Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Sopa de Fideo is een hele simpele soep met vermicelli uit de Mexicaanse keuken. Heerlijk vullende soep die met een aantal goedkope ingrediënten te maken is.

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep) ingrediënten

Recept sopa de fideo (mexicaanse vermicellisoep)

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 14-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 16-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Spoel 400 gram verse tomaten schoon en voeg toe aan de blender. Pel de 2 kleine uitjes, snijd doormidden en voeg samen met 2 knoflookteentjes toe aan de blender.

Voeg een klein beetje water toe en pureer tot een gladde massa. Verhit in de tussentijd een dun laagje zonnebloemolie in de pan op laag vuur.

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)
Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep) maken – 30 minuten

Bak 200 gram vermicelli in de hete olie en blijf roeren met een houten pollepel om aanbranden te voorkomen.

Giet na 5 minuten het mengsel uit de blender toe en roer alles goed door. Voeg dan 1.3 liter kippenbouillon toe samen met 3 hele takjes verse peterselie. Breng op smaak met een snufje zout.

Plaats de deksel op de pan en laat op laag vuur 20 - 25 minuten rustig garen, roer zo nu en dan door de soep heen. Haal de peterselie uit de soep voor het opscheppen uit de pan.

Serveer de sopa de fideo met extra verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat betekent Sopa de Fideo?

Sopa de Fideo is Spaans voor “noedelsoep”, of in beter Nederlands “vermicellisoep”. Het is een hele simpele en goedkope basissoep uit Mexico.

Wat kan ik bij de Mexicaanse vermicellisoep serveren?

Brood, crackers, soepstengels, noem maar op! Omdat de sopa de fideo een hele simpele tomatensoep is kun je er vanalles bij serveren. In Mexico wordt deze soep ook met limoenpartjes, avocado en room gegeten. Dat maakt de soep vullender, maar niet goedkoper!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
280.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.56 g
9.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.45 g
1.47 g
Eiwitten
8.7 g
Vezels
3.6 g
Natrium
1322.05 mg
Mineralen
Ijzer
2.11 mg
Calcium
62.78 mg
Magnesium
50.61 mg
Kalium
50.61 mg
Fosfor
129.96 mg
Koper
0.26 mg
Zink
1.76 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
29.75 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
20.54 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
7.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.