Romige aspergesoep
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Romige aspergesoep vegetarisch

Deze romige aspergesoep is licht en zeer smaakvol. Gemaakt zonder pakjes, klaar in ongeveer een uurtje tijd. Een super romige soep met een volle asperge smaak.

55 minuten
10 personen
Romige aspergesoep ingrediënten

Recept romige aspergesoep

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vinger om te zien of je niets gemist hebt, dit is belangrijk aangezien een arspergeschil erg draderig kan zijn. Snijd ongeveer 2 cm vanaf de onderkant af, en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren. 

Plaats de afgesneden aspergestukjes samen met de schillen in een grote pan. Vul de grote pan met water en voeg een klontje boter en wat zout toe om het water smaak te geven. Gaar 20 tot 30 minuten lang op laag vuur. Snijd in de tussentijd de peterselie fijn. 

Giet dan het water af (in een andere pan) en gooi de overgebleven schillen en stukjes asperge weg. Kook de gesneden asperges in het water in 10 tot 15 minuten gaar.

Je kunt merken of de asperges gaar zijn door deze voorzichtig te buigen. Haal de gekookte asperges dan uit het water, snijd de kopjes eraf en zet aan de kant. 

Romige aspergesoep
Romige aspergesoep

De romige aspergesoep afmaken – 10 minuten

Smelt boter in een grote pan om een roux te maken. Een roux is een bindmiddel gemaakt van boter en bloem. Voeg de bloem toe aan de boter zodra deze geheel gesmolten is. Blijf het mengsel dan goed roeren, bak een aantal minuten tot de 'bloem smaak' weg is. 

Voeg dan beetje bij beetje het water toe waar de asperges in gekookt zijn. Breng dit aan de kook en voeg de kipbouillonblokjes toe, samen met de asperges (niet de kopjes!). 

Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout. Klop de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. 

Roer dit voorzichtig door de aspergesoep heen. Verdeel de aspergekopjes over de kommen en garneer met fijngesneden peterselie. Ook lekker met stukjes ei en ham of gerookte zalm. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
322.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.85 g
2.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.12 g
17.43 g
Eiwitten
3.47 g
Vezels
1.24 g
Natrium
159.59 mg
Mineralen
Ijzer
0.71 mg
Calcium
60.22 mg
Magnesium
19.13 mg
Kalium
19.13 mg
Fosfor
74.65 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
0.21 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
12.41 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
55.32 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
6.33 µg
Vitamine E
0.03 mg
Vitamine K
25.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige aspergesoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.