Geroosterde knoflooksoep met waterkers
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde knoflooksoep met waterkers

Een geroosterde knoflooksoep met waterkers met zachte, ovengebakken knoflook en stukjes spek is ideaal om op een hete zomerdag te eten.

Geroosterde knoflooksoep met waterkers ingrediënten
Recept geroosterde knoflooksoep met waterkers

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd 1 kant van een halve knoflookbol af en pak deze in met aluminiumfolie.

Rooster de knoflookbol in de voorverwarmde oven tot deze zacht is geworden, in ongeveer 40 tot 45 minuten tijd.

Schil in de tussentijd de aardappel en pel de sjalot en snijd in kleine stukjes. Was de verse waterkers. Bak het spek mooi krokant en zet dit aan de kant. 

Geroosterde knoflooksoep met waterkers
Geroosterde knoflooksoep met waterkers

De geroosterde knoflooksoep met waterkers afmaken – 10 tot 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en aardappel 5 minuten aan. Haal de knoflookbol uit de oven. Giet 1 liter kippenbouillon in de grote pan en breng aan de kook.

Pers de inhoud van de halve bol knoflook in de pan zodra deze bijna aan de kook is. Voeg waterkers toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer de geroosterde knoflooksoep in een diep bord en verkruimel er de gebakken spek overheen. Tip: Maak een variatie op deze geroosterde knoflooksoep door er 100 ml slagroom doorheen te roeren. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
74.68 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.67 g
0.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.66 g
1.58 g
Eiwitten
3.33 g
Vezels
1.62 g
Natrium
1326.36 mg
Mineralen
Ijzer
1.26 mg
Calcium
45.78 mg
Magnesium
13.36 mg
Kalium
13.36 mg
Fosfor
40.5 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.3 mg
Jodium
0.53 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
11.38 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.04 µg
Foliumzuur
10.58 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde knoflooksoep met waterkers"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.