Heb je ooit met een varkenspoot erwtensoep gemaakt? De smaken die er vanaf komen zijn geweldig! Te serveren met heerlijk vers roggebrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2024
Was de groene spliterwten 2 maal onder koud, stromend water. Voeg de groene spliterwten toe samen met de varkenspoot en bacon in een grote pan. Voeg water toe, en breng aan de kook.
Wanneer het water kookt zet je het vuur laag, en laat je het geheel pruttelen voor 45 minuten. Pel ondertussen de uien en maak de knolselderij en prei schoon.
Snijd de uien zo fijn mogelijk, en snijd de knolselderij in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en zet het even apart. Verwijder de varkenspoot na 45 minuten uit de soep.
Haal ook het spek uit de soep, snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Je kunt de varkenspoot weg gooien, alle smaak van de poot zit nu in de soep.
Deze stap is optioneel: pureer het water met de spliterwten totdat deze mooi glad is, met behulp van de staafmixer.
Voeg de gesneden groenten toe en laat de soep tot kookpunt komen.
Zet dan het vuur weer laag, en laat de soep voor 15 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg deze samen met het fijngesneden spek toe aan de soep.
Laat de soep nog eens 10 tot 15 minuten lang pruttelen, totdat de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct in een diepe kom, garneer met knolselderijblaadjes en roggebrood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.