Een van de lekkerste klassieke Nederlandse koeken naar onze mening. Gevulde koeken met amandelspijs. Probeer ze eens zelf te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-01-2016, dit recept is voor 9 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: je kunt eventueel ook marsepein mengen met een beetje ei om deze soepeler te maken.
Vermeng de bloem en suiker in de kom van de keukenmachine en mix deze samen op lage snelheid. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze tijdens het mengen toe aan de keukenmachine.
Klop een ei los in een kleine kom en voeg ongeveer de helft toe aan het deeg, de rest gebruiken we later om de koeken mee in te smeren. Het koekdeeg moet stevig aanvoelen en kneedbaar zijn tot een bal, mocht het deeg wat aan de droge kant zijn dan kun je een klein beetje water toevoegen.
Pak de deegbal goed in met huishoudfolie en laat deze tenminste een half uur lang rusten in de koelkast.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen totdat deze ongeveer een halve centimeter dik is.
Snijd ronde vormen uit het deeg met behulp van een ronde koekjessnijder. Snijd 18 even grote cirkels uit het deeg. Gebruik een ijslepel of twee lepels om de amandelspijs te verdelen over 9 van de deegrondjes.
Druk de amandelspijs een beetje platter en bedek deze dan met een deegrondje. Gebruik een vork om de koek dicht te maken, en een leuk patroon aan de buitenkant van de koeken te maken.
Voeg ongeveer een eetlepel water toe aan het resterende halve ei. Bestrijk hiermee de gevulde koeken en garneer de koeken met amandelen, en bestrijk de koeken nogmaals.
Bak de koeken 10 tot 12 minuten lang in de oven, of totdat de gevulde koeken mooi goudbruin geworden zijn. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.