Ohmydish.nl


Gevulde koeken

Een van de lekkerste klassieke Nederlandse koeken naar onze mening. Gevulde koeken met amandelspijs. Probeer ze eens zelf te maken!

Gevulde koeken
25 minuten 9 personen Hapjes en snacks
Gevulde koeken

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram amandelspijs - je kunt eventueel ook marsepein mengen met een beetje ei om deze soepeler te maken
  • 1 ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 200 gram bloem
  • Amandelen ter garnering

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine of handmixer
  • Kleine kom
  • Deegroller
  • Ronde koekjessnijder van ongeveer 10 cm
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Oven
  • Ijslepel of 2 eetlepels
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 9 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-koeken


Afgelopen maand hebben we verteld over de zogenaamde foodblogswap waar wij aan mee doen, en het is weer tijd voor een nieuw recept! Deze maand hebben we de keuze laten vallen op de gevulde koeken van het blog "Mama'tje van alles" omdat we graag klassieke Nederlandse recepten willen delen! Hopelijk vinden jullie deze gevulden koeken ook heerlijk.

Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Vermeng de bloem en suiker in de kom van de keukenmachine en mix deze samen op lage snelheid. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze tijdens het mengen toe aan de keukenmachine. Klop een ei los in een kleine kom en voeg ongeveer de helft toe aan het deeg, de rest gebruiken we later om de koeken mee in te smeren.

Het koekdeeg moet stevig aanvoelen en kneedbaar zijn tot een bal, mocht het deeg wat aan de droge kant zijn dan kun je een klein beetje water toevoegen. Pak de deegbal goed in met huishoudfolie en laat deze tenminste een half uur lang rusten in de koelkast.

Gevulde koeken Gevulde koeken

De gevulde koeken bakken -- 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen totdat deze ongeveer een halve centimeter dik is. Snijd ronde vormen uit het deeg met behulp van een ronde koekjessnijder. Snijd 18 even grote cirkels uit het deeg. Gebruik een ijslepel of twee lepels om de amandelspijs te verdelen over 9 van de deegrondjes. Druk de amandelspijs een beetje platter en bedek deze dan met een deegrondje. Gebruik een vork om de koek dicht te maken, en een leuk patroon aan de buitenkant van de koeken te maken.

Voeg ongeveer een eetlepel water toe aan het resterende halve ei. Bestrijk hiermee de gevulde koeken en garneer de koeken met amandelen, en bestrijk de koeken nogmaals. Bak de koeken 10 tot 12 minuten lang in de oven, of totdat de gevulde koeken mooi goudbruin geworden zijn. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Gekarameliseerde lychees
Volgend recept →
Chocolade aardbeien

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.