Ohmydish.nl


Slagroomtaart

Een slagroomtaart is simpel, maar door de luchtige cake, fruit en nootjes naar wens blijft het zo'n heerlijke klassieke taart. Wij kozen voor amandel!

Slagroomtaart
1 uur 10 minuten 12 personen Taart en cake
Slagroomtaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 7 eieren
  • 190 gram suiker
  • 190 gram bloem
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 500 ml slagroom
  • 3 zakjes vanille suiker
  • optioneel: poedersuiker
  • flinke handvol amandelschaafsel
  • 6 hele amandelen
  • 2 kiwi's
  • 1/2 mango
  • handvol pitloze witte druiven
Slagroomtaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • grote kom met heet water
  • siliconen spatel
  • oven
  • citrusrasp
  • afkoelrek
  • broodmes
  • spuitzak met stervormig mondje
  • middelgrote bakpan
  • 2 kleine kommen
  • snijplank & koksmes

Bereiden

1 uur 10 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/slagroomtaart


Voorbereiding -- 1 uur

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Als je een elektrische mixer hebt met een vaste kom (zoals een KitchenAid), is het niet mogelijk het beslag te kloppen in een warm waterbad. Je kunt ervoor zorgen dat de kom heet is door deze voor gebruik in een grote kom met heet water te zetten. Als je een losse kom gebruikt met elektrische mixer kun je deze tijdens het mixen wel gewoon in een kom met heet water zetten. Mix de eieren en suiker op hoge snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot ze wit en luchtig zijn geworden. Als de kom weer koud is, kun je deze nogmaals kort verwarmen in de kom met heet water. Het is niet perse nodig, maar het helpt om een luchtigere massa te creëren.

Voeg de rasp van 1 citroen en een snufje zout toe en spatel voorzichtig beetje bij beetje de bloem erbij om het beslag luchtig te houden. Schenk het beslag in de springvorm en bak n de oven voor ongeveer 35 minuten, afhankelijk van de oven. Houd de ovendeur goed gesloten, anders zal de cake instorten.

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in droge bakpan tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in een kleine kom en rooster vervolgens in dezelfde droge bakpan de hele amandelen. Als de cake gaar is, zet dan de oven uit en laat nog ongeveer 10 minuten in de oven staan met de deur gesloten. Zet de cake dan op een afkoelrek en laat volledig afkoelen.

Slagroomtaart Slagroomtaart

Slagroomtaart afmaken -- 10 minuten

Klop de slagroom stijf en breng op smaak met vanille suiker en eventueel nog extra poedersuiker. Gebruik een broodmes om de cake te halveren en verdeel een laagje slagroom over de onderste cake en plaats de bovenste cake bovenop. Schep ongeveer 1/3e van van de geslagen slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en verdeel de rest over de boven- en zijkant van de cake. Verdeel het geroosterde amandelschaafsel aan de zijkant van de taart.

Spuit kleine toefjes slagroom bovenop de taart met behulp van de spuitzak. Schil de mango en kiwi's en snijd de helft van de mango in blokjes en de kiwi's in plakjes. Was de witte druiven en snijd ze door de helft. Verdeel de mangoblokjes, halve druiven en kiwi schijfjes over de taart. Hak de geroosterde amandelen fijn. Garneer de slagroomtaart met de amandelen.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.