Erwtensoep
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Erwtensoep

Heb je ooit met een varkenspoot erwtensoep gemaakt? De smaken die er vanaf komen zijn geweldig! Te serveren met heerlijk vers roggebrood.

1 uur 15 minuten
6 personen
Erwtensoep ingrediënten

Recept erwtensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 16-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Was de groene spliterwten 2 maal onder koud, stromend water. Voeg de groene spliterwten toe samen met de varkenspoot en bacon in een grote pan. Voeg water toe, en breng aan de kook.

Wanneer het water kookt zet je het vuur laag, en laat je het geheel pruttelen voor 45 minuten. Pel ondertussen de uien en maak de knolselderij en prei schoon.

Snijd de uien zo fijn mogelijk, en snijd de knolselderij in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en zet het even apart. Verwijder de varkenspoot na 45 minuten uit de soep.

Haal ook het spek uit de soep, snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Je kunt de varkenspoot weg gooien, alle smaak van de poot zit nu in de soep. 

Spliterwtensoep
Spliterwtensoep

Koken van de erwtensoep – 30 minuten

Deze stap is optioneel: pureer het water met de spliterwten totdat deze mooi glad is, met behulp van de staafmixer. 

Voeg de gesneden groenten toe en laat de soep tot kookpunt komen.

Zet dan het vuur weer laag, en laat de soep voor 15 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg deze samen met het fijngesneden spek toe aan de soep.

Laat de soep nog eens 10 tot 15 minuten lang pruttelen, totdat de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer direct in een diepe kom, garneer met knolselderijblaadjes en roggebrood. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
817.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.07 g
7.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
53.55 g
19.39 g
Eiwitten
34.01 g
Vezels
19.23 g
Natrium
1121.56 mg
Mineralen
Ijzer
6.2 mg
Calcium
257.5 mg
Magnesium
95.89 mg
Kalium
95.89 mg
Fosfor
486.18 mg
Koper
0.38 mg
Zink
4.57 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
14.56 µg
Vitamines
Vitamine C
16.77 mg
Vitamine D
1.33 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.79 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
0.93 µg
Foliumzuur
49.2 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
2.26 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Erwtensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.