Stroopwafels
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stroopwafels vegetarisch

Warme stroopwafels van de markt zijn heerlijk. Deze kun je makkelijk zelf maken, echt de moeite waard om eens te proberen!

Stroopwafels ingrediënten

Recept stroopwafels

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur
Stroopwafels
Stroopwafels doormidden

Voorbereiding voor de wafels en vulling – 30 minutes + wachttijd

Smelt de boter in de kleine sauspan. Meng bloem, gesmolten boter, kaneel, gist, melk, ei en zout in een grote kom. Kneed kort tot een deegbal ontstaat en dek af met een warme en schone theedoek. Laat het deeg rusten op een warme plek voor 45 minuten. Ondertussen kun je de vulling gaan maken. Karamelliseer langzaam de helft van de suiker in de middelgrote kookpan. Houd de suiker goed in de gaten, want voor je het weet is de suiker te donker en dan wordt de karamel bitter. Als het een beetje op karamel begint te lijken, voeg je de rest van de suiker toe en laat je het rustig verder karamelliseren.

Verwarm room en schenkstroop in dezelfde sauspan als waar je eerder de boter in hebt gesmolten. Als de suiker een egale karamel is geworden, draai je het vuur uit en schenk voorzichtig de warme room erbij. Roer glad met een garde, karamel is ontzettend heet dus wees voorzichtig! Snij de boter in stukjes en meng beetje bij beetje bij de karamel. De boter maakt de karamel glanzend en mooi. Roer een mespunt kaneel door de karamel. 

Stroopwafels
Zelf stroopwafels maken

Maken van de stroopwafels – 30 minuten

Verhit het wafelijzer tot middel heet. Verdeel een beetje boter op het ijzer met een kwast en rol balletjes van ongeveer 3 tot 4 cm. Leg een balletje in het midden van het ijzer en druk deze dicht zodat een platte wafel ontstaat. 

Haal de wafel van het ijzer zodra deze mooi goudbruin is en druk met de uitsteker gelijk een ronde wafel uit. Als de wafel dik genoeg is, kun je met een klein mesje de wafel makkelijk halveren als deze nog warm is. Als de wafel te dun is, kun je 2 wafels op elkaar leggen.

Herhaal het bakken totdat al het deeg gebruikt is. Als je nog iets over hebt, kun je kleine stroopwafeltjes maken. Verdeel een beetje karamel vulling op een zijde van de wafel en druk er een andere wafel op. Stroopwafels zijn het lekkerste als ze nog warm zijn, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
726.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
90.47 g
55.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.38 g
22.06 g
Eiwitten
8.67 g
Vezels
1.99 g
Natrium
21.24 mg
Mineralen
Ijzer
1.12 mg
Calcium
40.04 mg
Magnesium
18.13 mg
Kalium
18.13 mg
Fosfor
87.65 mg
Koper
0.25 mg
Zink
0.95 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.07 µg
Vitamines
Vitamine C
0.37 mg
Vitamine D
0.7 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.57 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0.26 µg
Foliumzuur
91.57 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
6 reacties op "Stroopwafels"
Caroline zegt op 22-03-2017
Hoi, Ik heb het recept van de stroop geprobeerd. Het is niet gemakkelijk om te maken. Wanneer het vuur te hoog staat, verbrandt de suiker en wanneer het vuur lager staat, smelt de suiker niet. Uiteindelijk is het best lekker. Maar het maakt de wafels erg taai, wat ik juist lekker vind maar mijn gezin niet. Ik ga nog een keer oefenen hiermee.
Ohmydish zegt op 22-03-2017
Hallo Caroline, het maken van karamel vergt inderdaad even wat oefening. Suiker wordt erg heet en het verbrand snel. Het vuur niet te hoog zetten maar juist wel laag, het zal dan juist wel egaal smelten maar vooral niet in roeren en dan gaat het mooi kleuren zonder bitter te worden :) Succes!
Caroline zegt op 25-03-2017
Dat lukt mij dus niet....als ik het vuur laag zet, smelt de suiker na 30 minuten nog niet. Misschien gebruik ik een pan met te dikke bodem.
Ohmydish zegt op 25-03-2017
Dat zou het wel eens kunnen zijn. Weet je wat, ik zal proberen zo snel mogelijk eens een uitgebreid bericht te plaatsen over karamel maken :)
Caroline zegt op 27-03-2017
Leuk! :-)
Ohmydish zegt op 27-04-2017
Hoi Caroline, het heeft eventjes geduurd maar ik heb een bericht geplaatst voor je over karamel. Hoop dat het duidelijk is, anders hoor ik het graag :) https://ohmydish.nl/zelf-karamel-maken/ Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.