Poffertjes zijn een welbekende klassieker uit de Nederlandse keuken. Lekker met een klontje boter en flink wat poedersuiker erbovenop!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-07-2024
Verhit de melk totdat deze iets warmer is dan lauwwarm. Haal van het vuur en meng de suiker en de gist er doorheen. Wacht totdat het mengsel flink gaat schuimen, dit duurt tussen de 5 en 10 minuten.
Vermeng dan de bloem en zout in de kom van de keukenmachine, of vermeng met een garde.
Giet er langzaam het gist-mengsel en een ei bij, blijf mengen totdat er een glad beslag ontstaat.
Zet de machine dan uit en dek de kom af met een schone vochtige keukendoek en laat tenminste een uur lang rusten, of totdat het deeg in volume verdubbeld is.
Doe het beslag in een spuitzak zonder spuitmond. Verhit de poffertjespan op middel-hoog vuur en vet met behulp van een siliconen kwast de pan in met een beetje boter.
Gebruik de spuitzak om het beslag in de poffertjes-vorm te spuiten. Gebruik niet teveel beslag in 1 keer. Draai de poffertjes na een minuut om (met bijvoorbeeld een vork) en bak de andere kant ook goudbruin. Serveer de poffertjes met een klontje boter en wat poedersuiker.
Tip: Heb je na het maken van deze poffertjes zin gekregen in luchtige pannenkoeken? Maak ze heel makkelijk zelf met behulp van dit makkelijke recept voor zelfgemaakte pannenkoeken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.