Ohmydish.nl


Bitterballen met geitenkaas en ham

Bitterballen met geitenkaas en ham zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Heerlijk met geitenkaas en coppa, een gedroogde ham soort. Mmm!

Bitterballen met geitenkaas en ham
30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Bitterballen met geitenkaas en ham

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram boter
  • 120 gram bloem + extra
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2e liter groentebouillon
  • 100 gram gedroogde ham (wij gebruikten Coppa)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels honing
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eiwitten
  • grote handvol paneermeel
Bitterballen met geitenkaas en ham ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • kleine sauspan
  • garde
  • 3 diepe borden of kommen
  • frituurpan of pan met een dikke bodem met olie
  • schuimspaan

Bereiden

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bitterballen-met-geitenkaas-en-ham


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Pel de rode ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Verwarm boter op middellaag vuur en fruit de rode ui enkele minuten aan. Zorg dat de boter niet donker kleurt, de roux die je nu aan het maken bent behoort licht te blijven.

Voeg 120 gram bloem in één keer toe en meng goed met de houten lepel. Laat het enkele minuten garen en zet dan het vuur uit. Laat het enkele minuten afkoelen en verwarm ondertussen de groentebouillon in de kleine sauspan.

Snijd ook alvast de ham fijn. Zodra de roux is afgekoeld voeg je beetje bij beetje de de hete bouillon toe en roer glad met een garde. Voeg de geitenkaas en honing toe en roer nogmaals goed. 

Voeg de hamstukjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. 

Bitterballen met geitenkaas en ham
Bitterballen met geitenkaas en ham

Bitterballen met geitenkaas en ham afmaken -- 15 minuten

Verwarm de olie in de frituurpan of pan met dikke bodem. Gebruik je handen om balletjes van het mengsel te draaien. Het is een beetje plakkerig, maar dat is helemaal goed!

Zet de 3 diepe borden of kommen klaar en vul 1 bord met bloem, de andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

Zorg dat alles bedekt is, anders zal de vulling eruit lopen tijdens het frituren. Je kunt heel makkelijk controleren of de olie heet genoeg is door er een stukje keukenpapier in te dippen, als de olie begint te borrelen is deze klaar om te gebruiken.

Frituur de bitterballen in delen tot ze mooi goudbruin zijn, dat zal maar enkele minuten duren. Wij serveerden deze bitterballen met mayonaise gemengd met een beetje honing. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rode bieten hummus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.