Ohmydish.nl


Aardbeien kwarktaart

Iedereen kent 'm wel, maar toch blijft een aardbeien kwarktaart een verfrissende zomerse taart. Favoriet bij velen! Heerlijk en je hebt geen oven nodig!

Aardbeien kwarktaart
30 minuten 12 personen Taart en cake
Aardbeien kwarktaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram Maria koekjes of andere droge koekjes
  • 150 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 500 gram naturel kwark
  • 1 citroen
  • 325 gram diepvries aardbeien, of gebruik verse aardbeien om een puree van te maken
  • 14 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 3/4e zakje taartina of gebruik gelatine voor de aardbeienlaag
  • 250 gram verse aardbeien ter garnering
  • optioneel: basilicum cress ter garnering, of gebruik gewone basilicum blaadjes
Aardbeien kwarktaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm (24 cm)
  • bakpapier
  • hersluitbare zak en deegroller of gebruik een foodprocessor om koekkruimels te maken
  • blender
  • 2 kleine sauspannetjes
  • grote kom met een garde of gebruik een elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • kleine kom
  • garde
  • staafmixer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-kwarktaart


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel de koekjes tot deze erg fijn zijn. Dit kun je doen met een foodprocessor, of gebruik een hersluitbare zak en een deegroller. Smelt 150 gram boter en meng met de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed aan op de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast tot de vulling klaar is.

Maak eerst een aardbeienpuree in de blender door 225 gram aardbeien te mengen tot ze glad zijn. Voeg de aardbeienpuree bij de kwark samen met 4 eetlepels witte basterdsuiker en rasp van 1 citroen. Verwarm het sap van 1 citroen in een klein sauspannetje en vul een kom met koud water. Het is heel belangrijk dat je de gelatineblaadjes in koud water laat weken, in warm water zullen ze namelijk al beginnen met oplossen. Knijp de gelatine goed uit zodra ze zacht zijn geworden en los ze op in het citroensap. Meng glad met een garde en laat het kort afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel deze bij het kwarkmengsel.

Aardbeien kwarktaart Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart afmaken --15 minuten + wachttijd

Meng het gelatine mengsel door de kwark. Maak een klein handjevol aardbeien schoon en verdeel deze over de taartbodem om tijdens het aansnijden nog wat extra aardbeien tevoorschijn te laten komen. Verdeel vervolgens het kwark mengsel over de springvorm en strijk de bovenkant glad. Plaats in de koelkast en laat de taart in minimaal 3 uur volledig opstijven.

Maak na ongeveer 2 uur een aardbeienlaag voor de bovenkant. Verwarm 100 gram diepvries aardbeien, 1 eetlepel suiker en 75 ml water in een klein sauspannetje. Laat het een aantal minuten koken en pureer het dan met een staafmixer. Meng taartina met 25 ml water in een klein kommetje. Meng de opgeloste taartina dan bij het aardbeienmengsel en kook nog enkele minuten onder voortdurend roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen. Laat het mengsel een kwartier afkoelen en giet het dan op de kwarktaart. Zet terug in de koelkast en laat de taart verder opstijven. De aardbeienlaag kun je naar wens met meer gelatine of taartina maken, wij vonden het juist lekker dat de saus erover heen loopt tijdens het aansnijden.

Maak de rest van de aardbeien schoon en verdeel over de kwarktaart. Garneer met basilicum cress, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.