Taco's met lamsgehakt

(2)

Taco's met lamsgehakt en rode kool zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd. Het lamsgehakt maakt deze taco's net even anders, maar je kunt ook andere soorten gehakt gebruiken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

De rode kool geeft deze taco's een heerlijke knapperige textuur welke perfect passen bij tacoschelpen, kruidig gehakt en een romige srirachasaus.

Deze taco's met lamsgehakt en rode kool staan binnen een half uur op tafel. Een makkelijke en smaakvolle doordeweekse maaltijd met lekker veel groenten.

Je kunt de tacoschelpen eventueel ook verwarmen in de magnetron, maar hierdoor zijn ze minder knapperig wat ze minder lekker maakt. Je kunt ze het beste met het stukje karton in de oven of airfryer plaatsen, op deze manier zullen de tacoschelpen open blijven staan waardoor ze makkelijker te vullen zijn.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Taco's met lamsgehakt

Ingrediënten


  • 8 tacoschelpen
  • 500 gram lamsgehakt
  • 3 eetlepels tacokruiden
  • halve rode ui
  • 2 wortelen
  • 100 gram rode kool
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 theelepels sriracha saus
  • olijfolie
  • 1 krop little gem of andere sla
Taco's met lamsgehakt Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • rasp
  • dunschiller
  • kleine kom
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • airfryer of oven

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tacos-met-lamsgehakt


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de wortels en rasp deze grof. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen.

Snijd de sla en rode kool in dunne reepjes. Stel eventueel de tacokruiden zelf samen.

Breng 125 gram crème fraîche op smaak met 2 theelepels sriracha saus.

Taco's met lamsgehakt
Taco's met lamsgehakt

Taco's met lamsgehakt afmaken – 10 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin het gehakt rul.

Voeg 3 eetlepels tacokruiden (1 recept) toe en bak de kruiden nog kort mee.

Verwarm de tacoschelpen enkele minuten, dit kun je bijvoorbeeld in de airfryer of oven doen.

Vul de tacoschelpen met sla, rode kool, kruidig gehakt, geraspte wortel, een beetje geraspte kaas en maak af met crème fraîche. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Taco's met lamsgehakt: Veel gestelde vragen

Kan ik het lamsgehakt vervangen?

Je kunt het lamsgehakt vervangen door ander gehakt, zoals rundergehakt of half-om-half gehakt.

Wat zijn tacokruiden?

Je kunt tacokruiden in zakjes kopen, maar je kunt het ook zelf samenstellen. Zelf samengestelde tacokruiden bestaan o.a. uit paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, zout en meer.

0 reacties op Taco's met lamsgehakt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.