Poffertjes zijn een welbekende klassieker uit de Nederlandse keuken. Lekker met een klontje boter en flink wat poedersuiker erbovenop! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poffertjes
Verhit de melk totdat deze iets warmer is dan lauwwarm. Haal van het vuur en meng de suiker en de gist er doorheen. Wacht totdat het mengsel flink gaat schuimen, dit duurt tussen de 5 en 10 minuten.
Vermeng dan de bloem en zout in de kom van de keukenmachine, of vermeng met een garde.
Giet er langzaam het gist-mengsel en een ei bij, blijf mengen totdat er een glad beslag ontstaat.
Zet de machine dan uit en dek de kom af met een schone vochtige keukendoek en laat tenminste een uur lang rusten, of totdat het deeg in volume verdubbeld is.
Doe het beslag in een spuitzak zonder spuitmond. Verhit de poffertjespan op middel-hoog vuur en vet met behulp van een siliconen kwast de pan in met een beetje boter.
Gebruik de spuitzak om het beslag in de poffertjes-vorm te spuiten. Gebruik niet teveel beslag in 1 keer. Draai de poffertjes na een minuut om (met bijvoorbeeld een vork) en bak de andere kant ook goudbruin. Serveer de poffertjes met een klontje boter en wat poedersuiker.
Tip: Heb je na het maken van deze poffertjes zin gekregen in luchtige pannenkoeken? Maak ze heel makkelijk zelf met behulp van dit makkelijke recept voor zelfgemaakte pannenkoeken.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!