Pizza met ansjovis en kappertjes combineert de zoutige vis met frisse kappertjes en citroen voor een heerlijk zomerse pizza. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten.
Een pizza met ansjovis en kappertjes is een frisse pizza met een vleugje citroen en wordt in Italië ook wel een pizza napolitana genoemd. Voor een echte pizza Napolitana wordt gebruik gemaakt met mozzarella.
Je kunt voor nog meer ansjovis smaak een beetje van de olie uit het blikje of potje over de pizza verdelen voor het bakken. Gebruik niet teveel olie, anders zal de pizza te vet worden en daardoor minder lekker zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-09-2025
Maak eventueel eerst zelf pizzadeeg zodat dit tijd heeft om te rijzen.
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Meng dit samen met 100 ml passata en 1 eetlepel gedroogde basilicum.
Breng op smaak met zwarte peper. Het is niet nodig om zout toe te voegen, aangezien de ansjovis en kaas al zout zijn.

Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het pizzadeeg rond uit.
Leg de pizzabodem op de bakplaat, verdeel de tomatensaus over de bodem en laat de randen vrij.
Verdeel een handvol geraspte kaas over de tomatensaus en verdeel hier de kappertjes, rode ui en ansjovisfilets over.

Bak de pizza met ansjovis en kappertjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de pizza.
Maak de pizza af met de rasp van een halve citroen, eet smakelijk!
Kan ik de citroen weglaten?
Als je niet van citroen houdt kun je deze volledig weglaten.
Hoe lang kan ik een pizza met ansjovis bewaren?
Je kunt een pizza met ansjovis tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.5 | bol | pizzadeeg | gluten | 260.00 | 55.00 g | 1.00 g | 3.00 g | 0.50 g | 8.00 g | 2.00 g | 500.00 mg | 1.00 mg | 10.00 mg | 20.00 mg | 100.00 mg | 100.00 mg | 0.10 mg | 1.00 mg | - | 5.00 µg | - | - | - | 0.10 mg | 0.10 mg | 0.10 mg | - | 20.00 µg | - | - | - |
| 15 | gram | ansjovisfilets | vis | 15.30 | - | - | 0.35 g | 0.12 g | 3.02 g | - | 22.20 mg | 0.64 mg | 12.30 mg | 6.00 mg | 41.70 mg | 34.95 mg | 0.03 mg | 0.21 mg | 8.25 µg | - | - | 1.65 mg | 0.01 mg | - | 0.03 mg | 0.08 mg | 0.14 µg | 1.50 µg | - | - | - |
| 0.5 | eetlepel | kappertjes | 1.72 | 0.23 g | - | 0.07 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.24 g | 222.38 mg | 0.26 mg | 3.00 mg | 1.95 mg | 3.00 mg | 1.72 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 0.04 µg | 0.32 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 1.72 µg | 0.02 mg | 2.25 µg | - | |
| 0.25 | rode ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
| 50 | ml | passata | 51.00 | 9.20 g | 6.90 g | 1.90 g | 0.60 g | 1.40 g | 0.60 g | 100.00 mg | 0.20 mg | 10.00 mg | 10.00 mg | 250.00 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | 12.00 mg | - | 0.05 mg | 0.15 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | - | 15.00 µg | - | - | - | |
| 0.5 | eetlepel | gedroogde basilicum | 1.54 | 0.22 g | - | 0.02 g | - | 0.07 g | 0.09 g | 0.15 mg | 0.02 mg | 10.50 mg | - | 17.00 mg | 2.50 mg | - | - | - | - | 0.30 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | knoflookteen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
| zwarte peper | 0.15 | 0.03 g | - | - | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.20 mg | - | 0.65 mg | 0.09 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 0.5 | handvol | geraspte kaas | melk | 94.75 | - | - | 7.43 g | 4.80 g | 7.18 g | - | 112.50 mg | 0.08 mg | 255.00 mg | 10.00 mg | 27.50 mg | 160.00 mg | 0.29 mg | 1.15 mg | - | - | 0.13 mg | 0.15 mg | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | 0.02 mg | 0.55 µg | 3.75 µg | - | - | - |
| 0.25 | citroen | 10.80 | 1.95 g | 0.90 g | 0.12 g | - | 0.15 g | 0.66 g | 0.60 mg | 0.03 mg | 3.00 mg | 3.00 mg | 45.00 mg | 6.00 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | 13.50 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.40 µg | - | - | - | ||
| 451.42 | 69.52 g | 10.74 g | 12.94 g | 6.07 g | 20.58 g | 4.45 g | 960.80 mg | 2.45 mg | 319.33 mg | 54.78 mg | 560.54 mg | 352.94 mg | 0.50 mg | 2.72 mg | 8.30 µg | 5.04 µg | 28.77 mg | 1.80 mg | 0.14 mg | 0.30 mg | 0.25 mg | 0.34 mg | 0.69 µg | 47.64 µg | 0.02 mg | 2.25 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!