OMG YES, het aspergeseizoen is gestart! Ben je ook net zo enthousiast? Begin het seizoen nog beter met dit witte asperges met Serrano ham recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de asperges met de dunschiller. Voel met je vinger of je geen stukje bent vergeten, de schil smaakt namelijk erg draderig.
Snijd ongeveer twee centimeter van het kontje af. Plaats de geschilde asperges in een kom met koud water om verkleuren te voorkomen.
Je kunt de schillen bewaren om een heerlijke aspergesoep te maken.
Plaats de geschilde asperges in een grote pan, of gebruik een asperge pan, en vul met water.
Voeg boter, 1 theelepel suiker en zout toe om smaakvol kookwater te creëren.
Laat het water niet koken en laat de asperges rustig garen in ongeveer 15 minuten. De asperges zijn gaar als je ze lichtjes kan buigen.
Maak ondertussen een makkelijke dressing door zure room, 1 theelepel suiker, olijfolie en citroensap te mengen.
Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Zorg dat de spinazie, of andere sla, gewassen is.
Haal de asperges uit het water en verdeel over borden. Het water is nu erg smaakvol, dus dit kan ook, samen met de aspergeschillen, gebruikt worden om aspergesoep mee te maken.
Verdeel de Serrano ham, spinazie blaadjes en dressing over de asperges en garneer met fijngesneden bieslook. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.