Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hete-bliksem
Schil in de tussentijd 3 appels en snijd deze ook in kleine stukjes. Voeg de stukjes appel toe aan de pan en kook deze samen. Controleer de aardappelen met een vork om te zien of deze gaar zijn.
Hete bliksem
Schil de laatste appel zo fijn mogelijk. Meng de fijne appelstukjes door de aardappelpuree zodat de hete bliksem een lekkere `bite` krijgt. Klassieke hete bliksem is glad, maar dit geeft dit gerecht toch nét dat extra beetje smaak!
Meng nu de boter, slagroom en melk toe door de aardappelpuree. Voeg ook de broodkruimels toe, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Je kunt zelf bepalen hoe romig je de hete bliksem wil hebben door meer of minder melk en/of slagroom toe te voegen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.