Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

(27)

Sopa de Fideo is een hele simpele soep met vermicelli uit de Mexicaanse keuken. Heerlijk vullende soep die met een aantal goedkope ingrediënten te maken is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 194 calorieën p.p.
Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Ingrediënten


  • 200 gram vermicelli
  • 1.3 liter kippenbouillon
  • 400 gram tomaten
  • 2 kleine uitjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 takjes verse peterselie
  • Zonnebloemolie
  • Snufje zout
Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep) Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Mesje
  • Pan
  • Blender
  • Houten pollepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 194 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sopa-de-fideo-mexicaanse-vermicellisoep


Voorbereiding – 10 minuten

Spoel 400 gram verse tomaten schoon en voeg toe aan de blender. Pel de 2 kleine uitjes, snijd doormidden en voeg samen met 2 knoflookteentjes toe aan de blender.

Voeg een klein beetje water toe en pureer tot een gladde massa. Verhit in de tussentijd een dun laagje zonnebloemolie in de pan op laag vuur.

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)
Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep) maken – 30 minuten

Bak 200 gram vermicelli in de hete olie en blijf roeren met een houten pollepel om aanbranden te voorkomen.

Giet na 5 minuten het mengsel uit de blender toe en roer alles goed door. Voeg dan 1.3 liter kippenbouillon toe samen met 3 hele takjes verse peterselie. Breng op smaak met een snufje zout.

Plaats de deksel op de pan en laat op laag vuur 20 - 25 minuten rustig garen, roer zo nu en dan door de soep heen. Haal de peterselie uit de soep voor het opscheppen uit de pan.

Serveer de sopa de fideo met extra verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep): Veel gestelde vragen

Wat betekent Sopa de Fideo?

Sopa de Fideo is Spaans voor “noedelsoep”, of in beter Nederlands “vermicellisoep”. Het is een hele simpele en goedkope basissoep uit Mexico.

Wat kan ik bij de Mexicaanse vermicellisoep serveren?

Brood, crackers, soepstengels, noem maar op! Omdat de sopa de fideo een hele simpele tomatensoep is kun je er vanalles bij serveren. In Mexico wordt deze soep ook met limoenpartjes, avocado en room gegeten. Dat maakt de soep vullender, maar niet goedkoper!

0 reacties op Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.