Wie kent ze niet? Een zacht cakeje met heerlijke frambozen glazuur. Recept voor 8 roze koeken, klaar in ongeveer 40 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roze-koeken
Een van de meest makkelijke recepten voor cake, aangezien de verdeling voor de ingrediënten gelijk is. Alles wat je hoeft te doen is om de suiker en boter samen te mixen, totdat er een romig en soepel mengsel overblijft. Voeg 1 voor 1 de eieren ei toe tijdens het mixen van het cakebeslag. Zeef er de bloem doorheen, meng alles goed samen tot er een mooi glad cakebeslag overblijft.
Roze koeken
Maak nu de roze glazuur. Druk de frambozen met behulp van een (bolle) lepel door de fijne zeef. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de frambozenpuree terwijl je dit met een garde mengt. Het eindresultaat moet een dik, maar glad mengsel zijn.
Prik een vork in de platte onderkant van een cakeje, dip de ronde kant van het cakeje dan in het glazuur. Laat het glazuur tenminste een half uur lang uitharden. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.