Ohmydish.nl


Romige aspergesoep

Deze romige aspergesoep is licht en zeer smaakvol. Gemaakt zonder pakjes, klaar in ongeveer een uurtje tijd. Recept voor 10 personen.

Romige aspergesoep
55 minuten 10 personen Lunch
Romige aspergesoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 10 witte asperges
  • 2.2 liter water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 600 ml room
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie ter garnering
Romige aspergesoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Dunschiller of aardappelschilmesje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • 2 grote pannen
  • Handmixer of staafmixer (of klop de slagroom op met een garde)
  • Blender

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 10 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-aspergesoep


Voorbereiding -- 45 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vinger om te zien of je niets gemist hebt, dit is belangrijk aangezien een arspergeschil erg draderig kan zijn. Snijd ongeveer 1 cm vanaf de onderkant af, en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren. Doe de afgesneden aspergestukjes samen met de schillen in een grote pan. Vul de grote pan met water en voeg een klontje boter en wat zout toe om het water smaak te geven.

Gaar 20 tot 30 minuten lang op laag vuur. Snijd in de tussentijd de peterselie fijn. Giet dan het water af (in een andere pan) en gooi de overgebleven schillen en stukjes asperge weg. Kook de gesneden asperges in het water in 10 tot 15 minuten gaar. Je kunt merken of de asperges gaar zijn door deze voorzichtig te buigen. Haal de gekookte asperges dan uit het water, snijd de kopjes eraf en zet aan de kant.

Romige aspergesoep Romige aspergesoep

De romige aspergesoep afmaken -- 10 minuten

Smelt boter in een grote pan om een roux te maken. Een roux is een bindmiddel gemaakt van boter en bloem. Voeg de bloem toe aan de boter zodra deze geheel gesmolten is. Blijf het mengsel dan goed roeren, bak een aantal minuten totdat de 'bloem smaak' weg is.

Voeg dan beetje bij beetje het water toe waar de asperges in gekookt zijn. Breng dit aan de kook en voeg de kipbouillonblokjes toe, samen met de asperges (niet de kopjes!). Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. Roer dit voorzichtig door de aspergesoep heen. Verdeel de aspergekopjes over de kommen en garneer met fijngesneden peterselie. Ook lekker met stukjes ei en ham of gerookte zalm. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Aubergine lasagne

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.