Bitterballen met geitenkaas en ham zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Heerlijk met geitenkaas en coppa, een gedroogde ham soort. Mmm!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bitterballen-met-geitenkaas-en-ham
Wellicht heb je het al eens eerder gezien, de foodblogswap! Elke maand mogen we koken van een andere site, en een andere site kookt iets van de onze. Het is weer het einde van de maand, dus we gingen dit keer aan de slag met foodaholic.nl. Tussen alle heerlijke tosti's door zagen we twee recepten die ons wel bevielen. Dus we combineerde deze geitenkaas kroketten en ham bitterballen voor ons eigen recept, maar dan met toevoeging van rode ui en honing. Heerlijke bitterballen zijn het geworden, echt het proberen waard!
Bitterballen met geitenkaas en ham
Zet de 3 diepe borden of kommen klaar en vul 1 bord met bloem, de andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat alles bedekt is, anders zal de vulling eruit lopen tijdens het frituren.
Je kunt heel makkelijk controleren of de olie heet genoeg is door er een stukje keukenpapier in te dippen, als de olie begint te borrelen is deze klaar om te gebruiken. Frituur de bitterballen in delen tot ze mooi goudbruin zijn, dat zal maar enkele minuten duren. Wij serveerden deze bitterballen met mayonaise gemengd met een beetje honing. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.