Iedereen kent 'm wel, maar toch blijft een aardbeien kwarktaart een verfrissende zomerse taart. Favoriet bij velen! Heerlijk en je hebt geen oven nodig!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-kwarktaart
Maak eerst een aardbeienpuree in de blender door 225 gram aardbeien te mengen tot ze glad zijn. Voeg de aardbeienpuree bij de kwark samen met 4 eetlepels witte basterdsuiker en rasp van 1 citroen. Verwarm het sap van 1 citroen in een klein sauspannetje en vul een kom met koud water. Het is heel belangrijk dat je de gelatineblaadjes in koud water laat weken, in warm water zullen ze namelijk al beginnen met oplossen. Knijp de gelatine goed uit zodra ze zacht zijn geworden en los ze op in het citroensap. Meng glad met een garde en laat het kort afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel deze bij het kwarkmengsel.
Aardbeien kwarktaart
Maak na ongeveer 2 uur een aardbeienlaag voor de bovenkant. Verwarm 100 gram diepvries aardbeien, 1 eetlepel suiker en 75 ml water in een klein sauspannetje. Laat het een aantal minuten koken en pureer het dan met een staafmixer. Meng taartina met 25 ml water in een klein kommetje. Meng de opgeloste taartina dan bij het aardbeienmengsel en kook nog enkele minuten onder voortdurend roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen. Laat het mengsel een kwartier afkoelen en giet het dan op de kwarktaart. Zet terug in de koelkast en laat de taart verder opstijven. De aardbeienlaag kun je naar wens met meer gelatine of taartina maken, wij vonden het juist lekker dat de saus erover heen loopt tijdens het aansnijden.
Maak de rest van de aardbeien schoon en verdeel over de kwarktaart. Garneer met basilicum cress, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.