Roze koeken
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Roze koeken vegetarisch

Wie kent ze niet? Een zacht cakeje met heerlijke frambozen glazuur. Recept voor 8 roze koeken, klaar in ongeveer 40 minuten.

Roze koeken ingrediënten

Recept roze koeken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Gebruik boter om de taartvormpjes in te vetten met behulp van siliconen kwast. Een van de meest makkelijke recepten voor cake, aangezien de verdeling voor de ingrediënten gelijk is.

Alles wat je hoeft te doen is om de suiker en boter samen te mixen, totdat er een romig en soepel mengsel overblijft. Voeg 1 voor 1 de eieren ei toe tijdens het mixen van het cakebeslag.

Zeef er de bloem doorheen, meng alles goed samen tot er een mooi glad cakebeslag overblijft. 

Roze koeken
Roze koeken

De roze koeken bakken – 30 minuten

Verdeel het cakebeslag over de bakvormpjes met behulp van een lepel of spuitzak zonder opzetstuk. Vul de bakvormpjes voor de helft met het cakebeslag. Bak de kleine cakejes 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van het type oven.

De cakejes moeten er mooi goudbruin uitkomen. Haal de cakejes uit de oven en laat ze tenminste 10 minuten lang afkoelen. Haal ze dan uit de vormpjes en laat ze dan geheel afkoelen.

Het is erg belangrijk dat de cakejes goed afgekoeld zijn voordat het glazuur erop gaat. Maak nu de roze glazuur. Druk de frambozen met behulp van een (bolle) lepel door de fijne zeef.

Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de frambozenpuree terwijl je dit met een garde mengt. Het eindresultaat moet een dik, maar glad mengsel zijn. Prik een vork in de platte onderkant van een cakeje, dip de ronde kant van het cakeje dan in het glazuur.

Laat het glazuur tenminste een half uur lang uitharden. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
523.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
68.27 g
50.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.04 g
14.31 g
Eiwitten
6.87 g
Vezels
1.02 g
Natrium
37.75 mg
Mineralen
Ijzer
0.94 mg
Calcium
26.25 mg
Magnesium
11.38 mg
Kalium
11.38 mg
Fosfor
87 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.69 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
1.88 mg
Vitamine D
0.84 mg
Vitamine A
0.31 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
28.63 µg
Vitamine E
0.37 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Roze koeken"
Hennie zegt op 02-08-2016
Hoeveel gram boter? Staat er niet tussen.
Ohmydish zegt op 02-08-2016
Hallo Hennie, 200 gram boter. Bedankt voor het melden!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.