Lekkere hartige spruitjessoep met gebakken spekjes en créme fraîche. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de ui en het teentje knoflook, en snijd deze in kleinere stukjes. Het maakt niet veel uit hoe groot of klein je ze snijd. Met behulp van een blender zal de soep glad gemaakt worden.
Haal de buitenste bladeren van de spruitjes af met behulp van een keukenmesje, mits dit nodig is.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden stukken ui en knoflook. Voeg de spruitjes na 1 minuut toe en bak deze 3 minuten lang mee.
Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten lang trekken, of totdat de spruitjes gaar zijn.
Verhit in de tussentijd een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg de spekjes toe, en bak deze krokant.
Pureer de soep mooi glad met behulp van een blender of staafmixer en verwarm deze nogmaals. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Serveer met créme fraîche, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.