Ohmydish.nl


Roze koeken

Wie kent ze niet? Een zacht cakeje met heerlijke frambozen glazuur. Recept voor 8 roze koeken, klaar in ongeveer 40 minuten.

40 minuten 8 personen Hapjes en snacks
Roze koeken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • Handvol frambozen, vers of bevroren
  • 200 gram poedersuiker
Roze koeken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine of handmixer
  • 8 kleine taartvormen
  • Siliconen kwast
  • Lepel of spuitzak zonder opzetstuk
  • Kom en garde
  • Koelrek
  • Fijne zeef

Bereiden


40 minuten 8 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roze-koeken


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Gebruik boter om de taartvormpjes in te vetten met behulp van siliconen kwast. Een van de meest makkelijke recepten voor cake, aangezien de verdeling voor de ingrediënten gelijk is.

Alles wat je hoeft te doen is om de suiker en boter samen te mixen, totdat er een romig en soepel mengsel overblijft. Voeg 1 voor 1 de eieren ei toe tijdens het mixen van het cakebeslag.

Zeef er de bloem doorheen, meng alles goed samen tot er een mooi glad cakebeslag overblijft. 

Roze koeken
Roze koeken

De roze koeken bakken -- 30 minuten

Verdeel het cakebeslag over de bakvormpjes met behulp van een lepel of spuitzak zonder opzetstuk. Vul de bakvormpjes voor de helft met het cakebeslag. Bak de kleine cakejes 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van het type oven.

De cakejes moeten er mooi goudbruin uitkomen. Haal de cakejes uit de oven en laat ze tenminste 10 minuten lang afkoelen. Haal ze dan uit de vormpjes en laat ze dan geheel afkoelen.

Het is erg belangrijk dat de cakejes goed afgekoeld zijn voordat het glazuur erop gaat. Maak nu de roze glazuur. Druk de frambozen met behulp van een (bolle) lepel door de fijne zeef.

Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de frambozenpuree terwijl je dit met een garde mengt. Het eindresultaat moet een dik, maar glad mengsel zijn. Prik een vork in de platte onderkant van een cakeje, dip de ronde kant van het cakeje dan in het glazuur.

Laat het glazuur tenminste een half uur lang uitharden. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
3 soorten luxe kaas tosti's

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!