Hete bliksem
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hete bliksem vegetarisch

Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen.

25 minuten
8 personen
Hete bliksem ingrediënten
Recept hete bliksem

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje en snijd deze daarna in stukjes. Was de aardappelstukjes met stromend koud water en voeg deze daarna toe aan de middelgrote pan.

Vul de middelgrote pan met water, en breng deze aan de kook. Zet het vuur lager zodra deze aan de kook raakt, en kook de aardappelen in 15 minuten gaar.

De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes. Schil in de tussentijd 3 appels en snijd deze ook in kleine stukjes.

Voeg de stukjes appel toe aan de pan en kook deze samen. Controleer de aardappelen met een vork om te zien of deze gaar zijn. 

Hete bliksem
Hete bliksem

De hete bliksem afmaken – 10 minuten

Giet de aardappelen en appels af. Druk deze daarna door de fijne zeef met behulp van een (ronde) soeplepel terug de pan in.

Schep steeds een beetje aardappelen en appels in de zeef, niet teveel tegelijk. Op deze manier krijg je een hele gladde aardappelpuree zonder stukjes. Schil de laatste appel zo fijn mogelijk.

Meng de fijne appelstukjes door de aardappelpuree zodat de hete bliksem een lekkere `bite` krijgt. Klassieke hete bliksem is glad, maar dit geeft dit gerecht toch nét dat extra beetje smaak!

Meng nu de boter, slagroom en melk toe door de aardappelpuree. Voeg ook de broodkruimels toe, en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Je kunt zelf bepalen hoe romig je de hete bliksem wil hebben door meer of minder melk en/of slagroom toe te voegen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hete bliksem"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.