Bitterballen met geitenkaas en ham zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Heerlijk met geitenkaas en coppa, een gedroogde ham soort. Mmm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Verwarm boter op middellaag vuur en fruit de rode ui enkele minuten aan. Zorg dat de boter niet donker kleurt, de roux die je nu aan het maken bent behoort licht te blijven.
Voeg 120 gram bloem in één keer toe en meng goed met de houten lepel. Laat het enkele minuten garen en zet dan het vuur uit. Laat het enkele minuten afkoelen en verwarm ondertussen de groentebouillon in de kleine sauspan.
Snijd ook alvast de ham fijn. Zodra de roux is afgekoeld voeg je beetje bij beetje de de hete bouillon toe en roer glad met een garde. Voeg de geitenkaas en honing toe en roer nogmaals goed.
Voeg de hamstukjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
Verwarm de olie in de frituurpan of pan met dikke bodem. Gebruik je handen om balletjes van het mengsel te draaien. Het is een beetje plakkerig, maar dat is helemaal goed!
Zet de 3 diepe borden of kommen klaar en vul 1 bord met bloem, de andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
Zorg dat alles bedekt is, anders zal de vulling eruit lopen tijdens het frituren. Je kunt heel makkelijk controleren of de olie heet genoeg is door er een stukje keukenpapier in te dippen, als de olie begint te borrelen is deze klaar om te gebruiken.
Frituur de bitterballen in delen tot ze mooi goudbruin zijn, dat zal maar enkele minuten duren. Wij serveerden deze bitterballen met mayonaise gemengd met een beetje honing. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.