Deze vegetarische enchiladas met zwarte bonen, zoete aardappel en meer zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd. Extra vol van smaak door de zelfgemaakte enchilada saus.
Deze vegetarische enchiladas zitten bomvol groenten, peulvruchten en kruiden. Ze zijn extra lekker met een beetje pit van de jalapeños en heerlijk fris door de limoen.
Zonder het toevoegen van kaas, of door de mozzarella te vervangen door vegan kaas, zijn deze vegetarische enchiladas ook nog een veganistisch.
Het zelf maken van de enchilada saus is makkelijk en geeft deze enchiladas extra veel smaak. Je kunt eventueel ook kant-en-klaar saus gebruiken, zoals bijvoorbeeld salsa of tacosaus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-07-2024
Pel 2 knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de gekookte rode bieten in kleine blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Spoel de zwarte bonen even af met water en laat de bonen en mais uitlekken in een vergiet.
Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verhit een eetlepel olie in een sauspan en fruit 1 fijngesneden knoflookteen kort aan op middellaag vuur. Bak de tomatenpuree nog kort mee samen met de Mexicaanse kruiden.
Voeg 4 eetlepels passata toe samen met 250 ml water en laat dit 5 minuutjes zachtjes koken. Meng 2 eetlepels maizena samen met 2 eetlepels water in een klein kommetje.
Voeg dit toe aan de saus en laat de saus kort indikken en zet dan opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hier de zoete aardappel ongeveer 5 minuten in.
Voeg de paprika toe en na enkele minuten ook de spinazie samen met 1 fijngesneden knoflookteen. Bak het geheel tot de zoete aardappel zacht is geworden en de spinazie is geslonken.
Voeg de zwarte bonen, mais en rode biet toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over 6 grote tortilla's en rol deze strak op. Plaats de tortilla's in een grote ovenschaal en bedek deze met enchilada saus.
Maak af met een kleine handvol geraspte mozzarella en bak de enchiladas ongeveer 20 minuten lang in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de limoen in partjes en serveer de vegetarische enchiladas met partjes limoen en plakjes jalapeño peper, eet smakelijk!
Welke kaas voor enchiladas?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor het maken van enchiladas. Mexicaanse kazen zoals queso quesadilla of queso oaxaca zijn echter minder goed verkrijgbaar in Nederland, dus gebruik bijvoorbeeld cheddar of mozzarella.
Hoe lang kun je enchiladas bewaren?
Je kunt de vulling en saus tot wel 3 dagen vooraf maken, bewaar ze dan in aparte bakjes.
Wanneer je de enchiladas al gebakken hebt kun je deze tot wel 2 dagen bewaren. Warm deze dan opnieuw op door ze af te dekken met aluminiumfolie en ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden Celsius te verwarmen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.