Lekkere hartige spruitjessoep met gebakken spekjes en créme fraîche. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spruitjessoep
Pel de ui en het teentje knoflook, en snijd deze in kleinere stukjes. Het maakt niet veel uit hoe groot of klein je ze snijd. Met behulp van een blender zal de soep glad gemaakt worden.
Haal de buitenste bladeren van de spruitjes af met behulp van een keukenmesje, mits dit nodig is.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden stukken ui en knoflook. Voeg de spruitjes na 1 minuut toe en bak deze 3 minuten lang mee.
Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten lang trekken, of totdat de spruitjes gaar zijn.
Verhit in de tussentijd een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg de spekjes toe, en bak deze krokant.
Pureer de soep mooi glad met behulp van een blender of staafmixer en verwarm deze nogmaals. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Serveer met créme fraîche, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.