Een geroosterde knoflooksoep met waterkers met zachte, ovengebakken knoflook en stukjes spek is ideaal om op een hete zomerdag te eten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd 1 kant van een halve knoflookbol af en pak deze in met aluminiumfolie.
Rooster de knoflookbol in de voorverwarmde oven tot deze zacht is geworden, in ongeveer 40 tot 45 minuten tijd.
Schil in de tussentijd de aardappel en pel de sjalot en snijd in kleine stukjes. Was de verse waterkers. Bak het spek mooi krokant en zet dit aan de kant.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en aardappel 5 minuten aan. Haal de knoflookbol uit de oven. Giet 1 liter kippenbouillon in de grote pan en breng aan de kook.
Pers de inhoud van de halve bol knoflook in de pan zodra deze bijna aan de kook is. Voeg waterkers toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer de geroosterde knoflooksoep in een diep bord en verkruimel er de gebakken spek overheen. Tip: Maak een variatie op deze geroosterde knoflooksoep door er 100 ml slagroom doorheen te roeren. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.