Dit zijn heerlijke Mexicaanse hotdogs met een beetje pit en een frisse salsa van mais en tomaat. Staat binnen no-time op tafel, heerlijk als lunch, snack of avondeten.
Deze smaakvolle Mexicaanse hotdogs met mais, tomaat, spek en Jalapeño pepers staan binnen een handomdraai op tafel.
Het zoute en krokante spek geeft deze hotdogs met een Mexicaanse twist naast veel smaak ook een heerlijke textuur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-07-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-09-2024
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Giet de mais af en meng deze samen met de tomaat en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de spekplakken tot deze krokant zijn, dit kun je in de oven of in de pan doen.
Verwarm een bakpan of grillpan op hoog vuur. Snijd de Frankfurter worsten door de helft en bak deze enkele minuten in de pan.
Snijd de hotdog broodjes open. Je kunt de broodjes eventueel eerst besmeren met mosterd of ketchup, dit is optioneel doordat de salsa het broodje al smeuïg maakt.
Plaats de hotdogs in de broodjes, verdeel hier de mais salsa over en maak af met stukjes spek en jalapeño plakjes. Eet smakelijk!
Welke worsten voor hotdogs?
Meestal worden voor het maken van hotdogs gerookte worsten gebruikt, ofwel knakworsten. Frankfürterworsten zijn het lekkerste door hun volle smaak en krokante buitenste laag waardoor ze extra 'knakken'.
Welke toppings voor hotdogs?
Je kunt hotdogs combineren met heel veel verschillende toppings, zoals de klassieker met zuurkool, mosterd en ui. Voor deze hotdogs met een Mexicaanse twist gebruik je jalapeño pepers en een mais salsa.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.