Mexicaanse hotdogs
😍 4Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse hotdogs

Dit zijn heerlijke Mexicaanse hotdogs met een beetje pit en een frisse salsa van mais en tomaat. Staat binnen no-time op tafel, heerlijk als lunch, snack of avondeten.

15 minuten
6 personen

Deze smaakvolle Mexicaanse hotdogs met mais, tomaat, spek en Jalapeño pepers staan binnen een handomdraai op tafel.

Het zoute en krokante spek geeft deze hotdogs met een Mexicaanse twist naast veel smaak ook een heerlijke textuur.

Mexicaanse hotdogs ingrediënten

Recept mexicaanse hotdogs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 04-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

Mexicaanse hotdogs maken – 15 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes.

Giet de mais af en meng deze samen met de tomaat en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de spekplakken tot deze krokant zijn, dit kun je in de oven of in de pan doen.

Mexicaanse hotdogs
Mexicaanse hotdogs

Verwarm een bakpan of grillpan op hoog vuur. Snijd de Frankfurter worsten door de helft en bak deze enkele minuten in de pan.

Snijd de hotdog broodjes open. Je kunt de broodjes eventueel eerst besmeren met mosterd of ketchup, dit is optioneel doordat de salsa het broodje al smeuïg maakt.

Plaats de hotdogs in de broodjes, verdeel hier de mais salsa over en maak af met stukjes spek en jalapeño plakjes. Eet smakelijk!

Tips!

Welke worsten voor hotdogs?

Meestal worden voor het maken van hotdogs gerookte worsten gebruikt, ofwel knakworsten. Frankfürterworsten zijn het lekkerste door hun volle smaak en krokante buitenste laag waardoor ze extra 'knakken'.

Welke toppings voor hotdogs?

Je kunt hotdogs combineren met heel veel verschillende toppings, zoals de klassieker met zuurkool, mosterd en ui. Voor deze hotdogs met een Mexicaanse twist gebruik je jalapeño pepers en een mais salsa.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
320.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.62 g
5.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.43 g
6.34 g
Eiwitten
11.84 g
Vezels
1.97 g
Natrium
983.09 mg
Mineralen
Ijzer
2.18 mg
Calcium
66.3 mg
Magnesium
29.75 mg
Kalium
29.75 mg
Fosfor
183.08 mg
Koper
0.22 mg
Zink
1.76 mg
Jodium
1.34 µg
Selenium
17.05 µg
Vitamines
Vitamine C
21.35 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
110.1 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0.34 µg
Foliumzuur
38.34 µg
Vitamine E
1.53 mg
Vitamine K
6.45 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse hotdogs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.