Ohmydish.nl


Hete bliksem

Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen.

Hete bliksem
25 minuten 8 personen Bijgerechten
Hete bliksem

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 4 appels, bijvoorbeeld Jonagold
  • 30 gram boter
  • 30 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • Klein handje broodkruimels
  • Zout en peper naar smaak
Hete bliksem ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan
  • Snijplank en koksmes
  • Aardappelschilmesje
  • Fijne zeef en (ronde) soeplepel
  • Spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hete-bliksem


Voorbereiding -- 15 minuten

Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje en snijd deze daarna in stukjes. Was de aardappelstukjes met stromend koud water en voeg deze daarna toe aan de middelgrote pan. Vul de middelgrote pan met water, en breng deze aan de kook. Zet het vuur lager zodra deze aan de kook raakt, en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes.

Schil in de tussentijd 3 appels en snijd deze ook in kleine stukjes. Voeg de stukjes appel toe aan de pan en kook deze samen. Controleer de aardappelen met een vork om te zien of deze gaar zijn.

Hete bliksem Hete bliksem

De hete bliksem afmaken -- 10 minuten

Giet de aardappelen en appels af. Druk deze daarna door de fijne zeef met behulp van een (ronde) soeplepel terug de pan in. Schep steeds een beetje aardappelen en appels in de zeef, niet teveel tegelijk. Op deze manier krijg je een hele gladde aardappelpuree zonder stukjes.

Schil de laatste appel zo fijn mogelijk. Meng de fijne appelstukjes door de aardappelpuree zodat de hete bliksem een lekkere `bite` krijgt. Klassieke hete bliksem is glad, maar dit geeft dit gerecht toch nét dat extra beetje smaak!

Meng nu de boter, slagroom en melk toe door de aardappelpuree. Voeg ook de broodkruimels toe, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Je kunt zelf bepalen hoe romig je de hete bliksem wil hebben door meer of minder melk en/of slagroom toe te voegen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zalmpakketje uit de oven
Volgend recept →
Bloemkoolsoep met zachte kaas

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.