Keuken: nederlands

25 Recepten

Brabants
Brabants
1 Recepten
Drenthe
Drenthe
1 Recepten
Limburgs
Limburgs
20 Recepten
Zeeland
Zeeland
1 Recepten
Zuid-Holland
Zuid-Holland
2 Recepten

De allerlekkerste Nederlandse recepten kun je hier vinden! Denk aan een heerlijke stamppot, hete bliksem, worstenbroodjes, frikandellen, bami, nasi en nog veel meer. Maak vandaag nog heerlijke Hollandse gerechten die je zó op tafel zet. 


Zelf frikandellen maken

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (148)

Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept maak je heel simpel zelf heerlijk gekruide frikandellen voor bij een frietje.


Zelf bitterballen maken

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Zelf bitterballen maken heeft even tijd nodig vanwege het stoofvlees, maar dit maakt het juist extra lekker! Draadjesvlees met een krokant jasje, helemaal zelf gemaakt! Jammie!


Zelf slavinken maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Zelfgemaakte slavinken zijn veel lekkerder en kruidiger dan de slavinken uit de supermarkt. Je kunt ze kruiden naar je eigen smaak, wij gebruikte hiervoor zelf samengestelde gehaktkruiden.


Pannenkoeken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.


Hutspot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


Zuurkoolstamppot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!


Taaitaai

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Taaitaai is razend populair tijdens Sinterklaas. Maak deze kruidige koekjes eens zelf, zonder koekjes vorm ook te maken in elke andere gewenste vorm.


Speculaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Dit speculaas recept gebruikte mijn moeder vroeger om samen met ons koekjes te bakken. Heerlijk krokant en makkelijk te maken. Zelfgebakken koekjes, mm!


Pepernoten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.


Sinterklaas tulband cake met peer

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken!


Kruidnoten

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruidnoten, ofwel pepernoten. Zelfgemaakt nóg veel lekkerder, en het is nog makkelijk ook. De moeite waard dus!


Perzikvlaai

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Limburgse perzikvlaai is een klassieker, geliefd door velen. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk fruitig en fris.


Klassieke hachee

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (66)

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.


Mandarijnen kwarktaart

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een luchtige mandarijnen kwarktaart is makkelijk te maken zonder oven. Met stukjes mandarijn voor nóg meer smaak en structuur.


Spekkoek

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf frikandellen maken ? Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept maak je heel simpel zelf heerlijk gekruide frikandellen voor bij een frietje.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf frikandellen maken

Ingrediënten


  • 330 gram vet varkensvlees zoals speklappen
  • 1 kipfilet
  • 1 knoflookteen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel gemalen mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1.5 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

(148)
1
Mocht je gebruik maken van speklappen met zwoerd (huid), verwijder deze dan eerst om te voorkomen dat er harde stukjes in de frikandellen komen.
2
Snijd al het vlees met behulp van een koksmes en snijplank in grove stukken, dit hoeft niet heel precies aangezien dit in de keukenmachine heel fijn zal worden vermalen. Pel de knoflook en ui, snijd ook deze in grove stukken.
3
Let op: het is niet mogelijk het vlees en dergelijke met een blender te vermalen. Een blender is niet krachtig genoeg en kan droge ingrediënten niet optimaal verwerken. Je hebt om het vlees te vermalen dus een keukenmachine nodig. 
4
Voeg alle kruiden (mosterdzaad, gemberpoeder, korianderpoeder, witte peper, zout en paneermeel) toe aan het kommetje en vermeng dit goed samen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.