Roze koeken

(8)

Wie kent ze niet? Een zacht cakeje met heerlijke frambozen glazuur. Recept voor 8 roze koeken, klaar in ongeveer 40 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Roze koeken

Ingrediënten


  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • Handvol frambozen, vers of bevroren
  • 200 gram poedersuiker

Kookgerei nodig


  • Keukenmachine of handmixer
  • 8 kleine taartvormen
  • Siliconen kwast
  • Lepel of spuitzak zonder opzetstuk
  • Kom en garde
  • Koelrek
  • Fijne zeef

Roze koeken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roze-koeken


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Gebruik boter om de taartvormpjes in te vetten met behulp van siliconen kwast. Een van de meest makkelijke recepten voor cake, aangezien de verdeling voor de ingrediënten gelijk is.

Alles wat je hoeft te doen is om de suiker en boter samen te mixen, totdat er een romig en soepel mengsel overblijft. Voeg 1 voor 1 de eieren ei toe tijdens het mixen van het cakebeslag.

Zeef er de bloem doorheen, meng alles goed samen tot er een mooi glad cakebeslag overblijft. 

Roze koeken
Roze koeken

De roze koeken bakken -- 30 minuten

Verdeel het cakebeslag over de bakvormpjes met behulp van een lepel of spuitzak zonder opzetstuk. Vul de bakvormpjes voor de helft met het cakebeslag. Bak de kleine cakejes 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van het type oven.

De cakejes moeten er mooi goudbruin uitkomen. Haal de cakejes uit de oven en laat ze tenminste 10 minuten lang afkoelen. Haal ze dan uit de vormpjes en laat ze dan geheel afkoelen.

Het is erg belangrijk dat de cakejes goed afgekoeld zijn voordat het glazuur erop gaat. Maak nu de roze glazuur. Druk de frambozen met behulp van een (bolle) lepel door de fijne zeef.

Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de frambozenpuree terwijl je dit met een garde mengt. Het eindresultaat moet een dik, maar glad mengsel zijn. Prik een vork in de platte onderkant van een cakeje, dip de ronde kant van het cakeje dan in het glazuur.

Laat het glazuur tenminste een half uur lang uitharden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

2 reacties op Roze koeken

Hennie plaatste op 02-08-2016 om 07:30:28
Hoeveel gram boter? Staat er niet tussen.
Ohmydish plaatste op 02-08-2016 om 07:42:05
Hallo Hennie, 200 gram boter. Bedankt voor het melden!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.