Iedereen kent deze super makkelijke no-bake arretjescake wel. Chocolade met koekjes, mm! Kun jij wachten tot de cake stevig is geworden?
Recept printen Bekijk reacties (10) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arretjescake
Bekleed het cakeblik met bakpapier, als je het bakpapier een stuk over de rand laat uitsteken kun je de arretjescake na het uitharden makkelijker uit de vorm te halen.
Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een glad mengsel, voor het beste resultaat is een elektrische mixer aan te raden.
Voeg de gesmolten boter toe en zeef de cacaopoeder beetje bij beetje bij het mengsel, blijf mixen zodat het steeds opnieuw een glad mengsel wordt.
Snijd de koekjes in grove stukken en schep deze voorzichtig door het cacao mengsel. Gebruik een siliconen spatel en zorg dat alle koek stukjes volledig zijn bedekt.
Schenk het mengsel in het cakeblik en laat het cakeblik zachtjes op het aanrecht vallen om luchtbellen te verwijderen. Dek de arretjescake af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Na minimaal 2 uur zal de arretjescake stevig zijn geworden en kun je deze gemakkelijk snijden. Geniet van deze super makkelijke cake!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.