza Napolitana wordt gebruik gemaakt met mozzarella.

Je kunt voor nog meer ansjovis smaak een beetje van de olie uit het blikje of potje over de pizza verdelen voor het bakken. Gebruik niet teveel olie, anders zal de pizza te vet worden en daardoor minder lekker zijn.

Pizza met ansjovis en kappertjes ingrediënten

Recept pizza met ansjovis en kappertjes

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept pizza met ansjovis en kappertjes allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 08-09-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Pizza met ansjovis en kappertjes maken - 30 minuten

Maak eventueel eerst zelf pizzadeeg zodat dit tijd heeft om te rijzen.

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Meng dit samen met 100 ml passata en 1 eetlepel gedroogde basilicum.

Breng op smaak met zwarte peper. Het is niet nodig om zout toe te voegen, aangezien de ansjovis en kaas al zout zijn.

Pizza met ansjovis en kappertjes - een heerlijk frisse pizza
Pizza met ansjovis en kappertjes - een heerlijk frisse pizza

Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het pizzadeeg rond uit.

Leg de pizzabodem op de bakplaat, verdeel de tomatensaus over de bodem en laat de randen vrij.

Verdeel een handvol geraspte kaas over de tomatensaus en verdeel hier de kappertjes, rode ui en ansjovisfilets over.

Pizza met ansjovis en kappertjes voorbereiding
Pizza met ansjovis en kappertjes voorbereiding

Bak de pizza met ansjovis en kappertjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de pizza.

Maak de pizza af met de rasp van een halve citroen, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de citroen weglaten?

Als je niet van citroen houdt kun je deze volledig weglaten.

Hoe lang kan ik een pizza met ansjovis bewaren?

Je kunt een pizza met ansjovis tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind je hiervan?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
451.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.52 g
10.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.94 g
6.07 g
Eiwitten
20.58 g
Vezels
4.45 g
Natrium
960.80 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.5 bol pizzadeeg gluten 260.00 55.00 g 1.00 g 3.00 g 0.50 g 8.00 g 2.00 g 500.00 mg 1.00 mg 10.00 mg 20.00 mg 100.00 mg 100.00 mg 0.10 mg 1.00 mg - 5.00 µg - - - 0.10 mg 0.10 mg 0.10 mg - 20.00 µg - - -
15 gram ansjovisfilets vis 15.30 - - 0.35 g 0.12 g 3.02 g - 22.20 mg 0.64 mg 12.30 mg 6.00 mg 41.70 mg 34.95 mg 0.03 mg 0.21 mg 8.25 µg - - 1.65 mg 0.01 mg - 0.03 mg 0.08 mg 0.14 µg 1.50 µg - - -
0.5 eetlepel kappertjes 1.72 0.23 g - 0.07 g 0.02 g 0.18 g 0.24 g 222.38 mg 0.26 mg 3.00 mg 1.95 mg 3.00 mg 1.72 mg 0.02 mg 0.02 mg - 0.04 µg 0.32 mg - - - - 0.02 mg - 1.72 µg 0.02 mg 2.25 µg -
0.25 rode ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
50 ml passata 51.00 9.20 g 6.90 g 1.90 g 0.60 g 1.40 g 0.60 g 100.00 mg 0.20 mg 10.00 mg 10.00 mg 250.00 mg 30.00 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 12.00 mg - 0.05 mg 0.15 mg 0.01 mg 0.06 mg - 15.00 µg - - -
0.5 eetlepel gedroogde basilicum 1.54 0.22 g - 0.02 g - 0.07 g 0.09 g 0.15 mg 0.02 mg 10.50 mg - 17.00 mg 2.50 mg - - - - 0.30 mg - - - - - - - - - -
0.5 knoflookteen 4.90 0.98 g 0.03 g - - 0.21 g 0.07 g 0.14 mg 0.05 mg 5.95 mg 0.70 mg 21.00 mg 4.55 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.05 µg - 0.49 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.14 µg - - -
zwarte peper 0.15 0.03 g - - - 0.01 g 0.01 g 0.02 mg 0.01 mg 0.20 mg - 0.65 mg 0.09 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 handvol geraspte kaas melk 94.75 - - 7.43 g 4.80 g 7.18 g - 112.50 mg 0.08 mg 255.00 mg 10.00 mg 27.50 mg 160.00 mg 0.29 mg 1.15 mg - - 0.13 mg 0.15 mg 0.08 mg 0.01 mg 0.09 mg 0.02 mg 0.55 µg 3.75 µg - - -
0.25 citroen 10.80 1.95 g 0.90 g 0.12 g - 0.15 g 0.66 g 0.60 mg 0.03 mg 3.00 mg 3.00 mg 45.00 mg 6.00 mg 0.02 mg 0.03 mg - - 13.50 mg - - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.40 µg - - -
    451.42 69.52 g 10.74 g 12.94 g 6.07 g 20.58 g 4.45 g 960.80 mg 2.45 mg 319.33 mg 54.78 mg 560.54 mg 352.94 mg 0.50 mg 2.72 mg 8.30 µg 5.04 µg 28.77 mg 1.80 mg 0.14 mg 0.30 mg 0.25 mg 0.34 mg 0.69 µg 47.64 µg 0.02 mg 2.25 µg -
0 reacties op "Pizza met ansjovis en kappertjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.