Arretjescake

(60)

Iedereen kent deze super makkelijke no-bake arretjescake wel. Chocolade met koekjes, heerlijk! Kun jij wachten tot de cake stevig is geworden? Laat een reactie achter

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 19 personen Categorie Taart en cake
Arretjescake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 125 gram cacao poeder
  • 375 gram boter
  • 275 gram Maria koekjes (of andere droge koekjes)
Arretjescake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein sauspannetje
  • elektrische mixer
  • snijplank & koksmes
  • cakeblik
  • siliconen spatel
  • huishoudfolie

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 19 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arretjescake


Voorbereiding – 5 minuten

Bekleed het cakeblik met bakpapier, als je het bakpapier een stuk over de rand laat uitsteken kun je de arretjescake na het uitharden makkelijker uit de vorm te halen.

Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een glad mengsel, voor het beste resultaat is een elektrische mixer aan te raden.

Voeg de gesmolten boter toe en zeef de cacaopoeder beetje bij beetje bij het mengsel, blijf mixen zodat het steeds opnieuw een glad mengsel wordt. 

Zelf arretjescake maken
Zelf arretjescake maken

Arretjescake afmaken – 5 minuten

Snijd of breek de koekjes in grove stukken en schep deze voorzichtig door het cacao mengsel. Gebruik een siliconen spatel en zorg dat alle koek stukjes volledig zijn bedekt.

Schenk het mengsel in het cakeblik en laat het cakeblik zachtjes op het aanrecht vallen om luchtbellen te verwijderen. Dek de arretjescake af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

Na minimaal 2 uur zal de arretjescake stevig zijn geworden en kun je deze gemakkelijk snijden. Geniet van deze super makkelijke cake!


Waardeer dit recept!
60 stemmen

Arretjescake: Veel gestelde vragen

Waar komt arretjescake vandaan?

Een arretjescake (in het Engels ook Hedgehog slice genoemd) komt uit Nederland. Het is een ongekookte platte, vierkante of rechthoekige cake met chocolade en gebroken koekjes.

Moet je een arretjescake bakken?

Nee, een arretjescake hoeft niet gebakken te worden. Het is een cake die in de koelkast binnen ongeveer 2 uur tijd langzaam opstijft. Je hebt geen oven nodig om een arretjescake te maken.

Hoe lang kan is een arretjescake houdbaar?

Als je de arretjescake in een koelkast bewaard, dan kun je hem tussen 5 en 7 dagen goed houden. Dek de cake wel steeds af met aluminiumfolie, huishoudfolie of een schone en droge keukendoek.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.