Gevulde koeken
😍 9 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gevulde koeken vegetarisch

Een van de lekkerste klassieke Nederlandse koeken naar onze mening. Gevulde koeken met amandelspijs. Probeer ze eens zelf te maken!

25 minuten
9 personen

Voedingsbalansscore

Super
8.2/10
Glycemische index
Glycemische belasting
62.31 (Medium)
23.31 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
337.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.42 g
22.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.07 g
8.16 g
Eiwitten
5.26 g
Vezels
0.63 g
Natrium
12.48 mg

Recept gevulde koeken

Ingrediënten

9 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gevulde koeken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2016, dit recept is voor 9 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Tip: je kunt eventueel ook marsepein mengen met een beetje ei om deze soepeler te maken.

Vermeng de bloem en suiker in de kom van de keukenmachine en mix deze samen op lage snelheid. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze tijdens het mengen toe aan de keukenmachine.

Klop een ei los in een kleine kom en voeg ongeveer de helft toe aan het deeg, de rest gebruiken we later om de koeken mee in te smeren. Het koekdeeg moet stevig aanvoelen en kneedbaar zijn tot een bal, mocht het deeg wat aan de droge kant zijn dan kun je een klein beetje water toevoegen.

Pak de deegbal goed in met huishoudfolie en laat deze tenminste een half uur lang rusten in de koelkast. 

Gevulde koeken
Gevulde koeken

De gevulde koeken bakken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen totdat deze ongeveer een halve centimeter dik is.

Snijd ronde vormen uit het deeg met behulp van een ronde koekjessnijder. Snijd 18 even grote cirkels uit het deeg. Gebruik een ijslepel of twee lepels om de amandelspijs te verdelen over 9 van de deegrondjes.

Druk de amandelspijs een beetje platter en bedek deze dan met een deegrondje. Gebruik een vork om de koek dicht te maken, en een leuk patroon aan de buitenkant van de koeken te maken. 

Voeg ongeveer een eetlepel water toe aan het resterende halve ei. Bestrijk hiermee de gevulde koeken en garneer de koeken met amandelen, en bestrijk de koeken nogmaals.

Bak de koeken 10 tot 12 minuten lang in de oven, of totdat de gevulde koeken mooi goudbruin geworden zijn. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
337.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.42 g
22.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.07 g
8.16 g
Eiwitten
5.26 g
Vezels
0.63 g
Natrium
12.48 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
22.22 gram amandelspijs of marsepein noten 101.33 11.11 g 11.11 g 5.56 g 0.44 g 1.78 g - 1.11 mg 0.44 mg 8.89 mg 17.78 mg 46.67 mg 26.67 mg 0.18 mg 0.33 mg - - 0.44 mg - - 0.02 mg 0.10 mg 0.01 mg 0.01 µg 2.22 µg - - -
0.11 ei ei 9.60 0.07 g 0.01 g 0.67 g 0.17 g 0.83 g - 8.00 mg 0.12 mg 3.33 mg 0.67 mg 8.67 mg 12.00 mg 0.01 mg 0.09 mg 2.33 µg 2.05 µg - 0.12 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.15 µg 4.00 µg 0.07 mg 0.02 µg -
11.11 gram witte basterdsuiker 43.00 10.61 g 10.61 g - - - - 2.22 mg 0.11 mg - - 5.56 mg - 0.01 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
13.89 gram boter melk 102.08 0.10 g 0.10 g 11.46 g 7.50 g 0.10 g - 0.69 mg 0.01 mg 1.81 mg 0.28 mg 2.08 mg 2.78 mg - 0.01 mg - - - 0.17 mg 0.14 mg - - - - - - - -
22.22 gram bloem gluten 80.89 15.51 g 0.33 g 0.33 g 0.04 g 2.53 g 0.62 g 0.44 mg 0.22 mg 4.44 mg 4.44 mg 40.00 mg 22.22 mg 0.07 mg 0.24 mg - - - - - 0.03 mg 0.02 mg 0.06 mg - 7.78 µg - - -
amandelen noten 0.68 0.01 g - 0.06 g - 0.02 g 0.01 g 0.01 mg - 0.28 mg 0.17 mg 0.94 mg 0.50 mg - - - - - - - - - - - 0.03 µg - - -
    337.58 37.42 g 22.17 g 18.07 g 8.16 g 5.26 g 0.63 g 12.48 mg 0.92 mg 18.75 mg 23.33 mg 103.92 mg 64.17 mg 0.26 mg 0.69 mg 2.33 µg 2.05 µg 0.44 mg 0.29 mg 0.15 mg 0.06 mg 0.15 mg 0.09 mg 0.16 µg 14.03 µg 0.07 mg 0.02 µg -
0 reacties op "Gevulde koeken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken gevuld Deeg Koek Koffie tijd Vulling
Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.