Guajillo salsa (Mexicaanse saus) - een zeer milde saus
😍 1 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Guajillo salsa (Mexicaanse saus) veganistisch

Deze Mexicaanse saus, ofwel Guajillo salsa, is makkelijk om te maken. Bomvol smaak door het toevoegen van kruiden en de sinaasappel combineert perfect bij de fruitige smaak van de Guajillo pepers.

45 minuten
6 personen

Guajillo pepers zijn zeer mild en hebben een fruitige smaak die iets weg heeft van bessen. Voor een pittige guajillo salsa kun je gedroogde Ancho pepers toevoegen.

Je kunt deze Mexicaanse saus op veel manieren gebruiken. Door zijn volle smaak is het een perfecte marinade voor bijvoorbeeld kip, maar ook als dipsaus of als saus op een tortilla doet deze salsa het top. 

Guajillo salsa (Mexicaanse saus) ingrediënten

Recept guajillo salsa (mexicaanse saus)

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept guajillo salsa (mexicaanse saus) allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-09-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 11-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Guajillo salsa maken – 45 minuten

Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur en rooster de gedroogde pepers enkele minuten aan alle kanten.

Verplaats de geroosterde pepers naar een middelgrote kom en schenk er kokend water overheen.

Dek af met folie en laat de pepers 30 minuten staan, zo zullen de gedroogde pepers weer zacht worden. Bewaar het vocht van de pepers. 

Mexicaanse salsa zelf maken
Mexicaanse salsa zelf maken

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze grof.

Voeg de ui en knoflook toe aan een blender. Voeg het sap van 1 sinaasappel en een halve eetlepel rode wijnazijn toe.

Guajillo salsa (Mexicaanse saus)
Guajillo salsa (Mexicaanse saus)

Verwijder de zaadlijsten van de pepers en voeg deze ook toe aan de blender.

Pureer het geheel tot een gladde saus samen met ongeveer 100 ml van het vocht van de pepers.

Breng de saus op smaak met zout, zwarte peper en een halve theelepel komijn. Deze Guajillo salsa is heerlijk op een tortilla, als dip voor tortilla chips of als marinade voor bijvoorbeeld kip. Eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik guajillo pepers kopen?

Je kunt gedroogde Guajillo pepers bij de meeste toko's vinden, maar ook online in veel verschillende webshops die Mexicaanse pepers verkopen.

Hoe lang kan ik Guajillo salsa bewaren?

Je kunt deze Mexicaanse salsa tot wel een week in de koelkast bewaren.

Wat vind je hiervan?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
32.40 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.55 g
4.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.29 g
0.04 g
Eiwitten
0.96 g
Vezels
1.84 g
Natrium
403.59 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.67 gedroogde guajillo pepers 5.64 1.37 g 0.21 g 0.12 g 0.02 g 0.19 g 0.54 g 0.76 mg 0.16 mg 0.90 mg 1.70 mg 39.00 mg 2.94 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.11 µg - - - 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 0.98 µg 0.06 mg 2.14 µg -
0.17 ui 7.50 1.27 g 1.27 g 0.04 g 0.02 g 0.25 g 0.52 g 1.88 mg 0.10 mg 6.25 mg 2.08 mg 36.46 mg 8.75 mg 0.02 mg 0.17 mg - - 1.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 2.08 µg - - -
0.33 knoflooktenen 3.27 0.65 g 0.02 g - - 0.14 g 0.04 g 0.09 mg 0.03 mg 3.97 mg 0.47 mg 14.00 mg 3.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 µg - 0.33 mg - - - - 0.01 mg - 0.09 µg - - -
0.17 sinaasappel 14.67 3.17 g 2.77 g 0.07 g - 0.33 g 0.70 g 0.33 mg 0.13 mg 13.33 mg 3.33 mg 56.67 mg 8.33 mg 0.02 mg 0.03 mg - - 16.67 mg - - 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg - 6.67 µg - - -
0.08 eetlepel rode wijnazijn sulfiet 0.26 - - - - - - 0.10 mg 0.01 mg 0.16 mg 0.06 mg 0.70 mg 0.10 mg - - - - - - - - - - - - - - -
zout - - - - - - - 400.00 mg - 0.10 mg 2.90 mg 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
zwarte peper - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.08 theelepel gemalen komijnzaad 1.06 0.09 g - 0.05 g 0.01 g 0.05 g 0.03 g 0.43 mg - 2.25 mg - 4.50 mg 0.16 mg - - - - 0.02 mg - - - - - - - - - -
    32.40 6.55 g 4.27 g 0.29 g 0.04 g 0.96 g 1.84 g 403.59 mg 0.43 mg 26.96 mg 10.55 mg 151.38 mg 23.32 mg 0.05 mg 0.24 mg 0.04 µg 0.11 µg 18.37 mg - - 0.05 mg 0.03 mg 0.07 mg - 9.82 µg 0.06 mg 2.14 µg -
0 reacties op "Guajillo salsa (Mexicaanse saus)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.