OMG YES, het aspergeseizoen is gestart! Ben je ook net zo enthousiast? Begin het seizoen nog beter met dit witte asperges met Serrano ham recept.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-met-serrano-ham
Schil de asperges met de dunschiller. Voel met je vinger of je geen stukje bent vergeten, de schil smaakt namelijk erg draderig. Snijd ongeveer twee centimeter van het kontje af. Plaats de geschilde asperges in een kom met koud water om verkleuren te voorkomen. Je kunt de schillen bewaren om een heerlijke aspergesoep te maken.
Plaats de geschilde asperges in een grote pan, of gebruik een asperge pan, en vul met water. Voeg boter, 1 theelepel suiker en zout toe om smaakvol kookwater te creëren. Laat het water niet koken en laat de asperges rustig garen in ongeveer 15 minuten. De asperges zijn gaar als je ze lichtjes kan buigen.
Maak ondertussen een makkelijke dressing door zure room, 1 theelepel suiker, olijfolie en citroensap te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Zorg dat de spinazie, of andere sla, gewassen is.
Haal de asperges uit het water en verdeel over borden. Het water is nu erg smaakvol, dus dit kan ook, samen met de aspergeschillen, gebruikt worden om aspergesoep mee te maken.
Verdeel de Serrano ham, spinazie blaadjes en dressing over de asperges en garneer met fijngesneden bieslook. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.