Een klassieke caesar salade komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft weinig ingrediënten. Maak eens een caesar salade met kip en gekookte eieren, een heerlijke maaltijdsalade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-10-2024
Rasp ongeveer 80 gram parmezaanse kaas fijn en zet apart.
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook 2 eieren 2 minuten lang, net genoeg tijd om het eiwit te laten stollen. Kook de resterende 4 eieren 6 minuten lang.
Haal de 2 eieren na 2 minuten uit het water en laat de eieren schrikken met koud stromend water. Schep het ei uit de eischaal met het kleine lepeltje, het ei is nog erg zacht dus pellen zal moeilijk gaan.
Pel 2 knoflooktenen en voeg deze samen met de eieren, sap van een halve citroen, peterselie, mosterd en ansjovis filets toe aan de blender.
Pureer het geheel en schenk voorzichtig de olijfolie erbij terwijl de blender blijft draaien. Voeg 80 gram geraspte parmezaanse kaas toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Laat na 6 minuten de resterende eieren ook schrikken, pel de 4 eieren en snijd deze in partjes.
Was de Romaine sla, verwijder de harde kern en droog de sla met een sla centrifuge. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in vieren.
Pel de resterende knoflookteen en snijd in grove stukken. Snijd eventueel de korst van de sneetjes brood en snijd het brood in blokjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en voeg de knoflookteen toe.
Laat de knoflook een paar minuten bakken in de olie en verwijder deze vervolgens. Bak het brood in de knoflookolie tot deze goudbruin is aan alle kanten.
Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi met peper en zout. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de middelgrote bakpan en bak de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin.
Zet het vuur dan lager en laat de kipfilets gaar worden. Scheur de sla in stukken en snijd met de dunschiller plakjes parmezaanse kaas.
Verdeel de sla, tomaat, eieren, croutons, Parmezaanse kaas schaafsels en eventueel extra ansjovis filets over 4 borden.
Snijd de kipfilets in plakjes en leg deze op de salade en maak af met de caesar dressing, eet smakelijk!
Wat zit er in een caesar salade?
In een klassieke caesar salade zit enkel Romaine sla met een caesar dressing, Parmezaanse kaas en croutons.
Waar komt de caesar salade vandaan?
De Caesarsalade is bedacht in het Tijuana, Mexico door Caesar Cardini, een Italiaanse kok.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.