Wie kent ze niet? Een zacht cakeje met heerlijke frambozen glazuur. Recept voor 8 roze koeken, klaar in ongeveer 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Gebruik boter om de taartvormpjes in te vetten met behulp van siliconen kwast. Een van de meest makkelijke recepten voor cake, aangezien de verdeling voor de ingrediënten gelijk is.
Alles wat je hoeft te doen is om de suiker en boter samen te mixen, totdat er een romig en soepel mengsel overblijft. Voeg 1 voor 1 de eieren ei toe tijdens het mixen van het cakebeslag.
Zeef er de bloem doorheen, meng alles goed samen tot er een mooi glad cakebeslag overblijft.
Verdeel het cakebeslag over de bakvormpjes met behulp van een lepel of spuitzak zonder opzetstuk. Vul de bakvormpjes voor de helft met het cakebeslag. Bak de kleine cakejes 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van het type oven.
De cakejes moeten er mooi goudbruin uitkomen. Haal de cakejes uit de oven en laat ze tenminste 10 minuten lang afkoelen. Haal ze dan uit de vormpjes en laat ze dan geheel afkoelen.
Het is erg belangrijk dat de cakejes goed afgekoeld zijn voordat het glazuur erop gaat. Maak nu de roze glazuur. Druk de frambozen met behulp van een (bolle) lepel door de fijne zeef.
Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de frambozenpuree terwijl je dit met een garde mengt. Het eindresultaat moet een dik, maar glad mengsel zijn. Prik een vork in de platte onderkant van een cakeje, dip de ronde kant van het cakeje dan in het glazuur.
Laat het glazuur tenminste een half uur lang uitharden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.