Aardbeien kwartaart is bij de meeste wel bekend, toch blijft een deze kwarktaart een verfrissende zomerse taart en favoriet bij velen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel de koekjes tot deze erg fijn zijn. Dit kun je doen met een foodprocessor, of gebruik een hersluitbare zak en een deegroller.
Smelt 150 gram boter en meng met de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed aan op de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast tot de vulling klaar is.
Maak eerst een aardbeienpuree in de blender door 225 gram aardbeien te mengen tot ze glad zijn. Voeg de aardbeienpuree bij de kwark samen met 4 eetlepels witte basterdsuiker en rasp van 1 citroen.
Verwarm het sap van 1 citroen in een klein sauspannetje en vul een kom met koud water. Het is heel belangrijk dat je de gelatineblaadjes in koud water laat weken, in warm water zullen ze namelijk al beginnen met oplossen.
Knijp de gelatine goed uit zodra ze zacht zijn geworden en los ze op in het citroensap. Meng glad met een garde en laat het kort afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel deze bij het kwarkmengsel.
Meng het gelatine mengsel door de kwark. Maak een klein handjevol aardbeien schoon en verdeel deze over de taartbodem om tijdens het aansnijden nog wat extra aardbeien tevoorschijn te laten komen.
Verdeel vervolgens het kwark mengsel over de springvorm en strijk de bovenkant glad. Plaats in de koelkast en laat de taart in minimaal 3 uur volledig opstijven.
Maak na ongeveer 2 uur een aardbeienlaag voor de bovenkant. Verwarm 100 gram diepvries aardbeien, 1 eetlepel suiker en 75 ml water in een klein sauspannetje.
Laat het een aantal minuten koken en pureer het dan met een staafmixer. Meng taartina met 25 ml water in een klein kommetje.
Meng de opgeloste taartina dan bij het aardbeienmengsel en kook nog enkele minuten onder voortdurend roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen.
Laat het mengsel een kwartier afkoelen en giet het dan op de kwarktaart. Zet terug in de koelkast en laat de taart verder opstijven.
De aardbeienlaag kun je naar wens met meer gelatine of taartina maken, wij vonden het juist lekker dat de saus erover heen loopt tijdens het aansnijden.
Maak de rest van de aardbeien schoon en verdeel over de kwarktaart. Garneer met de basilicum cress. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.