Deze heerlijke courgetterolletjes in tomatensaus hebben een smaakvolle vulling van bonenpuree. De zachte en lichtzoete bonen passen perfect bij courgette en tomatensaus.
De bonenpuree als vulling voor de courgetterolletjes geven deze vegetarische maaltijd net even dat extraatje waardoor deze ovenschotel bomvol smaak zit. Net even anders dan de gangbare ovenschotels en daardoor een aanrader om je gasten te verrassen tijdens een etentje.
Mocht je liever een volledig koolhydraatarme variant van deze courgetterolletjes in tomatensaus, dan kun je de bonenpuree vervangen door ricotta. Bonen zijn namelijk koolhydraatrijk, maar door de vezels die ze bevatten zullen de koolhydraten langzaam in je bloed terechtkomen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-08-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-09-2025
Was de courgettes, verwijder de uiteindes en gebruik een mandoline of snijmachine om dikke slierten te maken. Het zachte binnenste gebruiken we voor de tomatensaus.
Dek de courgetteplakken af met huishoudfolie zodat ze niet zullen uitdrogen.
Snijd de overgebleven stukken courgette in kleine stukjes, dit hoeft niet heel netjes aangezien we de saus gaan pureren.
Pel de ui en knoflooktenen, snijd deze grof en houd 1 knoflookteen apart.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan. Fruit hierin de ui en 3 knoflooktenen tot de ui glazig is.
Bak de stukjes courgette nog ongeveer 5 minuten mee en voeg dan passata, paar takjes verse salie en water toe.
Zodra de saus kookt zet je het vuur laag en plaats je een deksel op de pan. Laat de saus ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de courgette en ui volledig zacht geworden zijn. Maak ondertussen de bonenpuree.

Giet de bonen af en bewaar het vocht. Pureer de bonen samen met 1 grof gesneden knoflookteen.
Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe en breng de bonenpuree op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan.
Verwijder de salie uit de tomatensaus en puree de saus tot deze vrij glad is. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout, mocht de tomatensaus te dun zijn kun je deze nog even laten inkoken zonder deksel.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een (ronde) ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Besmeer elke courgetteplak met een dun laagje bonenpuree en rol deze losjes op.

Zet rechtop in de tomatensaus en herhaal tot de ovenschaal gevuld is met alle courgetterolletjes.

Verdeel een flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas over de courgetterolletjes en bak deze gaar en mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.

De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven en de dikte van de courgetteplakken.
Serveer met geroosterde pijnboompitten, eet smakelijk!
Kan ik de cannellini bonen vervangen?
Je kunt de cannellini bonen vervangen door ander soort witte bonen, of gebruik ricotta wanneer je geen bonen wilt gebruiken.
Hoe lang kan ik courgetterolletjes bewaren?
Je kunt de courgetterolletjes in tomatensaus tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze dan opnieuw verwarmen in de magnetron, of dek ze af met aluminiumfolie om ze in de airfryer of oven te verwarmen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.75 | courgettes | 60.75 | 10.13 g | 10.13 g | - | - | 4.05 g | 2.48 g | 2.25 mg | 5.63 mg | 67.50 mg | 11.25 mg | 450.00 mg | 45.00 mg | - | 0.67 mg | - | - | 33.75 mg | - | 0.14 mg | 0.11 mg | 0.18 mg | 0.34 mg | - | 90.00 µg | - | - | - | ||
| 57.5 | gram | cannellini bonen | 189.75 | 34.50 g | 1.15 g | 0.58 g | 0.17 g | 12.65 g | 14.37 g | 2.88 mg | 3.45 mg | 92.00 mg | 92.00 mg | 805.00 mg | 253.00 mg | 0.46 mg | 1.72 mg | - | 2.88 µg | 1.15 mg | - | - | 0.23 mg | 0.11 mg | 0.17 mg | - | 132.25 µg | 0.29 mg | 5.75 µg | - | |
| 0.13 | citroen | 5.40 | 0.98 g | 0.45 g | 0.06 g | - | 0.08 g | 0.33 g | 0.30 mg | 0.02 mg | 1.50 mg | 1.50 mg | 22.50 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 6.75 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 1.20 µg | - | - | - | ||
| 1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
| 0.75 | takje | verse salie | 3.23 | 0.51 g | - | 0.12 g | 0.03 g | 0.23 g | 0.50 g | 0.83 mg | 0.13 mg | 12.38 mg | 3.23 mg | 32.03 mg | 2.48 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | - | 0.08 µg | 2.43 mg | - | 442.50 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | - | 14.55 µg | 0.56 mg | 128.59 µg | - | |
| 125 | gram | passata | 63.75 | 11.50 g | 8.63 g | 2.38 g | 0.75 g | 1.75 g | 0.75 g | 125.00 mg | 0.25 mg | 12.50 mg | 12.50 mg | 312.50 mg | 37.50 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 15.00 mg | - | 0.06 mg | 0.19 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 62.5 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 12.5 | gram | parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
| 0.25 | handvol | pijnboompitten | pinda, noten, sesamzaad | 31.75 | 0.68 g | 0.01 g | 2.63 g | 0.38 g | 1.35 g | 0.18 g | 0.25 mg | 0.25 mg | 1.25 mg | 11.50 mg | 30.00 mg | 25.00 mg | 0.06 mg | 0.30 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.85 µg | - | - | - |
| 432.82 | 63.53 g | 22.56 g | 9.45 g | 3.63 g | 26.08 g | 19.97 g | 598.73 mg | 10.21 mg | 337.40 mg | 143.58 mg | 1774.80 mg | 502.21 mg | 0.68 mg | 3.90 mg | 0.62 µg | 2.97 µg | 63.43 mg | 0.06 mg | 442.74 mg | 0.61 mg | 0.44 mg | 0.70 mg | 0.25 µg | 264.43 µg | 0.93 mg | 137.20 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!