Een klassieke Margarita cocktail is al sinds de jaren veertig een populaire cocktail. Heerlijk met tequila, triple sec, limoen en natuurlijk het bekende zoutrandje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-12-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Wrijf met een limoen over de rand van het glas, je kunt dit eventueel ook met water doen. Plaats een laagje zout op een klein bord en dip de rand van het glas in het zout om een zoutrandje te maken.
Pers het sap uit een limoen en voeg 20 ml limoensap samen met 30 ml triple sec en 50 ml tequila toe aan de cocktail shaker. Doe hier en handvol ijsblokjes in en schud tot de cocktail goed koud is.
Schenk de cocktail in het glas met zoutrand en serveer direct. Je kunt eventueel nog een schijfje limoen toevoegen ter decoratie. Geniet ervan!
Waar komt de Margarita vandaan?
Er zijn verschillende verhalen over de herkomst van de bekende Margarita cocktail.
Enrique Gutierrez zou het drankje hebben bedacht in Tijuana, Mexico in de jaren veertig.
Kan ik de triple sec vervangen?
Officieel wordt een margarita gemaakt met triple sec, maar je kunt ook een andere sinaasappellikeur gebruiken zoals Grand Marnier of Cointreau.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.