Deze romige aspergesoep is licht en zeer smaakvol. Gemaakt zonder pakjes, klaar in ongeveer een uurtje tijd. Recept voor 10 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-aspergesoep
Gaar 20 tot 30 minuten lang op laag vuur. Snijd in de tussentijd de peterselie fijn. Giet dan het water af (in een andere pan) en gooi de overgebleven schillen en stukjes asperge weg. Kook de gesneden asperges in het water in 10 tot 15 minuten gaar. Je kunt merken of de asperges gaar zijn door deze voorzichtig te buigen. Haal de gekookte asperges dan uit het water, snijd de kopjes eraf en zet aan de kant.
Romige aspergesoep
Voeg dan beetje bij beetje het water toe waar de asperges in gekookt zijn. Breng dit aan de kook en voeg de kipbouillonblokjes toe, samen met de asperges (niet de kopjes!). Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. Roer dit voorzichtig door de aspergesoep heen. Verdeel de aspergekopjes over de kommen en garneer met fijngesneden peterselie. Ook lekker met stukjes ei en ham of gerookte zalm. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.