Arretjescake
😍 66Geweldig
😋 1Lekker
😲 1Verrassend
😕 2Matig

Arretjescake vegetarisch

Iedereen kent deze super makkelijke no-bake arretjescake wel. Chocolade met koekjes, heerlijk! Kun jij wachten tot de cake stevig is geworden?

10 minuten
10 personen
Arretjescake ingrediënten

Recept arretjescake

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 10-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Bekleed een cakeblik met bakpapier, als je het bakpapier een stuk over de rand laat uitsteken kun je de arretjescake na het uitharden makkelijker uit de vorm te halen.

Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een glad mengsel, voor het beste resultaat is een elektrische mixer aan te raden.

Voeg de gesmolten boter toe en zeef het cacaopoeder beetje bij beetje bij het mengsel, blijf mixen zodat het steeds opnieuw een glad mengsel wordt. 

Zelf arretjescake maken
Zelf arretjescake maken

Arretjescake afmaken – 5 minuten

Snijd of breek de koekjes in grove stukken en schep deze voorzichtig door het cacao mengsel. Gebruik een siliconen spatel en zorg dat alle koek stukjes volledig zijn bedekt.

Schenk het mengsel in het cakeblik en laat het cakeblik zachtjes op het aanrecht vallen om luchtbellen te verwijderen. Dek de arretjescake af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

Na minimaal 2 uur zal de arretjescake stevig zijn geworden en kun je deze gemakkelijk snijden. Geniet van deze super makkelijke cake!

Tips!

Waar komt arretjescake vandaan?

Een arretjescake (in het Engels ook Hedgehog slice genoemd) komt uit Nederland. Het is een ongekookte platte, vierkante of rechthoekige cake met chocolade en gebroken koekjes.

Moet je een arretjescake bakken?

Nee, een arretjescake hoeft niet gebakken te worden. Het is een cake die in de koelkast binnen ongeveer 2 uur tijd langzaam opstijft. Je hebt geen oven nodig om een arretjescake te maken.

Hoe lang kan is een arretjescake houdbaar?

Als je de arretjescake in een koelkast bewaard, dan kun je hem tussen 5 en 7 dagen goed houden. Dek de cake wel steeds af met aluminiumfolie, huishoudfolie of een schone en droge keukendoek.

Wat vind je van dit recept?

70 waarderingen
😍
66
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
2
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
577.84 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.08 g
39.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.46 g
23.78 g
Eiwitten
8.08 g
Vezels
4.8 g
Natrium
124.43 mg
Mineralen
Ijzer
2.55 mg
Calcium
39.78 mg
Magnesium
74.15 mg
Kalium
74.15 mg
Fosfor
173.95 mg
Koper
0.53 mg
Zink
0.89 mg
Jodium
8.4 µg
Selenium
7.37 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.91 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.55 µg
Foliumzuur
20.65 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
12 reacties op "Arretjescake"
Anita Janssen zegt op 01-04-2018
Gebruik je hiervoor een groot cakeblik 30 cm x 12 of een klein cakeblik?
Ohmydish zegt op 01-04-2018
Een standaard cakeblik, deze zijn geloof ik 25 x 12 cm. Groetjes!
G. Timmerman zegt op 14-07-2018
Ff een complimentje.... Wat een leuke site hebben jullie! Ik ben zelf ooit bakkerknecht geweest en mis het vak nu nog steeds. Door het zien van deze lekkernijen en dan voorál hoe jullie het presenteren, word ik weer heel blij (én hongerig, haha). Groetjes, Gert.
Ohmydish zegt op 14-07-2018
Dankje voor de complimenten Gert, heel leuk om te horen!! Groetjes
Jani zegt op 28-08-2018
Kan ik ook cocosvet gebruiken roomboter blijft zo klef. Vroeger had je Delfia vet, dan bleef hij stevig, ook heb ik wel Diamant gebruikt, dat was beter dan roomboter, maar de smaak was niet zo lekker.
Ohmydish zegt op 28-08-2018
Kokosvet lijkt me niet lekker en Diamant e.d. ook niet. Roomboter is nooit klef, dus ik denk dat je margarine hebt gebruikt?
Yvonne zegt op 22-10-2018
Kan ik de boter warm in het mengsel doen of moet ie afgekoeld zijn
Ohmydish zegt op 22-10-2018
De boter kan ook warm in het mengsel, die hoeft niet perse afgekoeld te zijn :)
Emy Simjouw zegt op 08-05-2020
Is dit recept met rauwe eieren?
Ohmydish zegt op 09-05-2020
Dat klopt, een arretjescake wordt altijd met rauwe eieren gemaakt. Fijne dag!
Justin zegt op 23-05-2022
hoe heet moet de oven
Ohmydish zegt op 23-05-2022
Hallo Justin, een arretjescake wordt niet gebakken in de oven. Deze stijft op in de koelkast en is dan na enkele uren klaar om aan te snijden. Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.